نوسانات نرخ ارز مهم‌ترین عامل تأثیرگذار بر بازار طلاست

بنیان‌گذار و عضو اتحادیه کشوری صادرات طلا و جواهر، در تحلیلی جامع از عوامل افزایش اخیر قیمت طلا و سکه، به تأثیرات نوسانات نرخ ارز و تحولات سیاسی ایران اشاره کرد و خرید طلا را به عنوان یک سرمایه‌گذاری منطقی در شرایط کنونی توصیه نمود.

محسن طلایی مینایی، بنیان‌گذار و عضو اتحادیه کشوری صادرات طلا و جواهر و همچنین موسس و عضو هیئت مدیره انجمن طلا و جواهر و عضو هیئت مدیره اتحادیه طلا و جواهر اصفهان، در گفت‌وگویی اختصاصی با خبرنگار استانی ایسکانیوز از نجف‌آباد، به تحلیل عوامل افزایش اخیر قیمت طلا و سکه پرداخت.

وی بیان کرد: این افزایش ناشی از ترکیبی از عوامل داخلی و خارجی است؛ هرچند بیشتر این عوامل به شرایط داخلی مرتبط می‌شوند. افزایش نرخ دلار و تحولات سیاسی ایران در زمینه مذاکرات با آمریکا و سایر کشورها و تعامل با دنیا از جمله دلایل اصلی این نوسانات هستند.

طلایی مینایی در پاسخ به این سوال که آیا نوسانات نرخ ارز یا عوامل جهانی مانند نرخ بهره آمریکا و قیمت جهانی طلا محرک اصلی بازار طلا هستند، تصریح کرد: نوسانات نرخ ارز به‌طور قطع مهم‌ترین عامل تأثیرگذار بر بازار طلاست.

وی افزود: قیمت جهانی طلا و نرخ بهره آمریکا به ترتیب در رده‌های بعدی قرار دارند و اثرات نرخ بهره آمریکا نیز معمولاً زودتر نمایان می‌شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه افزایش قیمت‌ها حبابی نیست، بیان کرد: ممکن است سکه به طور موقت حباب پیدا کند، اما قیمت طلا به طور کلی با متغیرهای اقتصادی همخوانی دارد.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه در مواقع هیجانی مردم ممکن است به طلا هجوم آورند و حبابی ایجاد کنند، اما این وضعیت معمولاً پس از چند روز به حالت عادی برمی‌گردد.

طلایی مینایی خرید طلا در شرایط کنونی را به عنوان یک سرمایه‌گذاری منطقی توصیه کرد و گفت: تا زمانی که ایران به صلح دائمی نرسد و مذاکراتی صورت نگیرد، احتمال افزایش قیمت طلا وجود دارد. وی پیش‌بینی کرد که در کوتاه‌مدت قیمت سکه و طلا با نوسانات کمی در همین حدود باقی میماند، اما در میان‌مدت اگر مذاکراتی انجام نشود، احتمال افزایش قیمت‌ها مجدداً قوت خواهد گرفت. این امر به دلیل این است که بخشی از مردم دیگر تمایلی به سرمایه‌گذاری در مسکن یا پروژه‌های تولیدی ندارند و به سمت سرمایه‌گذاری در طلا و دلار روی آورده‌اند. به همین دلیل، شاهد افزایش قیمت این دو عنصر ارزشمند هستیم.

خبرنگار: مهشید ترکیان

انتهای پیام/

کد خبر: 1289962

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =