دسر یلدایی پاناکوتا یکی از دسرهای خوشرنگ، خنک و بسیار ساده است که با ترکیب شیر، خامه، ژلاتین و آب هندوانه بهراحتی در خانه درست میشود. این دسر لایهای و جذاب بدون نیاز بهمهارت خاص، انتخابی عالی برای خوراکیهای شب یلدا بهحساب میآید و با کمی دقت در مراحل میتوانید نتیجهای شبیه دسرهای کافیشاپی داشته باشید. پس طرز تهیه پاناکوتا هندوانه را بخوانید تا آن را بهعنوان یک دسر یلدایی خاص درست کنید.
مواد لازم برای تهیه پاناکوتا هندوانه
- شیر ۲ لیوان
- خامه ۱۰۰ گرم
- شکر ۱/۲ لیوان
- ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری
- رنگ خوراکی قرمز و سبز بهمقدار لازم
- وانیل۱/۴ قاشق مرباخوری
طرز تهیه پاناکوتا هندوانه
مرحله اول: مخلوط کردن شیر، شکر، خامه و پودر ژلاتین

در اولین مرحله از طرز تهیه پاناکوتا هندوانه باید شیر، شکر، خامه، پودر ژلاتین و وانیل را داخل یک ظرف مناسب بریزید و با قاشق یا همزن دستی بهآرامی مخلوط کنید تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند.
دقت کنید ژلاتین بهصورت یکنواخت پخش شده و گلوله نشود تا در نهایت بافتی صاف و یکدست برای دسر لیوانی یلداییتان داشته باشید.
نکته: دمای شیر باید سرد یا همدمای محیط باشد.
مرحله دوم: حرارت دادن مواد پاناکوتا

در ادامه مراحل تهیه پاناکوتا هندوانه، ظرف حاوی مواد را روی حرارت کم بگذارید. مواد را بهآرامی هم بزنید تا ژلاتین کامل حل شود. توجه داشته باشید که نیازی به جوش آمدن مواد نیست؛ بهمحض آنکه ژلاتین حل و مخلوط یکدست شد، قابلمه را فورا از روی حرارت بردارید تا بافت دسر پذیراییتان لطیف بماند.
مرحله سوم: درست کردن پاناکوتا

در ادامه مراحل طرز تهیه پاناکوتا هندوانه، ابتدا یک چهارم از مواد را با رنگ سبز مخلوط کنید و داخل لیوان یا قالبهای تکنفرهتان بریزید. آنها را برای یک ساعت در یخچال بگذارید تا لایه اول پاناکوتا کاملا ببندد.
اکنون یک چهارم دیگر از مواد را بدون رنگ روی لایه سبز بریزید و دوباره در یخچال قرار دهید تا کامل خودش را بگیرد. حال، نیمی از مواد باقیمانده را با رنگ قرمز مخلوط کنید و روی لایههای قبلی بریزید و مجدد در یخچال بگذارید تا پاناکوتا کاملا سفت شود.
مرحله چهارم: سرو کردن پاناکوتا

هنگامی که پاناکوتا کامل بست، شکلاتهای اشکی را روی آن بچینید. اگر شکلات اشکی در دسترس ندارید، مقداری شکلات تختهای را بهروش بنماری آب کنید و روی کاغذ روغنی به شکل اشک بریزید.
آنها را در یخچال قرار دهید تا سفت شوند. بعد از این مرحله، دسر پاناکوتای هندوانهای خود را با این شکلاتهای دستساز به زیبایی تزیین کنید.

نکات تکمیلی تهیه پاناکوتا هندوانه
برای تهیه پاناکوتا هندوانه خوشمزه و رنگی، رعایت چند نکته ساده میتواند نتیجهای خوشطعم و ظاهر جذاب به شما بدهد پس این نکات را بخوانید تا بهراحتی به میز پذیرایی یلداییتان رنگ و لعابی دیگر دهید.
طرز تهیه پاناکوتا هندوانه با آب هندوانه
برای تهیه پاناکوتا هندوانه با آب هندوانه، ابتدا آب هندوانه تازه را آماده کنید. در یک ظرف کوچک، پودر ژلاتین یا پودر ژله هندوانهای را با کمی آب حل کنید تا کامل شفاف و بدون گلوله شود. سپس خامه و شکر را با شیر مخلوط کرده و روی حرارت ملایم گرم کنید تا شکر و ژلاتین کاملا حل شوند، اما نجوشد.
برای ساخت لایهها، یک چهارم از مخلوط را با آب یا ژله هندوانهای قرمز ترکیب کنید و داخل لیوانها بریزید. بعد از اینکه این لایه در یخچال بسته شد، یک لایه ساده پاناکوتا بدون رنگ روی آن بریزید. میتوانید در صورت علاقه یک لایه سبز (با کمی رنگ سبز یا ترکیب آبمیوه طبیعی) اضافه کنید تا دسر رنگین و جذاب شود.
در نهایت وقتی همه لایهها بسته شد، با شکلات اشکی یا شکلات بنماریشده روی پاناکوتا را تزیین کنید و دسر یلدایی و خوشرنگ هندوانهای خود را سرو کنید. شیره هندوانه خانگی را هم میتوانید جایگزین آب هندوانه بکنید.
تنوع در طعم پاناکوتا هندوانه
برای تنوع دادن به طعم پاناکوتا هندوانه، میتوانید بخشی از آب هندوانه را با آب پرتقال، آناناس یا توتفرنگی ترکیب کنید تا طعم تازه و متفاوتی به دسر بدهید. از سویی دیگر کمی وانیل، عصاره لیمو یا پرتقال به لایه پاناکوتا اضافه کنید تا طعم غنیتر شود. همچنین میتوانید بین لایهها قطعات ریز هندوانه بریزید تا بافت میوهای واقعی داشته باشد و از ژلههای رنگی طبیعی برای ایجاد لایههای جذاب استفاده کنید.
در نهایت، با کمی پودر کاکائو، نعناع تازه یا مغزهای ریز خرد شده دسر را هم خوشطعم و هم زیبا تزیین کنید تا یک پاناکوتا هندوانهای رنگارنگ و لذیذ داشته باشید.

سرو پاناکوتا هندوانهای
برای سرو پاناکوتا هندوانهای میتوانید آن را در لیوانها یا قالبهای تک نفره بریزید تا هر نفر دسر مخصوص خود را داشته باشد و راحتتر سرو شود. این دسر رنگارنگ و خنک برای مهمانیها، دورهمیهای خانوادگی و حتی یلدا بسیار مناسب است.
دمای مناسب شیر در تهیه پاناکوتا هندوانه
در تهیه پاناکوتا هندوانهای، دما و نوع شیر نقش بسیار مهمی دارند تا دسر بافتی نرم و یکدست پیدا کند. مواد را باید روی حرارت ملایم گرم کنید و از جوشاندن آن خودداری کنید؛ حرارت زیاد باعث از بین رفتن لطافت ژلاتین و جدا شدن خامه میشود.
انتخاب شیر تازه و با کیفیت، ترجیحا شیر کمچرب یا نیمهچرب، باعث میشود پاناکوتا هم خوشطعم و خامهای شود و هم بافتی صاف و لطیف داشته باشد که در کنار آب هندوانه و لایههای رنگی، یک دسر جذاب و دلپذیر برای همه، فراهم میکند.
انتهای پیام/
نظر شما