پیش‌بینی قیمت خودرو تا پایان سال

به گفته یک تحلیلگر بازار خودرو، درصورت ثبات نرخ ارز انتظار افزایش قیمت خودرو تا پایان سال غیرواقعی است.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، بازار خودرو در هفته‌های پایانی سال، بیش از هر عامل دیگری چشم به تابلوی دلار دوخته است.

بیشتر بخوانید:

حذف یک شرط مهم برای خرید خودرو

به‌گفته رضا شایسته تحلیل‌گر بازار خودرو، اگر نرخ ارز از سطوح فعلی بالاتر نرود و در همین کانال حفظ شود، انتظار جهش قیمتی معنادار در بازار خودرو تا پایان سال چندان واقع‌بینانه نیست.

این تحلیل‌گر می‌گوید تجربه ماه‌های اخیر نشان داده که بازار خودرو به‌شدت نسبت به نوسانات ارزی حساس است اما در شرایط ثبات نسبی دلار، تقاضای هیجانی فروکش می‌کند و قیمت‌ها وارد فاز انتظار می‌شوند.

به‌اعتقاد او، بخش قابل توجهی از افزایش قیمت خودرو در سال‌های گذشته، نه ناشی از رشد واقعی تقاضا بلکه متأثر از شوک‌های ارزی و انتظارات تورمی بوده است.

بررسی‌های میدانی از بازار نیز نشان می‌دهد معاملات در سطحی محدود جریان دارد و خریداران با احتیاط بیشتری وارد بازار می‌شوند.

بسیاری از مصرف‌کنندگان واقعی خرید خود را به تعویق انداخته‌اند و فروشندگان نیز، برخلاف دوره‌های جهش ارزی، توان تحمیل قیمت‌های بالاتر را ندارند.

این تحلیل‌گر با اشاره به نقش سیاست‌گذار تأکید می‌کند در صورتی که دولت بتواند سیگنال ثبات به بازار ارز مخابره کند و از تصمیمات ناگهانی در حوزه واردات، تعرفه یا قیمت‌گذاری پرهیز شود، بازار خودرو تا پایان سال بیشتر در وضعیت رکود تورمی باقی می‌ماند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

کد خبر: 1294947

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =