به گزارش ایسکانیوز و به نقل از تسنیم استفاده از عسل در پانسمان زخمها باعث از بین رفتن بوی بد زخم میشود همچنین هنگام تعویض پانسمان، به زخم نمیچسبد و درد کمتری برای بیمار ایجاد میکند.
برای پانسمان سوختگیهای درجه یک تا درجه سه، عسل و روغن زیتون کهنه را بهنسبت مساوی با هم مخلوط کنید و بعد از شستوشوی خوب زخم، ناحیه موردنظر را با این ترکیب پانسمان کنید.
برای پانسمان زخم بستر، عسل و پودر برگ گیاه گزنه را بهنسبت مساوی با هم مخلوط کرده و بعد از شستشوی خوب ناحیه زخم بستر، این ترکیب را به ناحیه موردنظر پانسمان کنید.
برای پانسمان زخمهای دیابتیک، عسل و نمک را بهنسبت 3 به 1 با هم مخلوط کنید و پس از شستوشوی خوب زخم دیابتی از این ترکیب در ناحیه زخم موردنظر استفاده کنید.
برای پانسمان زخم ناشی از زالودرمانی یا زخمی که در آن خونریزی ادامهدار است برای قطع خونریزی، عسل و زردچوبه را با هم مخلوط کرده و روی ناحیه موردنظر پانسمان کنید.
برای پانسمان زخمی که مزمن است و ترمیم زخم بهکندی صورت میگیرد تا حدی که ناحیه زخم حالت چالهمانند به خود گرفته برای ترمیم آن، عسل + کندر + خون سیاوشان + انزروت را بهنسبت مساوی مخلوط کرده و در ناحیه زخم موردنظر پرکنید و سپس پانسمان را انجام دهید.
برای درمان زخم معده یا زخم اثنیعشر، صبح ناشتا و هرشب موقع خواب یک قاشق غذاخوری عسل مومدار را بهمدت 9دقیقه در دهان نگهدارید بدون آنکه قطرهای از عسل یا آب دهان را قورت داده باشید سپس مانند آدامس آن را در دهان بجوید عسل را قورت داده و موم را دور بیندازید.
حمزه سام دلیری؛ پژوهشگر و مدرس طب ایرانی
700