به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، دکتر علیرضا رییسی درباره وضعیت بیماری کرونا در کشور گفت: بیماری رو به افزایش است و همه استانها درگیر هستند. کادر بهداشت و درمان نیز به شدت مشغول خدمت رسانی در سراسر کشور هستند و امید داریم مردم هم همراهی و همکاری داشته باشند.
وی با اشاره به تصمیم های اتخاذ شده در زمینه مقابله با کرونا گفت: تا ساعت ۱۲ شب گذشته یعنی جمعه شب منع تردد بین ۲۵ استانی که وضعیت قرمز داشتند برقرار شده بود، خوشبختانه همکاری خوبی در سطح کشور صورت گرفت و گزارشها حاکی از آن است که مردم به خوبی با ما همراهی کردند که جای تقدیر دارد.
مقابله با کرونا، محله محور می شود
رییسی گفت: یکی از بحثهای اصلی که ما از روز دوشنبه شروع خواهیم کرد، بحث محله محور کردن مقابله با کرونا و درگیر شدن همه مردم بویژه خانهها و خانوادهها به عنوان کانون اصلی در مقابله با کرونا است. در این زمینه برنامهای داریم تحت عنوان بسیج محله و همکاری خانوادهها و محلات در مقابله با کرونا که طرح جامعی است و به کمک بسیج انجام خواهد شد و امیدوارم که این برنامه که وزارت بهداشت به کمک بسیج اجرا خواهد کرد موجب شود که ما بتوانیم همه خانوادهها را هوشیار کنیم.
وی افزود: در این طرح سه محور اصلی مدنظر است؛ در حوزه مراقبت، حمایت و حوزه نظارت که در این سه حیطه همه مردم بسیج خواهند شد و با کمک مراکز بهداشتی درمانی که خوشبختانه قویترین مراکز بهداشتی سطح منطقه را داریم، میتوانند کمک کنند.
ممنوعیت فعالیت مشاغل غیرضروری از ساعت ۱۸
رییسی همچنین گفت: امروز تصمیم بسیار مهمی گرفته و قرار شد از ۲۰ آبان ماه به مدت یک ماه (از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر) از ساعت ۱۸ هر روز محدودیتی اعمال شود که همه مراکز به جز مراکز ضروری تعطیل خواهند بود.
وی ادامه داد: مراکز ضروری شامل رده های شغلی شماره یک هستند که شامل مراکز درمانی، داروخانه ها، امداد و نجات، آتش نشانی، آمبولانسها و سرویس های ارایه دهنده خدمات عمومی به مردم مانند آب و برق و تلفن و مراکز ارایه دهنده مواد غذایی مانند سوپرمارکتها و فروشگاه های زنجیره ای می توانند فعالیت داشته باشند. بقیه مشاغل (مشاغل رده های ۲، ۳ و ۴) از ساعت ۱۸ تعطیل خواهند بود تا روز بعد.
وی گفت: مطمئن هستم این طرح با همکاری مردم در قطع زنجیره بیماری بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
ورود تستهای سریع به عرصه تشخیص کرونا؛ بزودی
رییسی افزود: همچنین با توجه به حمایت رئیس جمهور، خوشبختانه میزان انجام تست تشخیص کرونا را به ۴۰ هزار تست در روز رساندهایم و امروز هم خبرهای خوبی بود تا به زودی با توجه به اینکه هم در داخل کشور تستهای سریع در حال ساخت است و به مقدار زیادی تست سریع در حال ورود به کشور است، بتوانیم تعداد تستها را بسیار بالا بریم.
وی در مورد این تستها توضیح داد: خاصیت این تستها به این شکل است که در مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه جواب تست آماده میشود و با توجه به اینکه نیاز به دستگاه یا مهارت خاصی ندارد، این تستهای سریع میتواند در قطع زنجیره بیماری بسیار کمک کننده باشد و ما امید داریم تعداد آزمایشگاههای فعلی را به بالای ۱۲۰۰ مرکز و در آینده حتی در سطح روستاها هم تعداد تستها را افزایش دهیم. لین موضوع میتواند یک گام قوی و مهمی باشد و پیش بینی میکنیم بتوانیم به بالا تر از ۷۰ تا ۸۰ هزار تست در روز دسترسی پیدا کنیم.
آخرین وضعیت اعمال محدودیت ها در ۸۹ شهرستان بحرانی
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به محدودیتهای اعمال شده در ۸۹ شهرستان در وضعیت بحرانی کرونا افزود: ۸۹ شهرستان در وضعیت بحرانی بودند و بر همین اساس در محدودیت شدید به سر می برند. در ۴۳ شهرستانی که ابتدا محدودیتها را اعمال کردیم، این محدودیتها سه شنبه به پایان می رسند. اعمال محدودیتها در این ۴۳ شهرستانی که ابتدا شروع کردیم، نتایج خوبی داده است و خیلی خوب اجرا شد و همکاری های خوبی صورت گرفت. ۴۶ شهرستان دیگر هم همچنان محدودیت هایشان ادامه دارد. تا جمعه هفته جاری نیز در ۲۵ مرکز استان که محدودیتهای مشاغل ۳ و ۴ را داشتند، محدودیت ها همچنان ادامه پیدا خواهد کرد.
مهمانی های خانوادگی از کانونهای اصلی انتقال کرونا
رییسی افزود: یکی از موضوعات بسیار مهمی که در جلسه امروز مطرح شد و نتیجه چند تحقیق هم ارائه شد و آن هم بحث مهم تهویه است. اگر افراد در فضای بستهای دور هم جمع شوند و تهویه مناسبی وجود نداشته باشد، بیماری میتواند بسیار شدیدتر منتقل شود. در تحقیقاتی که در دنیا صورت گرفته است مشاهده کردند ۳۱ درصد از درگیریها، درگیری دورهمیهای خانوادگی است و در کشور خودمان هم آمارها همین را میگویند.
وی گفت: مهمانیهای خانوادگی یکی از کانونهای اصلی انتقال بیماری است بویژه آنکه در مکانهای سربسته و محلی بدون تهویه برگزار شود. به همین دلیل با توجه به سرد شدن هوا اکیدا توصیه میشود این موضوع را مدنظر داشته باشند که اگر یک فرد مثبت حتی بدون علامت در جمع خانوادگی حضور داشته باشد، بعد از نهایتا ۴ ساعت میتواند همه اعضا را مبتلا کند. امیدواریم همه پروتکلها را رعایت کنیم و در سلامت باشیم.
انتهای پیام/
نظر شما