به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، ابلاغ آییننامه جدید امتحانات توسط معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دانشگاههای علوم پزشکی باعث نگرانی و اعتراض دانشجویان شده است. دانشجویان اعتقاد دارند خودشان باید زمان امتحان را مدیریت کنند و در نظر گرفتن ۵۰ ثانیه برای هر سوال، بدون اینکه باقیمانده وقت هر سوال برای سوالات بعد ذخیره شود؛ باعث ایجاد نگرانی و استرس برای دانشجویان میشود.
آرمین سعیدی در گفتوگو با ایسکانیوز با اشاره به آییننامه جدید امتحانات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: بند اول، دوم و چهارم این آیین نامه درباره زمانبندی امتحانات بوده که مورد اعتراض دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی است.
وی ادامه داد: معاونت آموزشی وزارت بهداشت در آیین نامه ۳ صفحهای امتحانات مقرر کرده که دانشجویان برای هر سوال تستی به صورت میانگین فقط ۵۰ ثانیه زمان دارند. آنها در صورت پاسخ دادن به سوال تنها حق بازگشت به ۱۰ درصد سوالات قبلی برای اصلاح پاسخ یا تامل بیشتر را دارند.
دبیر سابق صنفی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: زمان کلی یک آزمون به این صورت مشخص میشود که تعداد سوالات در عدد ۵۰ ضرب خواهد شد.
سعیدی مطرح کرد: دانشجویان با توجه به اینکه شبکه اینترنت سراسری در کشور با سرعت بالا وجود ندارد، درخواست دارند که زمان پاسخ گویی به سوالات به ۷۰ یا ۸۰ ثانیه افزایش یابد.
دبیر کارگروه آموزش و پژوهش شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی وزارت بهداشت مطرح کرد: میزان سختی یا آسانی سوالات یکسان نیست در نتیجه زمان پاسخگویی به برخی سوالات کمتر از ۵۰ ثانیه زمان نیاز دارد و برخی سوالات شاید حدود ۲ دقیقه.
وی با تاکید بر مدیریت زمان امتحانات توسط دانشجویان عنوان کرد: تعیین زمان مستقل برای هر سوال تنها باعث اضطراب و نگرانی دانشجویان میشود و آنها به جای فکر کردن درخصوص پاسخها بیشتر درگیر زمان میشوند.
سعیدی با بیان اینکه این آیین نامه برای امتحانات پایان ترم رشتههای علوم پزشکی ابلاغ شده است، گفت: نحوه پاسخ گویی به سوالات دروس رشتههای مختلف علوم پزشکی متفاوت است. به عنوان مثال درسهای رشتههای پرستاری بیشتر حفظی بوده یا رشته داروسازی بیشتر محاسباتی است.
این دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی درباره تفاوت این آییننامه با آییننامههای گذشته بیان کرد: در گذشته باید وبکم و مختصات جغرافیایی دانشجو در زمان امتحان روشن و مشخص باشد؛ اما در این آیین نامه جدید به این موارد اشاره نشده است.
وی با اشاره به روانشناسی یادگیری یادآور شد: مشاوران و کارشناسان این حوزه اعتقاد دارند، برای رفع استرس دانشجویان در زمان امتحان باید ابتدا نگاه اجمالی به تمام سوالات صورت گیرد. همچنین آنها معتقد هستند؛ دانشجویان باید ابتدا از سوالات ساده، پاسخگویی به آزمون را آغاز کنند.
سعیدی در پایان خاطرنشان کرد: این اصل و شیوه تستزنی در امتحانات آنلاین توسط مسئولان در نظر گرفته نشده است.
انتهای پیام/
نظر شما