به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز، محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناور در ارتباط آنلاین با پنجمین کنفرانس شیمی کاربردی ایران، که به میزبانی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان برگزار شد، ضمن قدردانی از رئیس، معاونان و دستاندرکاران این دانشگاه که پنجمین کنفرانس شیمی کاربردی ایران را برگزار کردند، گفت: شهر تبریز به عنوان شهر اولینها، همواره در ترویج علم و دانش سرآمد بوده است و دانشگاه شهید مدنی آذربایجان نیز در همین راستا به عنوان یکی از دانشگاههای طراز اول، اقدامات مؤثری داشته و به ویژه با انجمن شیمی ایران همکاری بسیار مطلوبی داشتهاند که جا دارد تشکر و قدردانی خود را اعلام کنم.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای راه علم و دانش و ادای احترام به مقام شامخ آنان، افزود: مدیون شهدا و خانوادههای معظم ایثارگران هستیم و باید تمام همت و تلاش خود را برای ارتقای جایگاه علمی در همه علوم به کار ببریم. برگزاری سمینارهای این چنینی نشان داد که دانشمندان شیمی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان همجون نگینی بر سپهر علمی کشور و جهان میدرخشند.
زلفیگل با بیان اینکه رتبه شیمی ایران در جهان، جزو بهترینهاست، ادامه داد: این رتبه خوب مدیون عشق، علاقه، اراده و تلاش جهادی دانشمندان ایران زمین است که باید قدردان زحمات آنان باشیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: شیمی یعنی همه چیز و همه چیز یعنی شیمی. تفکر و تعقل انسان وابسته و نتیجه واکنشهای شیمیایی است. دانشمندان ایران زمین در زمینه شیمی کاربردی، کارهای بزرگی انجام دادهاند. در صنعت نفت، پتروشیمی، صنایع دارویی، صنایع رنگ، رزین و پلیمر دانشمندانی را داریم که تولید محصول دارند و باعث افتخار هستند. به طور مثال در پتروشیمی شازند اراک که بازدیدی داشتم، دانشآموختگان داخل کشور، کاتالیزوری را که از خارج از کشور وارد میشد، تولید و به سایر صنایع پتروشیمی کشور ارسال میکردند.
وی افزود: اینکه دو نفر از اساتید نمونه کشوری امسال و سه نفر هم سال گذشته از رشته شیمی بودند، بسیار حائز اهمیت است و نشاندهنده فعالیتهای ارزشمند دانشمندان و اساتید این حوزه و پیشتاز و پیشگام بودن این رشته در کشور است.
زلفیگل تصریح کرد: سرمایه اجتماعی بنده در این دوره از مدیریت در وزارت علوم، شیمیدانان، دانشمندان و دانشآموختگان رشته شیمی هستند که به عنوان یک پشتوانه محکم از نظرات و پیشنهادات همگی بهره خواهم برد. کارهای بزرگ و برنامههای تفصیلی مدونی برای مرجعیت علمی کشور و مطرح شدن در دنیا دارم که انشاالله بتوانیم کارهایی انجام دهیم که مجلات کشور به عنوان مرجع معتبر مورد بهرهبرداری قرار گیرند.
زلفیگل با تاکید بر اهمیت دیپلماسی علمی تصریح کرد: در این دوره از مدیریت وزارت عتف، حمایت ویژهای از دیپلماسی علمی خواهم داشت و برای تحقق مرجعیت علمی تلاش خواهم کرد تا ردیف ویژهای در بودجه سال آینده در نظر گرفته شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حمایت از مجلات علمی با کیفیت و معتبر را بسیار مهم دانست و اظهارکرد: اگر دانشمندان و انجمنهای علمی را مورد حمایت قرار داده و تحت حمایت نمایههای بینالمللی قرار دهیم، شاهد رشد و توسعه عالی آنان خواهیم بود.
زلفیگل همچنین ادامه داد: امتیازات ویژهای برای کسانی که در دیپلماسی علمی فعالیت کنند قائل خواهیم شد و در آئیننامه ارتقا و ترفیع اعضای هیئت علمی بازنگری خواهد شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اهمیت وجود بیش از ۲۰ میلیون تحصیلکرده دانشگاهی در کشور، آنان را بزرگ ترین سرمایه ارزشمند جامعه دانست و گفت: نظام سنجشی و انگیزشی و همچنین نظام پیشنهادات ایجاد خواهیم کرد تا از نظرات و پیشنهادات جامعه علمی و اندیشمند کشور بهره ببریم.
انتهای پیام/
نظر شما