به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، ارتباط دانشگاه و صنعت یکی از مهمترین شاخصهای توسعهیافتگی کشورهاست و در این بین، مبالغی که از طریق پروژههای صنعتی نصیب دانشگاه میشود، نشاندهنده کیفیت ارتباط دانشگاه و صنعت است.
اگر صنایع به دانشگاه اعتماد داشته باشند، موانع و مشکلات خود را با دانشگاه مطرح میکنند و دانشگاه هم متناسب با تخصص مورد نیاز و توانمندی اعضای هیئت علمی خود، راهکاری به صنعت ارائه میدهد. این ارتباط در ایران با وجود این که نخستین بار در اوایل دهه ۶۰ مطرح شد؛ اما با فراز و نشیبهای بسیاری روبرو بوده است.
ایسکانیوز تاکنون در چندین مصاحبه با اهالی دانشگاه و صنعت، به بررسی آسیبشناسی این رابطه پرداخته است. برای مثال در گفتوگو با مسئول تحقیق و توسعه یکی از شرکتهای دانشبینان به دنبال پاسخ به این بودهایم که حلقه مفقوده ارتباط صنعت و دانشگاه در ایران چیست؟
بررسیهای موجود در خصوص قراردادهای ارتباط با صنایع و دستگاههای اجرایی با دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور رشد مبلغ قراردادهای دانشگاه و صنعت در سالهای اخیر را نشان میدهد. به نظر میرسد تفاهمنامههایی که میان وزارت علوم و سایر وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی امضا شده، بیانگر آغاز همکاریهای خوبی است که نتیجه آن واگذاری پروژههای تحقیقاتی به مراکز علمی، دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور بوده است.
رشد ۸۹ درصدی مبلغ پروژههای صنعتی دانشگاهیان
بررسی گزارشهای دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم نشان میدهد که مبلغ پروژههای ارتباط با جامعه و صنعت در کشور از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ با شیب ملایمی رشد داشته است. به طوری که مبلغ پروژههای صنعتی، ۳۳۵ میلیارد تومان در سال ۹۲، ۳۵۶ میلیارد تومان در سال ۹۳، ۵۳۷ میلیارد تومان در سال ۹۴، ۸۶۳ میلیارد تومان در سال ۹۵ و در سال ۹۶، ۹۵۲ میلیارد تومان بوده است.
نکته قابل توجه این است که مبلغ پروژههای ارتباط با جامعه و صنعت در سال ۹۷، با رشد بیش از هزار میلیارد تومان نسبت به سال گذشته، به ۱۹۵۳ میلیارد تومان رسید. این رقم در سال ۹۸، به ۲۱۳۷ میلیارد تومان و در سال ۹۹ به ۳۱۰۶ میلیارد تومان رسید.
در پایان میتوان نتیجه گرفت که بررسی مبالغ قراردادهای دانشگاه با صنعت از سال ۹۲ تا ۹۹ نشان میدهد که مبالغ این قراردادها با رشد ۸۹ درصدی به بیش از ۳ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ رسیده است.
انتهای پیام/
نظر شما