محمدرضا فروزان در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره موانع و مشکلات توسعه همکاری دانشگاهها با جامعه و صنعت، اظهار کرد: از جمله این مشکلات میتوان به سهم پایین نوآوری در گردش مالی صنایع و همچنین سهم پایین فناوریهای نوین در صنعت و خدمات کشور اشاره کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با تصریح بر این که نسبت بالای دانشجو به استاد و حجم بالای مسئوولیتهای آموزشی استادان دانشگاهها یکی دیگر از موانع برقراری ارتباط دانشگاه و صنعت است، افزود: متاسفانه در ایران توجه مناسبی به مقوله مالکیت معنوی و حق نسخه برداری به ویژه نرم افزارهای تخصصی داخلی و خارجی نمیشود.
وی با تاکید بر این که متصل نبودن بازار کشور به بازار جهانی سبب دوام محصول بی کیفیت داخلی در داخل و اختلال در صادرات محصول با کیفیت داخلی به خارج میشود، گفت: همچنین قدرت پایین خرید باعث شده بازار ایران، بازاری قیمت مبنا باشد نه کیفیت گرا و نه نوگرا.
فروزان در ادامه خاطرنشان کرد: توجه به این نکته لازم است که سهم بالای صنایع دولتی و شبه دولتی به صنایع بخش خصوصی یکی از عوامل افزایش استعداد فسادپذیری در صنایع است.
معرفی الگوهای برتر ارتباط دانشگاه و صنعت
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با ذکر مثالی یادآور شد: بزرگترین تولید کننده فولاد در کره جنوبی یعنی شرکت Posco ، با تاسیس دانشگاه Postech در دهه ۸۰ میلادی زمینه پشتیبانی مداوم از صنایع فولاد این کشور را فراهم کرد. اعضای هیئت علمی این دانشگاه از متخصصین بنام و بدون مرز دنیا هستند و دانشجویان بین المللی زیادی نیز در این دانشگاه مشغول به تحصیلاند. هم اکنون این دانشگاه رتبه اول دانشگاههای زیر ۵۰ سال جهان را دارد.
وی افزود: اثر نوآوریهای این دانشگاه به نحوی است که این شرکت در عین حال که چهارمین تولید کننده بزرگ فولاد درجهان است. کمترین آلایندگی زیست محیطی در کشور کره را داشته و زمینه توسعه پایدار این صنعت در کره را ایجاد کرده است. امید است صنایع بزرگ کشور با الگو برداری از این تجارب موفق در دیگر کشورها ضمن پشتیبانی آموزش و پژوهش در دانشگاههای کشور زمینه تامین نیروی انسانی و تاسیس آزمایشگاههای تخصصی حوزه مورد نظر خود را فراهم آورند.
انتهای پیام/
نظر شما