تخصیص 700 میلیارد تومان به سلامت الکترونیک / دولت حذف ارز دارو را منوط به آمادگی زیرساخت‌ها کند

رئیس کمیته سلامت الکترونیک کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: برای نخستین بار در تاریخ کشور بودجه دو میلیارد تومانی سلامت الکترونیک را به 700 میلیارد تومان رساندیم.

فاطمه محمدبیگی  در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایسکانیوز، با اشاره به اینکه حذف ارز ترجیحی دارو نیازمند مطالعات عمیق‌تر، ارزیابی و رصد دقیق‌تری است، اظهار کرد: ابتدا باید سامانه‌های خوبی برای شناسایی بیماران خاص و صعب‌العلاج، مزمن تدوین مصرف‌کنندگان اصلی داروها را طبقه‌بندی و اطلاعات آنلاین و به صورت یک داشبورد مدیریتی داشته باشیم.

وی افزود: کمیته سلامت الکترونیک به همین منظور در تیرماه 1400 در کمیسیون بهداشت تشکیل شد و اکنون 10 ماه است فعالیت می‌کند که ماحصلش این شده که بودجه دو میلیارد تومانی سلامت الکترونیک را برای اولین بار در تاریخ کشور به 700 میلیارد تومان رساندیم.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: در این مدت پرونده‌های الکترونیک، یکپارچه‌سازی داده‌های حوزه سلامت و ایجاد سامانه‌های مدیریت برخط در حوزه‌های مختلف مانند زنان باردار، کودکان زیر دو سال و تشخیص سامانه‌های مختلف در احراز اصالت دارو، امضا و گواهی الکترونیکی پزشکان و پیراپزشکان و ارائه دهندگان خدمات سلامت را تشکیل دادیم.

محمدبیگی با تصریح اینکه اجرای نسخه الکترونیک و ایجاد پرونده برخط، بستر را برای برنامه‌های دولت در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی آماده می‌کند، اظهار کرد: سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت باید این سامانه را آماده کنند و ابتدا آن را به شکل پایلوت در یکی دو استان اجرا شود تا بتوانیم اجرای سراسری آن را با آسودگی خیال انجام دهیم.

رئیس کمیته سلامت الکترونیک کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: اینکه یکباره ارز مربوط به دارو حذف شود، به گرانی چند برابری دارو دامن می‌زند که ممکن است اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه برای تهیه داروی بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی هم قدرت تأمین نداشته باشند.

با حذف ارز ترجیحی دارو موافقیم

محمدبیگی با بیان اینکه با کلیت حذف ارز ترجیحی دارو موافقیم، اما معتقدیم باید دولت در اجرا تأمل بیشتری داشته باشد، گفت: دولت باید اجازه دهد سامانه‌ها آماده شود، بحمدالله این مهم به سرعت درحال شکل‌گیری است و مرتب جلسات سلامت الکترونیک با مسئولان سازمان غذا و دارو و بیمه‌های مختلف انجام می‌شود.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی به مشکل دیگری که برسر راه حذف ارز دارو قرار دارد اشاره و بیان کرد: حدود هشت میلیون بیمه نشده در کشور داریم که تقریباً کمتر از 9 درصد افراد جامعه هستند که هیچ بیمه‌ای ندارند و باید به سرعت تحت پوشش بیمه قرار گیرند.

وی افزود: در تبصره 17 قانون بودجه 1401 این مهم گنجانده شده که ابتدا همه افراد جامعه بیمه شوند و بعد تقسیم‌ها صورت گیرد. اگر قرار باشد قسمتی از یارانه به بیمه‌ها داده شده و بخشی هم در قالب کارت الکترونیک به مصرف کننده اصلی تعلق گیرد، قبل از آن باید مقدمات آماده باشد و هیچ فردی در کشور بدون بیمه نباشد تا اگر یارانه‌ای به شرکت‌های بیمه تعقل گرفت، خدای ناکرده این 9درصد از یارانه‌ها جا نمانند.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه عدالت در پرداخت و دسترسی همه اقشار به یارانه دارو بسیار مهم است، اضافه کرد: موضوع دیگر حمایت از تولیدکنندگان دارو و تجهیزات پزشکی است تا قیمت تمام شده دارو و تجهیزات پزشکی در کشور کاهش یابد.

وی خاطرنشان کرد: اینکه روش‌های جدید سرمایه‌گذاری و حمایتی از شرکت‌های تولید دارو و تجهیزات را در نظر بگیریم گامی مثبت است، اما برنامه‌ها باید قابلیت عملیاتی شدن داشته باشد.

شروع ناگهانی حذف ارز دارو آسیب‌زاست

رئیس کمیته سلامت الکترونیک کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: معتقدم شروع ناگهانی و یکباره حذف ارز ترجیحی دارو می‌تواند سبب ورشکستگی صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی شود. باید در نظر داشته باشیم که صنف تولیدکننده دارو و تجهیزات پزشکی کار مهمی برای مردم انجام می‌دهند. از طرف دیگر حمایت از دانشمندان، پژوهشگران و جوانان در این حوزه امری ضروری است.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر پژوهشگر واکسن‌ساز و داروساز و پزشکی که در مجموعه‌های علمی فعالیت می‌کند، حمایت نشود در واقع قشر نخبه را از دست می‌دهیم.

وی ادامه داد: باید به فرار سرمایه‌های انسانی حساس باشیم، لذا پیشنهادم این است که یک مرکز رصد و ارزیابی و ایجاد یک داشبورد برخط الکترونیکی ضروری است که بتوانیم بر اساس آن تصمیمات مقتضی را برای آینده بگیریم.

کد خبر: 1140028

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =