به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، «محکومیت بهرهبرداری منفعت طلبانه از فوت دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی» و «اعلام حمایت انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر از دستگاه قضا درباره برخورد منصفانه با مجرمین وقایع اخیر کشور» از مهمترین خبرهای حوزههای تشکلهای دانشگاهی و شوراهای صنفی در هفته گذشته بودند.
از جمله دیگر عناوین مهم این حوزهها میتوان به «انتشار جزئیاتی درباره آتش سوزی خوابگاه دانشگاه صنعتی اصفهان، درخواست جلوگیری از بیهویتی شهرها در کشور و برگزاری سی و هفتمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان» اشاره کرد.
مطابق هفتههای گذشته، ایسکانیوز در گزارش زیر مهمترین و گزیدههای اخبار حوزه صنفی_دانشجویی را در هفته گذشته آورده است:
حوزه تشکلهای دانشجویی
دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه شریف در آتش سوخت
نیمه شب ۱۸ آذرماه، دفتر بسیج_دانشجویی دانشگاه شریف واقع در همکف ساختمان ابنسینا توسط عوامل ناشناس آتش گرفته و کاملاً در آتش سوخت. تقریباً تمامی وسایل این دفتر اعم از کتابها، صندلیها، دستگاه فکس، کشوها و میز جلسات، تخته و تصاویر در آتش سوخته و قابل استفاده نیستند.
گفتنی است، آنطور که تصاویر دوربینهای مداربسته نشان میدهد، دو نفر حوالی ساعت ۲ بامداد از دیوار شرقی دانشگاه بالا آمده و به داخل پریده و وارد شریف شدهاند و در ساعت ۲:۲۷ بامداد ابتدا از درب شمالی دفتر بسیج در ساختمان ابنسینا وارد این دفتر شده و اقدام به سوزاندن آن کرده و خارج شدهاند.
اطلاعیه دانشگاه درباره اقدام خرابکارانه در دفتر بسیج دانشجویی
روابط عمومی دانشگاه شریف اطلاعیهای را در خصوص آتش سوزی دفتر بسیج دانشجویی صادر کرد.
در این اطلاعیه آمده است: بر اساس شواهد اولیه، بامداد شنبه ۱۹ آذر، افرادی ناشناس وارد پردیس مرکزی دانشگاه شده و دفتر بسیج دانشجویی را به آتش کشیدهاند. دانشگاه تعاملات خود را با نیروی انتظامی جهت شناسایی عوامل این اقدام خرابکارانه آغاز کرده است.
بسیج دانشجویی ایجاد خسارت به اموال دانشگاه را محکوم میکند
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در نامهای به محمد علی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نوشت: توجه داشته باشید که ریاست دانشگاه شریف همانقدر و چه بسا بیشتر از عاملان تبهکار وضعیت کنونی دانشگاه شریف مقصر است، ناکارآمدی هیئت رئیسه و مشخصا شخص رئیس دانشگاه شریف در بروز اتفاقاتی مانند آتش زدن دفتر بسیج دانشجویی، بیش از هر زمان دیگر محرض شده است.
در این نامه تصریح شده است: «بسیج دانشجویی قویاً این نوع جریانات متعلق به نادانشجویان که همه هدفشان ایجاد بن بست، یأس، ناامیدی و ایجاد خسارت به بیت المال و اموال دانشگاه است را محکوم کرده و ضمن درخواست برخورد با این افراد، قطعاً مقابل به اضمحلال کشاندن حرکتهای اجتماعی میایستد. وظیفه اصلی دستگاهها و نهادهای ذیربط دفاع از حقوق و امنیت دانشجویان میباشد؛ عمل به قوانین و دستورات باید در صدر پیگیریهای مسئولان قرار گیرد، وضمن برخورد با اساتیدخاطی و مسببان ناامنی در دانشگاه، از بروز حوادثی که امنیت دانشجویان را به مخاطره میاندازد، جلوگیری شود.»
شهر ویلایی امیرکبیر تجربه موفق شهرسازی در کشور
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران بزرگ درباره حوزه مسکن به آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور نامه نوشت.
در بخشی از این نامه آمده است: «انتخاب وزیر جدید مسکن، مطالبات یکسال گذشته مردم و جنبش دانشجویی در مورد مسکن را برای بار چندم، به اصلیترین خط مطالبهگری از دولت جنابتان تبدیل کرده است. مسکن یکی از ۳ نیاز اساسی انسان است تا جایی که در اصل ۳۱ قانون اساسی از مسکنِ متناسب با نیاز به عنوان حق هر فرد و خانواده ایرانی یاد شده است. همچنین در این اصل به دراولویت بودن نیازمندان بهویژه روستانشینان و کارگران تاکید شده است. بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی نیز در پیام تشکیل بنیاد مسکن، بر ضرورت برخورداری همه مردم بویژه محرومان از مسکن تاکید داشتند.
در این نامه بیان شده است: «رای جلوگیری از بی هویتی شهرهای جدید و مبدل نشدن آنها به خوابگاههای صرف، نیاز به تعریف پیوست اشتغال متناسب با آمایش سرزمینی است. تجربه موفق دولت در احداث شهر ویلایی امیرکبیر میتواند الگویی برای ویلایی سازی پروژههای مسکن شود. امید است نهضت ملی مسکن بتواند درصد عمدهای از هزینههای اقشار مستضعف به عنوان صاحبان واقعی این انقلاب را کاهش دهد و زمینه رفاه هرچه بیشتر آنها را فراهم کند.»
حمایت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر از علمکرد دستگاه قضا
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در بیانیهای از علمکرد دستگاه قضا درباره برخورد منصفانه با مجرمان وقایع و اغتشاشات اخیر در کشور حمایت کرد.
در این بیانیه تاکید شده است: « سزای کسانی که با خدا و رسول او محاربه میکنند و برای گستردن فساد در زمین تلاش میکنند، این است که یا کشته شوند و یا بدار آویخته گردند، و یا دست چپ و پای راستشان و یا بر عکس بریده شود و یا به دیاری دیگر تبعید شوند، تازه این خواری دنیایی آنان است و در آخرت عذابی بسیار بزرگ دارند.»
حوزه صنفی_دانشجویی
خودکشی دانشجوی خوابگاهی دانشگاه علامه طباطبائی
یکی از دانشجویان پسر مقطع کارشناسی دانشگاه علامه طباطبایی که ساکن در خوابگاههای این دانشگاه بود در یک اقدام خودآسیب رسان درگذشت.
گفتنی است؛ این دانشجو که از سال ۱۳۹۷ تحت مراقبت و درمان مرکز مشاوره دانشگاه بود متاسفانه علی رغم تمام مراقبتها و پیگیریهای صورت گرفته توسط متخصصان مربوطه در نهایت طی اقدامی خودآسیب رسان از دنیا رفت.
عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی، کمیتهای را مامور پیگیری و تحقیق درباره جزئیات این حادثه تلخ کرده است.
محکومیت بهرهبرداری منفعتطلبانه از فوت دانشجوی علامه
بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی ضمن تسلیت و بیان همدردی با بستگان دانشجویی که به تازگی فوت کرده، هرگونه بهرهبرداری منفعتطلبانه جریانات مختلف از این واقعهٔ تلخ را محکوم میکند.
بسیج دانشجویی این دانشگاه در رشته توییتی با اشاره به خودکشی یک دانشجوی این دانشگاه اعلام کرد: «هنوز کاممان از مرگ همدانشگاهی عزیزمان تلخ است که جریانات مختلف بجای ادای تسلیت و حفظ شأن مرحوم، اتفاق پیشآمده و از دست دادن جانِ او را نادیده گرفته و از این واقعهٔ تلخ، قصد هرگونه بهرهبرداری برای پیشبرد اهداف خویش دارند.»
همچنین در ادامه این رشته توییت بیان شده است: «چگونه در فضای عاری از اطلاعات، عدهای بدون سند شروع به حکم دادن درباره علت و عوامل مرگ میکنند؟ داعیهداران زن، زندگی، آزادی که نزدیک به هفتاد روز است فضای دانشگاه را آلوده و با اقدامات نابخردانهشان، امید را قربانی اهداف سیاسیشان کردهاند، حال پایانِ «زندگی» همدانشگاهی خود را نقطهٔ آغاز بلوا و آشوبی جدید میدانند.»
جزئیات حادثه حریق در آزمایشگاه دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان
سعید مستأجران مدیر روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان درباره وقوع حریق شامگاه ۱۹ آذرماه در دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان، بیان کرد که متأسفانه یک نفر آقا در این حادثه جان خود را از دست داد.
وی با بیان اینکه این حادثه مصدوم نداشت، مطرح کرد که علت وقوع این آتش سوزی، فعل و انفعالات شیمیایی و انفجار مواد شیمیایی داخل آزمایشگاه بوده که به حریق منجر شد اما علل دقیق این مسئله توسط کارشناسان بررسی میشود.
آغاز سی و هفتمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور
سی و هفتمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان با شیوهای جدید در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ در سطح دانشگاههای تابعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آغاز شد.
گفتنی است، دبیرخانه مرکزی سی و هفتمین جشنواره سراسری قرآن و عترت در اداره کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مستقر است.
انتهای پیام/
نظر شما