دردسرهای زیست محیطی کارخانه سیمان برای اهالی ری

مردم از آلودگی‌های کارخانه سیمان تهران گلایه دارند زیرا فعالیت این کارخانه و معادن مربوط حتی در روزهای آلودگی هوا هم تعطیل یا محدود نمی‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، این روزها آلودگی هوا به‌عنوان یکی از معضلات مهم پایتخت مطرح می‌شود و زندگی تمام افراد جامعه را تحت تأثیر قرار داده اما در شهر ری و به‌ویژه روستاهای همجوار با کارخانه سیمان آلودگی‌های ناشی از تولید سیمان مردم را با بیماری‌های فراوانی از جمله بیماری‌های ریوی مواجه کرده و سال‌هاست توجهی به این معضلات و گلایه‌های مردم نمی‌شود.

 آلودگی هوا ناشی از انباشت تکالیف قانونی انجام نشده است

هرساله آلودگی هوا در این فصل از سال و در کلان‌شهرها خسارات زیادی در پی دارد و بیماری‌های متعددی را برای مردمی که در هوای آلوده نفس می‌کشند ایجاد می‌کند و گاهی به‌قدری شدت می‌گیرد که حتی نفس کشیدن هم سخت می‌شود و ذرات ریز معلق در تمام هوا نفوذ کرده و راهی برای فرار از آن نیست اما مردم امین‌آباد که نزدیک‌ترین روستا به کارخانه سیمان است این وضعیت نابسامان را هر روز و هر شب تجربه می‌کنند.

صنعت سیمان یکی از صنایع کلیدی در کشورهای در حال توسعه است که در اجرای پروژه‌های مختلف کاربرد زیادی دارد اما با این وجود این صنعت یکی از صنایع آلوده کننده زیست‌محیطی محسوب می‌شود و روزانه مقادیر زیادی از انواع آلاینده‌ها را وارد هوا می‌کند.

کارخانه سیمان تهران با فعالیت در نزدیکی مناطق مسکونی و بدون استفاده از ملزومات زیست‌محیطی روزانه گردوغبار ناشی از فرآیند آسیاب کردن مواد اولیه، گازهای متصاعد شده نظیر NOx و Sox، عناصر سنگین و ... را در محیط اطراف پراکنده می‌کند درصورتی‌که باید توجیهات اقتصادی و زیست‌محیطی را توأمان در صنعت به‌منظور پیشگیری‌ از آلودگی‌های محیط‌زیست به کار گیرد.

مردم روستای امین‌آباد هر روز شاهد گردوغبار ناشی از حمل‌ونقل مواد اولیه توسط کامیون از معدن به سمت کارخانه، فرآیند سنگ‌شکنی مواد اولیه، آسیا کردن مواد اولیه هستند که منجر به به‌وجود آمدن ذرات با اندازه‌ ریزتر از ۱۰ میکرون می‌شود که به علت طبیعت فرار بودن و حرکت آزادانه از عوامل مهم ایجاد بیماری‌های تنفسی محسوب می‌شوند.

هرچند مدیران کارخانه سیمان تهران و مسئولان محیط‌زیست از نصب فیلترهای تصفیه و پالایش آنلاین کارخانه سیمان خبر می‌دهند اما اهالی روستاهای اطراف از آلودگی‌های این واحد صنعتی گلایه دارند و هر روز آلودگی را به وضوح مشاهده می‌کنند. این کارخانه به گفته اهالی روستاهای همجوار بیشتر فعالیت خود را به شب موکول کرده زیرا به دلیل نبود نور کافی غبار قابل مشاهده نخواهد بود و تنگی نفس و سرفه‌های پی‌درپی هنگام شب گواه بر این اقدام خطرآفرین است.

گفتنی است نیمی از آلایندگی‌های تهران مربوط به صنایع تهران و اطراف آن است که در مواقع اضطراری نیز تعطیل می‌شوند اما با وجود تأثیر کارخانه سیمان تهران در ایجاد آلودگی شهر تهران و به‌ویژه شهر ری و روستاهای همجوار فعالیت این کارخانه و معادن مربوط در روزهای آلودگی تعطیل یا محدود نمی‌شود.

در روزهای اخیر و همچنین سنوات گذشته در پی تشدید آلودگی هوا یکی از مصوبات کمیته اضطرار آلودگی هوای استان، تعطیلی معادن شن و ماسه در سطح استان تهران است و در واقع بر اساس این مصوبه تا برقراری شرایط مطلوب جوی فعالیت تمامی معادن شن و ماسه تعطیل می‌شود اما با وجود میزان آلودگی و تولید گرد و غبار در عملیات استخراج سیمان تعطیلی معادن کارخانه سیمان تهران تاکنون مورد توجه مسئولان نبوده است.

تصاویری از فعالیت ماشین‌آلات و تجهیزات کارخانه سیمان تهران در هنگام برداشت از کوه تهیه‌شده که میزان تولید گرد و غبار را به خوبی نشان می‌دهد و نیز تردد خودروهای سنگین حامل سیمان با وجود اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل، در محدوده روستا بسیار قابل توجه است و انتظار می‌رود مسئولان امر با توجه به شدت آلودگی در شهرری نسبت به تعطیلی این آلاینده‌ها در روزهای آلوده اقدام کنند.

سیمان راه نفس مردم جنوب تهران را بسته است

جعفر شربیانی عضو هیئت‌رئیسه شورای شهر تهران با اشاره به آلودگی هوای تهران و اقدامات مخرب کارخانه سیمان ری در جلسه شورای شهر تهران اظهار داشت: فعالیت‌های بدون نظارت شرکت سیمان تهران راه نفس را بر مردم جنوب تهران به‌ویژه شهرری و روستاهای اطراف بسته است.

وی افزود: چند روزی است که شهر تهران درگیر آلودگی هواست و مسئولان زیادی در این رابطه صحبت کرده‌اند، در این میان منطقه ۲۰ در جنوب شهر تهران نیز جزو آلوده‌ترین مناطق محسوب می‌شود.

نایب‌رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با اشاره به اینکه اکنون به دنبال متهم کردن نیستم، ادامه داد: اما نکته‌ای که می‌خواهم بگویم درباره شرکت سیمان تهران است؛ در حال حاضر شرکت سیمان تهران هر کاری که انجام می‌دهد جز ضرر و آسیب به شهرری و ساکنان این محدوده نتیجه دیگری ندارد.

فیلترینگ ناقص در کارخانه سیمان امان مردم شهر ری را بریده است

وی با تأکید بر اینکه وجود ذرات معلق در هوا به دلیل فیلترینگ ناقص در شرکت سیمان امروز امان مردم شهرری را بریده است، بیان کرد: استفاده از سوخت مازوت، از بین رفتن آثار تاریخی را در کوه بی‌بی شهربانو به دلیل انفجارهایی که توسط این مجموعه در کوه انجام می‌شود، آسیب زدن به اکوسیستم منطقه، کوه خواری، آسیب به محیط‌زیست و عدم توجه به این مسائل بخشی از کارهایی است که شرکت سیمان تهران با اجحاف در حق مردم شهرری انجام داده است.

قرار نبود بنیاد مستضعفان راه نفس کشیدن مردم را ببندد

شربیانی یادآور شد: من از آقای فتاح به‌عنوان رئیس بنیاد مستضعفان می‌خواهم یک بار اساسنامه این مجموعه را بررسی کند، قرار بود بنیاد مستضعفان یار مردم محروم باشد نه اینکه راه نفس کشیدن را به روی مردم ببندد.

وی تأکید کرد: روستاهای اطراف تهران و شهرری مانند روستای امین‌آباد، عباس آباد، جاده نظامی، زمان آباد، غنی آباد، حاجی آباد، اسلام‌آباد، غنی آباد، تقی آباد و مردم شهرری با فعالیت سیمان تهران دچار مشکل شده است.

این عضو شورای شهر تهران در ادامه گفت: این مردم بی‌چاره هستند یعنی چاره‌ای ندارند در غیر این صورت می‌رفتند در محله‌ای که به‌عنوان مثال معاون اقتصادی آقای فتاح زندگی می‌کند، ساکن می‌شدند؛ از رئیس بنیاد مستضعفان می‌خواهیم تا از مدیرعامل سیمان ری بخواهد تا به مدت ۱۰ روز در روستای امین‌آباد زندگی کند تا ببینیم در این گرد و خاک می‌تواند نفس بکشد، یا خیر، فعالیت شرکت سیمان تهران بدون در نظر گرفتن شرایط زندگی مردم عدالت و انصاف نیست.

وی در پایان افزود: از نمایندگان استان تهران در مجلس درخواست می‌کنیم آقای دکتر قالیباف که نماینده مردم تهران در مجلس هستند درخواست می‌کنیم تا به این مسئله رسیدگی کنند، امکان نفس کشیدن نیست.

رئیس شورای اسلامی شهرستان ری با اشاره به هزینه‌هایی که کارخانه سیمان تهران برای شهرری ایجاد می‌کند، گفت: مسئولان سیمان ری بین اقتصاد و جان مردم، حتماً دومی را انتخاب کنند.

وی ابراز داشت: از دهه ۳۰ داد و ستدی بین سیمان تهران و شهرری وجود داشته است و اگر در کفه ترازو چیزهای که شهرری به سیمان تهران داده و بالعکس را مقایسه کنیم می‌بینیم که شهرری هزینه بیشتری کرده است. سیمان تهران باید به مسئولیت اجتماعی خود در قبال مردم شهرستان ری عمل کند و مثلاً پل یا مدرسه‌ای برای مردم بسازد.

خطر بازی کودکان در معابر امین‌آباد و تردد خودروهای سیمان

داوود خدا قلی‌زاده رئیس شورای اسلامی روستای امین‌آباد با اشاره به تردد خودروهای سنگین حمل سیمان از داخل محدوده روستای امین‌آباد اظهار داشت: کارخانه سیمان تهران تاکنون هیچ اقدامی برای روستای امین‌آباد که در معرض آلودگی شدید این کارخانه قرار دارد انجام نداده است.

وی افزود: خودروهای حامل سیمان هر ۵ دقیقه از معابر روستای امین‌آباد عبور می‌کنند و آسفالت راه‌های دسترسی روستایی را آسیب می‌زنند و خطراتی را برای مردم و به‌ویژه کودکانی که در سطح روستا رفت‌وآمد می‌کنند به همراه دارند.

رئیس شورای اسلامی روستای امین‌آباد در ادامه گفت: امین‌آباد روستایی بزرگ و پرجمعیت است اما هیچ‌گونه امکانات رفاهی و سرانه فضای سبز ندارد و هنوز هم کودکان در کوچه‌ها و حاشیه معابر بازی می‌کنند که با توجه به تردد قابل توجه خودروهای کارخانه بسیار خطرآفرین است.

خداقلی زاده با اشاره به آلودگی هوا ابراز داشت: آلودگی هوا در امین‌آباد بسیار شدید است و بیشتر مردم و به‌ویژه بزرگان این روستا با بیماری‌های تنفسی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و حتی در روستایی با این جمعیت و با وجود کم برخوردار بودن منطقه درمانگاهی جهت مراجعه نداریم.

وی تصریح کرد: زندگی در کنار صنعت بزرگ و آلاینده‌ای مانند سیمان تهران برای مردم امین‌آباد فقط مشکلات و بیماری به همراه داشته و این کارخانه فقط فضای روستا را نازیبا کرده است درصورتی‌که مالک اصلی این کارخانه بنیاد مستضعفان است اما مردم مستضعف امین‌آباد هیچ سهمی از این صنعت سودآور ندارند.

رئیس شورای اسلامی امین‌آباد در پایان خاطرنشان کرد: درختکاری در روستا به‌منظور بهبود محیط زندگی و ایجاد بوستان جهت تفریح جوانان و کودکان از نیازهای مهم و درخور توجه مردم این روستاست که امیدواریم کارخانه سیمان تهران در قالب مسئولیت اجتماعی به آن توجه کند.

بیماری‌های پوستی و تنفسی تنها سهم مردم از کارخانه سیمان تهران

محمد حسنی رئیس شورای اسلامی روستای اسلام‌آباد سیمان تهران با اشاره به آلودگی هوای ناشی از فعالیت کارخانه سیمان اظهار داشت: در روستای اسلام‌آباد سیمان تهران که در مجاورت کارخانه سیمان تهران قرار دارد مردم اغلب از بیماری‌های تنفسی رنج می‌برند و در بسیاری از مواقع کودکان این روستا نیز دچار بیماری‌های پوستی و تنفسی می‌شوند و این در حالی است که در صورت بروز مشکل هیچ‌گونه خدمات درمانی و پزشکی در روستا در دسترس نیست.

وی افزود: مردم روستا برای دریافت هرگونه خدمات درمانی باید به مرکز شهر ری مراجعه کنند که این موضوع نیز با توجه به بضاعت مالی اهالی و نبود وسایل نقلیه کافی گاهی اوقات بسیار دشوار می‌شود.

رئیس شورای اسلامی روستای اسلام‌آباد سیمان تهران در ادامه گفت: دانش آموزان و کودکان این روستا نه از هوای مناسبی برخوردارند و اغلب تغذیه مناسبی نیز ندارند درصورتی‌که مسئولیت اجتماعی صنایع آلاینده می‌توانست شامل حال این مردم باشد.

حسنی در پایان خاطرنشان کرد: ایجاد دسترسی به خدمات درمانی و پزشکی در محدوده روستا و کمک به تغذیه مناسب دانش آموزان مهم‌ترین نیازها در شرایط فعلی است که امیدواریم کارخانه سیمان تهران در قالب مسئولیت اجتماعی در تحقق نیازهای موجود گام بردارد.

ایجاد فضای سبز با کاربرد تصفیه‌ای به‌منظور کاهش آلاینده‌های ذره‌ای

بر اساس این گزارش بی‌شک صنعت سیمان عمده‌ترین تولیدکننده غبار بوده و دارای انواع متنوعی از آن در نقاط مختلفی از خط تولید است، غبار تولیدی به‌عنوان یک مشکل بزرگ زیست‌محیطی مطرح است و نصب دستگاه فیلتراسیون می‌تواند در کاهش آلایندگی زیست‌محیطی نقش فعالی داشته باشد و اخیراً نیز استفاده از سوخت مازوت توسط کارخانه‌های سیمان تأیید شده که عواقب جبران‌ناپذیری برای شهروندان و به ویژه مجاورین این کارخانه دارد.

انتظار می‌رود کارخانه سیمان تهران علاوه بر استفاده از تجهیزات و فیلتراسیون به‌روز، فضای سبز قابل توجهی را با کاربرد تصفیه‌ای به‌منظور کاهش آلاینده‌های ذره‌ای اختصاص دهد زیرا هم‌اکنون کارخانه هیچ‌گونه جنبه زیباشناختی در نظر نگرفته و فاقد کاربرد تصفیه‌ای است.

در پایان ویدیویی از فعالیت معادن استخراج سیمان و تردد خودروهای حامل سیمان و مواد اولیه در یکی از روزهای آلوده اخیر و نارضایتی و گلایه مردم از فعالیت این کارخانه بدون در نظر گرفتن حقوق شهروندی را مشاهده خواهید کرد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1166315

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =