چرا نباید مکمل‌ها را جایگزین مواد غذایی کرد؟

یک متخصص تغذیه گفت: مکمل‌ها همانطور که از اسم آنها مشخص است تکمیل کننده هستند و نباید جایگزین دریافت‌ مواد غذایی شوند.

به گزارشگروه اجتماعی ایسکانیوز،  از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، غزاله اسلامیان افزود: افرادی که دچار بیماری، کمبود ماده مغذی یا آلرژی غذایی نیستند و از یک برنامه غذایی سالم پیروی می‌کنند، نیازی به دریافت مکمل های مولتی ویتامین ندارند.

بادام را به جای مکمل مصرف کنید

وی اظهارداشت: دوران نوزادی، کودکی و بارداری، ابتلا به بیماری‌های مزمن (دیابت، نارسایی کلیوی و غیره)، ابتلا به آلرژی‌های غذایی، ابتلا به سوء تغذیه، برخی افراد گیاهخوار، برخی ورزشکاران، افراد بستری در بخش مراقبت‌های ویژه را از جمله مواردی است که با تجویز پزشک ممکن است مصرف مکمل‌ها ضرورت داشته باشد.

اسلامیان قطره حاوی ویتامین‌های A و D را اولین مکملی دانست که براساس دستورالعمل کشوری برای نوزادان پس از تولد تجویز می شود و یادآور شد که قطره آهن نیز با شروع تغذیه تکمیلی برای کودکان آغاز می‌شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه مکمل ویتامین D را تنها مکملی عنوان کرد که برای اکثر افراد جامعه (پس از انجام آزمایش و سنجش سطح سرمی آن) تجویز می‌شود زیرا منابع غذایی این ویتامین بسیار محدود است و میزان و مدت زمان مصرف این ویتامین براساس غلظت سرمی آن و سن فرد (کودک یا بزرگسال) توسط پزشک تعیین می‌شود.

ضرورت مصرف اسیدفولیک از یک ماه قبل از بارداری با تجویز پزشک

اسلامیان در ادامه مصرف مکمل اسید فولیک در زنان باردار برای جلوگیری از بروز ناهنجاری‌های لوله عصبی در جنین را ضروری برشمرد و گفت: زنان حداقل یک ماه قبل از اقدام به بارداری باید روزانه مکمل اسید فولیک با تجویز متخصص شروع کنند.

وی با اشاره به اینکه اسید فولیک کافی از طریق رژیم غذایی قابل تامین است گفت: با توجه به این که اغلب خانم‌ها رژیم غذایی سرشار از اسید فولیک ندارند مصرف اسید فولیک برای آنان قبل و حین بارداری ضروری است.

از مصرف خودسرانه مکمل ها اجتناب کنید

اسلامیان ضمن هشدار درخصوص مصرف خودسرانه مکمل‌ها یادآور شد: مصرف خودسرانه مکمل‌ها به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود زیرا ممکن است منجر به ایجاد تداخل با برخی داروها و یا بروز عوارض در افراد شود. مثلا مصرف دوزهای بالای مکمل ویتامین C ممکن است منجر به ایجاد سنگ کلیه شود یا مصرف بیش از حد ویتامین‌های محلول در چربی ممکن است منجر به مسمومیت در فرد شود.

این عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه با اشاره به تعیین حد مجاز دریافت برای مصرف اکثر مواد مغذی یادآور شد که دریافت مقادیر بالای آنها می‌تواند منجر به مسمومیت فرد شود و مطالعات نشان داده است مصرف طولانی مدت مولتی ویتامین ها می‌تواند خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را افزایش دهد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1171318

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =