به گزارش خبرنگار اقتصادی ایسکانیوز، در روزهای اخیر بازار سرمایه دچار نوساناتی شد، یکی از بازارهایی که بیشترین نوسان را تجربه کرد بازار طلا و سکه بود، روز گذشته ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ قیمت سکه امامی یک میلیون و ۱۰۵ هزار تومان گرانتر از روز پنجشنبه معامله شد. این قطعه از سکه به قیمت ۳۰ میلیون و ۴۸۵ هزار تومان رسید و بیشترین افزایش قیمت را در خانواده سکهها داشت. سکه بهار با قیمت ۲۶ میلیون و ۷۹۵ هزار تومان معامله شد و ۳۱۵ هزار تومان افزایش قیمت داشت.
بازار طلا و سکه چشم انتظار سیاستهای جدید/ طلا بخریم یا منتظر کاهش قیمتها باشیم؟
نیم سکه نیز ۲۰۰ هزار تومان گرانتر از روز پنجشنبه و با قیمت ۱۷ میلیون تومان معامله شد. قیمت ربع سکه ۳۰۰ هزار تومان رشد کرد و با نرخ ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شد. سکه گرمی امروز بدون تغییر و با همان قیمت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان روز پنجشنبه معامله شد.
شاهد کاهش قیمتها در بازار طلا و سکه خواهیم بود؟
در همین راستا عبادالله محمدولی، عضو اتحادیه بازار طلا و سکه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایسکانیوز، درباره وضعیت فعلی بازار طلا و سکه اظهار کرد: در این بازار مدتی بود که قیمتها به صورت غیر طبیعی در حال افزایش بود و امروزه شاهد کاهش قیمتها در بازار طلا و سکه هستیم.
عضو اتحادیه بازار طلا و سکه با اشاره به اینکه قیمتها باید بیش از این کاهش یابد، گفت: با توجه به میزان عرضه و تقاضا فعلی در بازار، وضعیت بازار طلا و سکه تا پایان سال همین روند را طی خواهد کرد، اما پیشبینی میشود که سال آینده باتوجه به کاهش تقاضا در ماه رمضان با کاهش و تثبت قیمتها روبرو خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه فاکتور اصلی برای تشخیص قیمت طلا، دلار است تصریح کرد: تمهیداتی که برای این بازار در نظر گرفته شده است، انتظار میرود روند این بازار به تثبیت نزدیکتر شود. تغییرات روزانه و ساعتی قیمتها تنها باعث ایجاد التهاب در بازار میشود. همچنین دولت باید اقداماتی در راستای تقویت پول ملی داشته باشد.
کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه بازار طلا و سکه مشتریان خاص خودش را دارد، گفت: سرمایهگذاران این بازار باید زمان مناسب را بشناسند تا بدانند چه زمانی وارد بازار شوند؛ تصمیمهای به موقع در زمان مناسب میتواند به حفظ سرمایه و امنیت آن کمک کند. توصیه میشود افراد برای سودآوری در کوتاهمدت به هیچ وجه در بازار ورود نکنند.
حال نامساعد بازار طلا و سکه در سال ۱۴۰۲
اما سوالی که شاید مطرح شود این است که بازار طلا و سکه در سال جدید به کدام سمت و سو خواهد رفت؟ و آیا این بازار در سال جدید نیز با نوساناتی مشابه سال گذشته همراه خواهد بود؟
فردین آقابزرگی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایسکانیوز، در این باره گفت: قیمت سکه و طلا در ایران به متغیرهایی از جمله نرخ دلار و قیمت جهانی طلا وابسته است و از آنجایی که اجماع کامل و قابل قبولی درباره روند پیشبینی قیمت طلای جهانی برای سال آینده وجود ندارد، مجبور هستیم این فرض را پذیریم که با حفظ شرایط فعلی حدودا هزار ۸۵۰ دلار قیمت هر انس طلا افزایش خواهد داشت.
وی افزود: متغیر تاثیر گذار دیگر نرخ دلار است. از فروردین ۱۳۹۰ تا دی ماه ۱۴۰۱ حجم نقدینگی در کشور ۱۸ برابر افزایش پیدا کرده است، همچنین قدرت خرید و شاخص عمومی قیمتها در این مدت ۱۲ برابر شده است و بازار سرمایه از جمله طلا و سکه در سال آینده وضعیت خوبی نخواهد داشت.
کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در ۱۱ سال گذشته نرخ دلار ۳۶ برابر شده است، گفت: در دهه ۹۰ رشد اقتصادی ما صفر بوده است و حجم نقدینگی زمانی که رشد میکند طبیعتا قدرت پول ملی کاهش مییابد که در زمان فعلی نتیجه آن در افزایش قیمت ارز مشخص است.
آقابزرگی درباره تاثیر عرضه سکه در بورس بر بازار گفت: افزایش عرضه هر کالایی در بازار با قیمتگذاری دستوری جز کوتاهمدت هیچ اثری نخواهد داشت، عرضه سکه توسط بانک مرکزی که در زمان آقای صالح آبادی اجرا شد، قیمت آن حدود ۱۵ میلیون تومان بود، اما در حال حاضر شاهد حدود ۱۰ میلیون تومانی قیمت آن هستیم.
وی با اشاره به راهکارهایی برای کنترل بازار سرمایه از جمله طلا و سکه، گفت: کنترل حجم نقدینگی، تمهیدات لازم به منظور کاهش هزینههای تولید و اختصاص سیاستهایی به منظور جذب سرمایه میتواند راهکارهایی برای کنترل بازار سرمایه خواهد باشد.
اتفاقات اخیر در بازار طلا و سکه به کاهش جزئی قیمتها در این بازار کمک کرده است، اما با مقایسه قیمتها در یک هفته اخیر میتوان این نتیجه را گرفت که قیمتها در این بازار ثابت نبوده و همچنان در بین مدار صعود و سقوط در حال رفت و آمد است، حال باید منتظر ماند و دید که سایر تصمیمات بانک مرکزی برای کنترل قیمتها چه تاثیری بر کنترل این بازار در سال ۱۴۰۲ خواهد گذاشت.
انتهای پیام/
نظر شما