استفاده از ظرفیت اساتید برای تببین موضوع حجاب/ رفتار هنجارشکنان در دانشگاه واکاوی شود

معاون فرهنگی-سیاسی نهاد رهبری گفت: باید با استفاده از ظرفیت استادان متخصص و افراد مطلع و آگاه موضوع حجاب را تبیین کرده و ترویج دهیم.

حجت الاسلام مهدی فاطمی پور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با بیان اینکه نهاد رهبری در دانشگاه‌ها همانند سال‌های گذشته وظیفه ترویج، تبلیغ، بیان معارف دین و آموزش رفتارهای مناسب را برعهده دارد، اظهار کرد: در حال حاضر شاید برخی از رفتارهای دانشجویان یا شهروندان نسبت به گذشته کمی تغییر کرده باشد؛ اما تکلیف و وظیفه نهاد رهبری تغییری نکرده است و با توان بیشتری به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

مدلینگ و گردشگری غیرقانونی، جریان‌های دشمن برای ترویج بی‌حجابی

وی با اشاره به اینکه هر  چالش و موضوعی که در جامعه و دانشگاه‌ها مسئله روز و جدی باشد، تمرکز فعالیت مجموعه‌ای مانند نهاد رهبری نیز درباره آن موضوع بیشتر از گذشته خواهد شد، گفت: در حال حاضر حدود ۲۵۰ دفتر نهاد رهبری در دانشگاه‌های سراسر کشور فعالیت دارند. بنابراین ظرفیت بسیار بزرگ و مناسبی برای فرهنگی سازی در حوزه‌های مختلف فراهم شده است.

معاون فرهنگی _ سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها  درباره برنامه‌های نهاد برای بهبود وضعیت فرهنگی و اجرای طرح عفاف و حجاب عنوان کرد: نهاد تلاش دارد تا در موضوع عفاف و حجاب برنامه‌های متعدد و متنوعی در دانشگاه‌ها برگزار کند که بیشتر آنها با محوریت جلسات نقد، مناظره، آزاد اندیشی و گفت‌وگو باشد. همچنین در این مسیر هدف کلی ما این است که با پاسخ گویی به سوالات و شبهات اجازه تهاجم فرهنگی را ندهیم و بگذاریم دانشجویان درباره این موضوع آزادانه صحبت کنند. در نهایت با استفاده از ظرفیت استادان متخصص و افراد مطلع و آگاه موضوع حجاب را تبیین کرده و ترویج دهیم.

وی در پاسخ خبرنگار ایسکانیوز با اشاره به اطلاعیه وزارت علوم و بهداشت در زمینه عدم ارائه خدمات به دانشجویان بی‌حجاب خاطرنشان کرد: در ابتدای امر باید دقت کنیم که تمام افرادی که هنجار شکنی می‌کنند، دچار چالش‌های فرهنگی نیستند. بنابراین این موضوع باید مورد واکاوی قرار گیرد و افرادی که رفتار نامناسب در دانشگاه دارند، باید تقسیم بندی شوند.

حجت الاسلام فاطمی‌پور با تاکید بر تقسیم بندی و جداسازی دانشجویان هنجار شکن در حوزه حجاب عنوان کرد: گروه اول برخی از افرادی هستند که تحت تاثیر فضای مجازی، محیط، تبلیغات رسانه‌های ماهواره‌ای فشار و ترغیب وارده از سوی سایر همکلاسی‌ها مبنی بر اینکه به ما بپیوندید، قرار می‌گیرند و مرتکب این امر می‌شوند. دسته دوم نیز برخی از ادانشجویانی هستند که  با اصل حجاب مشکل ندارند و آن را یک مطالبه دینی و واجب شرعی می دانند که شاید هم خوب باشد ولی باید اختیاری باشد و می‌توان آن را رعایت نکرد. 

این مسئول ادامه داد: دسته سوم؛ شامل دانشجویانی است که به موضوعات دینداری و مباحث شرعی اعتقادات کمتری دارند. آنان دین و حجاب را قبول دارند؛ اما ممکن است که  بگویند نمی‌خواهیم قوانین دین را رعایت کنیم. دسته چهارم نیز در برگیرنده افرادی است که از عمد قصد ساختار شکنی، لج بازی و مقابله با ارزش‌های دینی را دارند.

راهکار مقابله با بدحجابی یکسان نیست

وی با بیان اینکه اگر تصور شود که راهکار ترویج حجاب واحد و یکسان است، تحلیل بسیار اشتباهیست، گفت: در حال حاضر جامعه مخاطبان ما یکسان و از یک قشر خاص نیست؛ بنابراین نمی‌توان برای تمامی این افراد، با یک راهکار رفتار کرد. چون دلایل مختلفی باعث بی حجابی بد حجابی است یا کشف حجاب می‌شود. 

اگر دانشجویان نخواهند به هیچ عنوان قانون را رعایت کند، باید برای آن محدودیت یا محرومیت وضع شود.

معاون فرهنگی-سیاسی نهاد رهبری با تاکید بر اینکه باید دقت شود که برخورد با افراد و انتخاب راهکار مقابله با متخلفان متناسب با نوع مخاطب باشد، گفت: به عنوان مثال دانشجویی که سوال و شبهه دارد  را باید با اغنا و برگزاری جلسات پرسش و پاسخ مشکلاتان را حل کرد، و  نباید برخورد تند با وی شود که آن نیز وارد حوزه لجبازی شود. 

وی با مطرح کردن این سوال که «اگر فردی نخواهد به هیچ عنوان قانون را رعایت کند، چگونه باید وی را ملزم به رعایت قانون کرد؟» گفت: باید با چنین افرادی برخورد شود و با وضع یکسری محدودیت و محرومیت، تنبیه مانع از هنجار شکنی شویم. البته با این محرومیت‌های وی معتقد به حجاب نمی‌شود ولی می‌تواند التزام به حجاب داشته باشد. 

حجت الاسلام فاطمی‌پور در پایان خاطرنشان کرد: اگر موضوعاتی مانند تحکیم خانواده، ترغیب به عفت و حیا برای ما مهم است، پس باید افراد جامعه نیز در چارچوب یکسری قوانین زندگی کنند. در غیر این صورت باید تنبیهاتی برای این افراد قانون شکن در نظر گرفته شود. اما نکته مهم این است در ابتدای امر و تا جایی که امکان دارد، ما باید به افراد آگاهی بخشی و اطلاع رسانی مناسب انجام دهیم. اگر بازهم کسی قانون شکنی کرد و به قانون گریزی و قانون شکنی ادامه داد، با وی برخورد تند شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1178118

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =