به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، تحویل شناورهای جدید، نصب موشکهای عمود پرتاب بر روی شناورها، توقیف نفتکش متخلف خارجی در تنگه هرمز، ساخت ناو پهپادبر و ... موضوعاتی است که طی مدت اخیر نام نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بر سر زبانها انداخت، سردار دریادار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه در همین راستا گفتوگویی انجام داده که آن را در ادامه میخوانید.
اظهارات مشاور عالی فرمانده سپاه درباره محاکمه روحانی
باتوجه به تحویل اخیر شناورهای جدید به نیروی دریایی سپاه، شاهد رونمایی از شناور ذوالفقار با موشک عمود پرتاب «نواب» بودیم، بفرمایید که آیا این شناور عملیاتی شده و تعداد دیگری از آن تولید شده است؟
در نیروی دریایی پوشش هوایی شناور بسیار مهم است و فرمانده معظم کل قوا هم تاکید دارند که پوشش هوایی شناورها را ایجاد کنیم. ضمن اینکه در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کارهای بزرگی مثل نواب و صیاد 3 صورت گرفته و هر دو نوع موشک در شناور شهید سلیمانی نصب است.
از طرفی یک شناور دیگر به نام ذوالفقار داشتیم که با شناورهای رزمی و موشک انداز ما همپایی میکند و با برد 5 هزار مایل از ساحل لازم بود که برای پوشش هوایی موشک روی آن نصب شود. لذا برای اولین بار سازمان هوافضای وزارت دفاع موشک عمود پرتاب را روی شناور نصب کرد و با موفقیت آن را شلیک کردیم.
این کار بزرگی بود که برای اولین بار روی شناوری با طول 16 متر و سرعت 55 نات، موشک دفاع هوایی نصب شود.
علاوه بر این، سازمان هوافضای وزارت دفاع در حوزه موشکهای سطح به سطح و کروز نیز کارهای بزرگی کرده که روی شناورها نصب کردیم و برای حفاظت از آن از موشک نواب استفاده میکنیم.
آیا قرار است این موشکهای پدافندی عمودپرتاب نواب روی شناورهای دیگر هم نصب شود؟
بله، روی شناور شهید سلیمانی 12 فروند و در شناور ذوالفقار 4 فروند نواب نصب شده و انشالله تعداد آنها بیشتر هم خواهد شد.
علاوه بر این دستاوردهای وزارت دفاع، ما هم در نیروی دریایی سپاه 2 تایپ موشک پدافند هوایی مایل پرواز را آماده کردیم؛ یکی موشک «کوثر 200» با برد 5-7 کیلومتر که توانایی انهدام پهپاد و موشک کروز و بالگرد را دارد و یک موشک «کوثر 222» هم با برد 17 کیلومتر که روی شناورهای عاشورا و ذوالفقار نصب شده است.
موضوع دیگر تجهیز شناور شهید مهدوی به پهپادهای مختلف بود، آیا قرار است علاوه بر این پهپادها این شناور به موشکهای کروز ابومهدی یا نوع دیگری از موشکهای دوربرد مجهز شود؟
بُرد موشک ابومهدی هزار کیلومتر است، ما موشکهای کروز 2 هزار کیلومتری را در شناور شهید مهدوی دیدهایم که تولید خودمان است و نام این موشک 2 هزار کیلومتری «قدر474» است. همچنین برای شناور شهید مهدوی موشک کروز با برد 750 کیلومتر را دیدهایم.
روی شناور شهید سلیمانی هم 3 تایپ موشک نصب میشود، یکی موشکهای برد متوسط یعنی 200 کیلومتر و 300 کیلومتر که میشود به جای موشک 300 کیلومتری، موشکی با برد 750 کیلومتر نیز نصب کرد. نوع سوم هم موشکهای با برد 2 هزار کیلومتر است.
آیا این موشکها روی شناورها هم نصب شده است؟
بله، این موشکها جای خود را در شناور دارند، الان موشکهای 300 کیلومتری نصب است و میتوان آنها را برداشت و کانتینر موشکهای دیگر را گذاشت.
تمام سامانههای هدایتی این موشکها یکی است که قابلیت بسیار خوبی برای جابجایی این موشکها با یکدیگر به ما داده است.
البته سیکر و سر شناسایی این موشکها متفاوت است و سه نوع سیکر داریم IR ، راداری و TV. هدایت این موشکها بصورت دو گانه است یعنی اگر یکی از آنها توسط جنگ الکترونیک مختل شد، موشک توسط سیکر دوم به هدف اصابت میکند که این هم کار جدیدی است.
یک موشک دیگر با برد 180 کیلومتر هم ساختهایم که روی شناور طارق نصب کردهایم، شناور طارقی تاکنون یک شناور راکت انداز با برد 7/5 کیلومتر بوده و الان موشک 180 کیلومتری روی خود دارد.
در مورد دستاوردهای دیگر نیروی دریایی به خصوص ناو شهید بهمن باقری هم توضیحاتی بفرمائید.
ما در حدود سه سال و نیم اخیر 10 الحاق داشتیم و امسال هم چندین الحاق دیگر خواهیم داشت. شناور هواپیمای بدون سرنشینبر با باند 180 متری یکی از این الحاقها خواهد بود.
من به شما بگویم، اولین باری که آمریکاییها ناو هواپیمابر ساختند، از شناورهایی که با پایه تجاری بود استفاده کردند، ما هم از شناورهای با بیس تجاری استفاده کردیم، اما باند روی آن ایجاد کردیم.
180 متر باند روی شناور شهید بهمن باقری ایجاد شده که پهپاد میتواند از روی آن بلند شود و روی آن فرود بیاید. ضمن اینکه این شناور، یک ناوگروه شناورهای موشک انداز ذوالفقار و عاشورا نیز در خود جای میدهد.
در کلاس شناورهای شهید سلیمانی هم یک شناور به نام شهید «صیاد شیرازی» که افتخار نیروهای مسلح بود وارد سازمان خواهد شد، همچنین یک شناور دیگر در این کلاس با نام شناور شهید «حسن باقری» و یک شناور دیگر به نام شهید مجاهد «ابومهدی المهندس» رونمایی خواهد شد.
این شناورها از نوع بدنه کاتاماران و با سرعت 45 گره و با موشکهای 750 و 300 کیلومتری امسال وارد سازمان نیروی دریایی خواهند شد.
یک شناور دیگر (شهید رئیسعلی دلواری) هم از این کلاس امسال وارد سازمان میشود، یعنی امسال 4 شناور از کلاس شهید سلیمانی را رونمایی خواهیم کرد.
یکی از این شناورها توسط وزارت دفاع، یکی توسط نیروی دریایی سپاه و دو شناور هم توسط شرکتهای دانش بنیان در حال ساخت است.
طراحی این شناورها متعلق به نیروی دریایی سپاه است و به عنوان مثال شناور ابومهدی المهندس توسط یکی از شرکتهای دانش بنیان ساخته میشود. این کار بنا به تدبیر حضرت آقا صورت میگیرد که از شرکتهای دانش بنیان در حوزههای مختلف استفاده کنیم که البته با حمایت ستادکل نیروهای مسلح و فرمانده کل سپاه همراه است.
اما موشک کروز ابومهدی مهندس برای استفاده ساحل به دریا وارد سازمان ما خواهد شد. موشکهای ابومهدی و موشکهای 750 و دوهزار کیلومتری ما بسیار هوشمند هستند و تا لحظه اصابت امکان هدایت پذیری و تغییر هدف در مسیر را دارند.
برد این موشکها بقدری بالاست که نیازی نیست از ساحل شلیک شوند و می توان از عمق و پشت کوهها شلیک شوند و به شناورها اصابت کنند.
باتوجه به ساخت شناورهای راهبردی مثل شهید مهدوی، به نظر میرسد نیروی دریایی سپاه برنامه مبسوطی برای حضور در اقیانوسها داشته باشد. دقیقاً شما چه هدف گذاریای برای حضور در آبهای دوردست دارید؟
این موضوع (حضور در اقیانوسها) به ما ابلاغ شده است و سه فروند شناور شهید رودکی، شهید مهدوی و شهید بهمن باقری را برای همین داریم ضمن اینکه شناورهای شهید سلیمانی هم 5500 مایل دریایی بُرد دارند یعنی این شناور میتواند از چابهار به سریلانکا و هند برود و با همان سوخت به کشور برگردد.
حضور ما در دریا و اقیانوسها برای سیادت دریایی و تامین امنیت خطوط کشتیرانی است و الان هم در حال انجام این ماموریت هستیم.
در ماه های اخیر شناور شهید مهدوی در خلیج عدن بود و در ایام عید به کشور برگشت و شناور شهید رودکی و شناور شهید سیاوشی هرکدام سه بار به خلیج عدن رفتهاند.
نیروی دریای سپاه طی روزهای اخیر یک نفتکش خارجی را در تنگه هرمز توقیف کرد. دلیل این توقیف چه بود؟
هرکس تخلف کند آن را توقیف میکنیم. تخلفها هم میتواند یا جغرافیایی باشد یا اینکه آن شرکت در جای دیگری مثلاً نفت ما را گرفته و خیانت در امانت کرده است. ما برای اینکه از حق مردم عزیزمان صیانت کنیم هیچگاه کوتاه نمیآییم.
ما بدون هدف شناوری را نمیگیریم و برای هرکدام که توقیف کردهایم دلیل داریم. روزانه بیش از 85 فروند نفتکش در حال عبور است چرا آنها را نمیگیریم؟ آنهایی که توقیف شدند، یا خیانت کردهاند یا در جغرافیا تخلفی داشتند یا آلودگی ایجاد کردند یا سکو و شناوری را صدمه زدند.
ما امنیت تنگه هرمز را تامین کردهایم، دائماً هم به آمریکاییها تاکید میکنیم که خلاف قوانین، دریانوردی میکنند مثلاً از آبراه ورودی خروج میکنند یا بالعکس، که این خلاف است و باید قوانین را رعایت کنند و به آنها تذکر میدهیم و کنترل باندی که در تنگه هرمز داریم هم در همین راستا است.
امروز افتخار میکنیم که امنیت سکوهای نفتی خود و همسایگان را برقرار کردهایم. ما هر روز بیش از صد فروند شناور در خلیج فارس داریم و اگر این شناورهای ما نبود، آیا مثلاً داعش نمیتوانست به خلیج فارس بیاید و در سکوهای نفتی ما و همسایگان خرابکاری کند؟ خب ما از این جلوگیری کردیم.
ما از غارت عتیقههای عراق که آمریکاییها و انگلیسیها در سال 2005 میخواستند از اروند ببرند، جلوگیری کردیم. ما امنیت راه را برقرار میکنیم که هم مربوط به ما و همسایگان و هم دنیا است، اگر این انرژی از اینجا بیرون نمیرفت چه میشد؟ دنیا مدیون جمهوری اسلامی ایران است.
دزد دریایی آن کسی است که نفت ما را میدزدد، ملت ایران این همه شهید نداده که زیر بار زور برود، ما در مقابل زور میایستیم و از هیچکس غیر از خدا نمیترسیم و این را ثابت کردهایم.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما