به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، دانشگاه آزاد اسلامی در راستای ایجاد تحول در نظام استادی دانشگاه و افزایش تعلق استاد به دانشگاه و همچنین ارتقا کیفیت و جلب رضایت جامعه مخاطب دانشگاه، اقدام به اجرای طرحی موسوم به «دستیار آموزشی» کرده است.
جزییات طرح «دستیار آموزشی» در دانشگاه آزاد اسلامی / ۴۰ ساعت دوره آموزشی رایگان با نظارت اساتید برگزار میشود
از طرف دیگر برخی اعضای حقالتدریس یا در کلاسهای درس حاضر نمیشوند و بازدهی مناسبی ندارند و یا به دلیل اینکه خود را متعلق به دانشگاه نمیدانند، رسالت خویش را هم به درستی انجام نمیدهند. این در حالی است که دانشگاه آزاد اسلامی از گنجینهای از دانشجویان دکتری و توانمند برخوردار است که ضمن حس تعلق به دانشگاه، به دنبال ارتقای مهارتها و تمرین و تجربه مشی استادی هستند.
از اینرو در تابستان امسال اجراییسازی طرح دستیار آموزشی در دستور کار دانشگاه آزاد اسلامی قرار دارد و به موجب این طرح دانشجویان مقطع دکتری این دانشگاه که یک ترم تحصیلی و همچنین مراحل ارزیابی را با موفقیت گذرانده باشند، از مهرماه جایگزین نیروهای حقالتدریس و وارد کلاسهای درس میشوند.
با توجه به اینکه امروز هفتم تیرماه، آخرین مهلت نامنویسی در طرح دستیار آموزشی است برآن شدیم تا در گفتوگو با حامد حسنپور و پاسخگویی به برخی ابهامات این طرح همچنین سوالات رایجی که پیرامون آن شکل گرفته، فرصتی را فراهم سازیم تا داوطلبان واجد شرایطی که تا کنون اقدام به ثبتنام نکردهاند؛ از زمان باقیمانده استفاده کنند.
چه کسانی میتوانند دستیار آموزشی شوند؟
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، اظهار کرد: تمام دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی که ترم اول خود را با موفقیت گذرانده باشد میتواند در این طرح شرکت کند.
حامد حسنپور ادامه داد: مرحله بعدی ارزیابی داوطلبان و نیازسنجی واحدها و اینکه خود داوطلبان، متقاضی تدریس در چه واحدهایی هستند را شامل میشود تا در نهایت دانشجوی دکتری ما به عبارتی کارورزی خود را در واحد دانشگاهی که تشخیص داده میشود آغاز کند.
برای ثبتنام باید چهکار کنیم؟
وی با بیان اینکه 7 تیرماه آخرین مهلت ثبت نام در طرح دستیار آموزشی است، افزود: علاقه مندان به شرکت در این طرح میتوانند در مهلت تعیین شده به سایت باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی مراجعه کنند.
پیشبینی ثبتنام 35 هزارنفر در طرح دستیار آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی
حسنپور با اشاره به اینکه تا کنون 31 هزارنفر ثبتنام کردهاند، خاطرنشان کرد: پیشبینی میکنیم با این روند آمار ثبتنامیها در مرحله اول به 35 هزار نفر افزایش پیدا کند.
چه تعداد دستیار آموزشی جذب خواهند شد؟
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه در نهایت 15 هزار نفر در این طرح جذب خواهند شد، تصریح کرد: در فرآیند انتخاب دستیاران آموزشی موارد متعددی از جمله رزومه و اطلاعات هویتی و همچنین ارزیابی فنی که توسط دانشکدههای موضوعی در استانها و واحدهای ویژه انجام میشود، دخیل هستند.
وی با اشاره به اینکه در این فرآیند مکاتباتی نیز با کمیتههای انضباطی واحدها صورت میگیرد، ادامه داد: در صورت تایید صلاحیت داوطلبان در این مرحله نیز آنها از مهرماه میتوانند کار خود را آغاز کنند.
آیا این امکان وجود دارد که افراد بیشتری جذب شوند؟
حسنپور با بیان اینکه در اواسط تیرماه فرآیند انتخاب نهایی دستیاران آموزشی پایان میپذیرد، تصریح کرد: توجه داشته باشید که طرح دستیاری آموزشی در کنار طرح هیات علمی وابسته است و اینها مکمل یکدیگرند و گاهی ممکن است شرایطی رقم بخورد که ظرفیتهای جذب در این دو طرح با یکدیگر تغییر کند بنابراین 15 هزار نفری که تعیین شده به عنوان جذب و تکلیف اولیه است و در ادامه امکان افزایش و یا حتی کاهش هم وجود دارد.
وی اضافه کرد: ما در موج اول این طرح قرار داریم و دانشگاه آزاد اسلامی برای این افراد برنامه دارد و فردا ممکن است ما طرح دستیار فناوری را داشته باشیم و در واقع این فرآیند یک شبکهای است که نظام نخبهگزینی دانشگاه را شکل میدهد.
گذراندن حداقل 24 واحد؛ پیششرط دریافت گواهینامه صلاحیت مدرسی
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه طرح دستیار آموزشی این امکان را به دانشجو میدهد تا خود را محک بزند و به دانش تخصصی خود عمق ببخشد، افزود: دستیاران آموزشی اگر به دریافت گواهینامه صلاحیت مدرسی تمایل داشتند باید حداقل 24 واحد را به عنوان دوره عملی سرکلاس حاضر شوند و اگر مایل به حضور بیشتر هم بودند این امکان وجود دارد.
طرح دستیار آموزشی چه مزایا و تسهیلاتی برای داوطلبان دارد؟
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر صدور گواهینامه صلاحیت تدریس، کمک هزینه تحصیلی برای دستیاران آموزشی درنظر گرفته خواهد شد در واقع معادل با کلاسهایی که شرکت میکنند این کمک هزینه در قالب معافیت از شهریه در حساب شهریه دانشجو لحاظ میشود.
آیا دستیاران آموزشی امتیاز ویژه ای برای جذب هیأت علمی دارند؟
حسنپور با بیان اینکه دستیاران آموزشی معادل مربی پایه یک از معافیت شهریه برخوردار میشوند، اضافه کرد: اگر فرد گواهینامه صلاحیت مدرسی را دریافت کرد و به فرآیند جذب هیأت علمی و استخدام نیز راه پیدا کرد ما این گواهینامه را لحاظ خواهیم کرد اما به جای پایه یک، استادیار پایه دو میشود.
وی اظهار کرد: در تحصیلات تکمیلی یکی از اهداف، تربیت دانشجویان دکتری است که به نوعی از آن با عنوان تربیت استاد آینده و تامین نیروی انسانی در نظام آموزشی یاد میشود و از دیدگاه ارتقای تخصصی دانشجویان دکتری این موضوع مورد توجه همه دانشگاه هاست و دانشگاه آزاد اسلامی هم از این موضوع مستثنی نیست.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: در حقیقت بال دیگر این نظام تربیتی انتقال مهارت های معلمی است که از مسیر تمرین و تجربه حاصل میشود و دانشجویی که تمرین و تدریس نکند معلم و استاد خوبی هم در آینده نخواهد شد بنابراین تربیت استاد آینده نیازمند تمرین مشی استادی است.
۴۰ ساعت دوره آموزشی رایگان با نظارت اساتید برگزار میشود
وی با بیان اینکه ۲۴ واحد حداقل برای این دانشجویان در طول سه ترم دیده شده است، اضافه کرد: پس از گذراندن این سه ترم دانشجویان گواهینامه دوره ویژه مدرسی را دریافت خواهند کرد، در واقع ۴۰ساعت آموزش رایگان و ۲۴واحد هم در کلاس درس به عنوان کارورزی سپری خواهند کرد که در نهایت منجر به اخذ گواهینامه دوره خواهد شد.
دستیاران آموزشی برچه اساس رتبهبندی میشوند؟
وی مخاطب این طرح را کلیه دانشجویان فعال دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی که ترم اول خود را سپری کرده اند عنوان کرد و گفت: متقاضیان با مراجعه به سامانه نسبت به تکمیل اطلاعات از جمله واحدهای مورد علاقه برای تدریس و نیز محل تدریس اقدام خواهند کرد و سپس بر اساس سوابق پژوهشی و آموزشی، معدل و دانشگاه محل تحصیل کارشناسی و کارشناسی ارشد رتبه بندی میشوند و در نهایت از طریق باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه معرفی خواهند شد و مدیر گروه بر اساس ضوابط مشارکت کنندگان را در فرآیند طرح قرار میدهد.
منتورینگ طرح دستیاران آموزشی با اساتید پشتیبان است
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه دانشجویان ما در این طرح مدرس محسوب میشوند و مستقل و در کسوت استاد کار تدریس را انجام میدهند، اضافه کرد: وظیفه استاد پشتیبان منتورینگ، مشاوره و راهبری است و در واقع وظیفه تربیتی دارد و طرح درس مدرس را بررسی و تایید میکند.
وی با اشاره به اینکه استاد پشتیبان یک جلسه هم در کلاس درس برای بررسی صلاحیت تدریس حاضر خواهد شد، افزود: روش ارزیابی دانشجویان توسط مدرس نیز ارزیابی خواهد شد.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: در نهایت اساتید پشتیبان در سامانه باشگاه پژوهشگران جوان به مدرسان نمره خواهد داد و اگر مدرسان ما حائز رتبه لازم شوند مجدد از آنان برای فرآیند تدریس دعوت به عمل خواهد آمد و اگر هم نقاط ضعفی وجود داشته باشد پوشش داده خواهد شد و مجدد وارد فرآیند تدریس میشوند.
انتهای پیام/
نظر شما