معصومه آباد را بیشتر بشناسید

معصومه آباد سفیر ایران در فنلاند را بیشتر بشناسید.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ایسکانیوز، معصومه آباد (زاده ۱۳۴۱ در آبادان)، عضو سابق شورای شهر تهران و سفیر ایران در فنلاند است. وی همچنین نویسنده کتاب «من زنده ام» است.

انتصاب نخستین سفیر زن در دولت سیزدهم

معصومه اباد یکی از چهار اسیر زن ایران در جنگ تحمیلی بوده است.

وی ۳۳ روز پس از آغاز جنگ عراق علیه ایران در تاریخ ۲۳ مهرماه ۱۳۵۹ به همراه سه زن دیگر به نام های فاطمه ناهیدی، شمسی (مریم) بهرامی و حلیمه آزموده در حال مأموریت هلال احمر، در جادهٔ ماهشهر به آبادان به اسارت نیروهای عراقی درآمد و ابتدا به اردوگاه مرزی تنومه و سپس به زندان های استخبارات و الرشید و چندی بعد به اردوگاه موصل و الانبار برده و سه سال و شش ماه بعد در تاریخ یکم اردیبهشت ماه ۱۳۶۲ آزاد شد.

وی در زمان اسارت ۱۷ سال سن داشت و به عنوان یکی از اعضای نیروهای هلال احمر و نماینده فرماندار در سیستم خانه شهر مشغول فعالیت شد. یکی ازهمان روزها در ماموریتی قرار بود که به اتفاق چند تن از همکاران تعدادی از بچه‌ها را به شیراز انتقال داده شود؛ بعد از انجام مأموریت در مسیر بازگشت به شهر آبادان در ۱۲ کیلومتری جاده ماهشهر به آبادان به اسارت نیروهای عراقی درآمد.

معصومه اباد بعد از ۴ سال اسارت در مبادله اسرا به وساطت صلیب سرخ جهانی به ایران بازگشت. پس از بازگشت هنوز آتش جنگ شعله‌ور بود و مردم آبادان در تنگناهای بحران‌های نظامی و سیاسی بودند . به آبادان برگشت و ضمن تحصیل در دانشگاه شهید چمران اهواز، در بیمارستان امام خمینی مستقر شده و در مواقع نیاز به مداوا و مراقبت از مجروحین می‌پرداخت.

در سال ۱۳۶۵ بعد از شهادت برادرش به تهران آمدند و در کربلای ۵ مسئولیت درمانگاه برون مرزی مجروحین جنگ را عهده‌دار شدند و همزمان در بیمارستان نجمیه نیز به کار مشغول شد.

در سال ۱۳۷۶ به همراه خانواده در مأموریت اداری همسرم در وزارت نفت به کشور انگلستان رفت و بعد از اتمام مأموریت و فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی و طی دروه‌های دکتری در رشته جنین شناسی به ایران بازگشت و در رشته دکتری بهداشت باروری به ادامه تحصیل و تدریس در دانشگاه مشغول شد. در طول مدت خدمت توفیق تولد ۷۰۰/۲۳ نوزاد را داشته‌ اند.

در سال ۱۳۸۶ با  رأی اعتماد مردم تهران به شورای اسلامی شهر تهران راه یافت  و بعنوان مسئول کمیته سلامت و زیست شهری مشغول به خدمت شد . در انتخابات چهارمین دوره شوراهای اسلامی شهر نیز موفق به کسب آرای مردم تهران برای حضوری مجدد در این عرصه شد.

او مدتی در دانشگاه لندن در رشتهٔ «جنین شناسی» تحصیل کرد اما پس از مدتی این رشته را رها کرد و به ایران برگشت و در دانشگاه شهید بهشتی در رشتهٔ بهداشت باروری دکتری گرفت. وی هم اکنون رئیس هیئت مدیرهٔ نظام پزشکی ایران است.

وی هم‌اکنون به پیشنهاد وزیر امور خارجه و تایید ریاست جمهوری خانم معصومه آباد به عنوان سفیر ایران در فنلاند انتخاب شد و قرار است، در آینده نزدیک  به عنوان جایگزین «فروزنده ودیعتی » راهی هلسینکی شود و مسئولیت سفارت ایران در فنلاند را بر عهده بگیرد.

سوابق اجرایی

از سوابق علمی - اجرایی معصومه آباد می توان به عضویت در سومین و چهارمین دوره شورای شهر تهران، مسئول انجمن اسلامی دبیرستان ۱۳۵۹-۱۳۵۶، بسیج ویژه ۱۳۵۸، مسئول درمانگاه محرومین درون مرزی ۱۳۶۷-۱۳۵۶، رئیس بخش زنان و زایمان بیمارستان نجمیه ۱۳۷۷-۱۳۷۵، مسئول موسسه فرهنگی بروج، مشاور مدیر کل شهرداری تهران اشاره کرد. از زنان جانباز ایران به شمار می آید و مسئولیت نامگذاری ها را در شورای شهر تهران بر عهده دارد. کتاب من زنده ام خاطرات وی از دوران اسارت است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1187502

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =