به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، بورس امروز اگرچه نسبت به روزهای گذشته با فشار فروش کمتری کار خود را آغاز کرد اما با انتشار نامه پالایشگاه اصفهان با شوکی جدیدی مواجه شد و قدرت عرضهها از نیمه دوم معاملات با سرعت زیادی افزایش یافت. مشخصه این روزهای بازار سهام، روندی کمرمق و بیجان است که از سمتی نه خریداران امکان تصمیمگیری کافی برای خرید دارند و نه اعتمادی به سیاستگذار برای یک سرمایهگذاری امن باقی مانده است. شاخص کل بورس در انتهای معاملات روز جاری کار خود را با یک کاهش ۱.۴ درصدی به پایان رساند و در محدوده ۲.۱۲۸ میلیون واحدی قرار گرفت و شاخص هموزن نیز با شرایطی سختتر همراه بود و افت ۱.۸۸ درصدی را تجربه کرد. ارزش معاملات خرد سهام امروز به دلیل ازدیاد فروشندگان نسبت به روزهای گذشته افزایش داشت و عدد … میلیارد تومان را به ثبت رساند و شاهد خروج پول سنگین … میلیارد تومانی از سمت کدهای حقیقی بودیم.
تداوم روند ریزشی بورس / شاخص کل ۳۰ هزار واحد اُفت کرد
افزایش بیاعتمادی به دولت و سیاستگذار در دو ماه گذشته و درحالی که بهبود شرایط بازار از ابتدای اسفندماه توانسته بود اندکی از اعتماد از دست رفته طی سه سال گذشته را پس بگیرد، روزهای معاملاتی بورس تهران را اغلب با رنگ سرخ همراه کرده است. از سمت دیگر وجود ابهامات زیاد و شرایط عدم اطمینان در وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور موجب شده است تا سرمایهگذاران تمایل کمتری برای خرید سهام از خود نشان بدهند. در ادامه با بررسی شرایط موجود و نگاهی به وضعیت تکنیکالی شاخص کل بورس به پیش بینی بورس فردا خواهیم پرداخت.
بورسیها در سیاهچاله ابهام و بیاعتمادی
تا زمانی که امنیت سرمایهگذاری در بازار سرمایه وجود نداشته باشد نمیتوان خوشبین بود که این بازار بتواند شرایط مطلوبی را تجربه کند. بازار در بازهای از آبان ماه جهش میکند، به دلیل این که دلار تثبیت شده بود. حال جهتگیری دلار برای بازار سرمایه بسیار حائز اهمیت است. زیرا این مهم وضعیت بازار سرمایه را در مقایسه با بازار رقیب مشخص میکند. به دلیل این که بازارهای رقیب، بازارهای فیزیکی و نقد محسوب میشوند در نتیجه پول به سمت بازارهای بازارهای رقیب حرکت میکند.
زمانی که وضعیت دلار به لحاظ نرخ، تثبیت شود. فعالان به این جمعبندی برسند که شوک خاصی از لحاظ سیاسی یا اقتصادی(چه به دلیل کسری بودجه چه از منظر مسائل سیاسی) قرار نیست بر پیکره اقتصاد کشور وارد شود طبعا به راحتی میتوانند اقدام به تصمیمگیری کنند. تصمیمات خلقالساعهای همچون افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها و یا نامهای که امروز پالایشگاه اصفهان در رابطه با لغو سود شناسایی شده از محل کارمزد و و بهره تبدیل ارز صادرات سنوات ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ منتشر کرد، نشان میدهد که در سطح سیاستگذاری اقتصادی کشور شرایط به گونهای در حال پیگیری است که تحلیلگران مالی نمیتوانند به راحتی متغیرهای اثرگذار بر بازار سهام را پیش بینی کنند و همین موضوع اجازه تحلیل و خرید سهام را از آنها گرفته است.
امیدی که دیگر اثرگذار نیست
در روز گذشته دو خبر برای صنعت خودرو و شیمیایی اندک امیدی را در رفع چالشهای اخیر ایجاد کرد اما به هرحال اهالی بازار سرمایه به دلیل دید نامناسبی که به سیاستگذار پیدا کردهاند، وزن زیادی به آنها ندادند. روز قبل بهمن موتور با انتشار یک افشای اطلاعات، به صورت رسمی افزایش نرخ محصولات خود را به واسطه مجوز شورای رقابت اعلام کرد که موجب شد سهام آن در بازار امروز هم با تقاضای نسبتا خوبی همراه شود. این اتفاق میتواند در ادامه خوشبینی به احتمال افزایش نرخ دوباره برای خودروسازان داخلی را ایجاد کند.
در رابطه با صنعت پتروشیمی هم اگرچه نمیتوان امید زیادی به تغییر نرخهای اعلامی داشت اما احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، شب گذشته اعلام کرد که پیشنهاد فرمولگذاری به جای قیمت ثابت را برای نرخ خوراک و سوخت گاز به هیئت دولت اعلام کرده است و احتمال دارد که شاهد تغییراتی باشیم.
از سمت دیگر بازارهای جهانی نیز امروز تا حدی توانستند شرایط بهتری را نسبت به قبل تجربه کنند که بخشی از آن به دلیل خبر حمایتهای دولت چین از حوزه ساخت و ساز این کشور است که در صورت تحقق میتواند به بهبود تقاضا برای کامودیتیها منجر شود. البته این خبر در گذشته نیز بارها تکرار شده بود و هر بار به جز اثراتی کوتاهمدت، عایدی قابل توجهی نداشت.
انتهای پیام/
نظر شما