به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، وزیر راه و شهرسازی چند روز پیش در حاشیه بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان گفت: اکنون بیش از ۱.۵ میلیون پروژه در حال ساخت در کشور وجود دارد که در بافت فرسوده روستایی و غیره در حال ساخت است.
بیشتر بخوانید:
دنیامالی: هدف اصلی ما تولید یک میلیون مسکن در سال است
مهرداد بذرپاش در ادامه عنوان کرد: با همه محدودیتهای مالی که وجود دارد و با تمام مشکلات بخش خصوصی، صنعت ساختمان در کل کشور شروع شده و قطعا کارها با سرعت بیشتری انجام میگیرد و امسال و سال آینده زمان شکوفایی است.
همراستا با صحبتهای وزیر راه و شهرسازی، احمد دنیامالی عضو کمیسیون عمران مجلس دیروز عنوان کرد: ۱.۵ میلیون واحد مسکونی در حال ساخت داریم و هماکنون ۳۵ هزار هکتار زمین به طرح جهش تولید مسکن اختصاص پیدا کرده است. همچنین، یک ظرفیت بزرگ در بخش خصوصی و مردم برای ساخت مسکن وجود دارد.
وضعیت تولید مسکن چگونه است؟
دبیر کانون سراسری انبوهسازان مسکن در مورد وضعیت ساخت و تولید مسکن به همشهری آنلاین گفت: به دلیل عدم انتشار آمار مربوط به بخش مسکن از سوی نهادهای رسمی مانند مرکز آمار، ما از سال گذشته تا به امروز هیچگونه آمار رسمی مرتبط با حوزه ساخت و ساز دریافت نکردهایم و همچنان منتظر اعلام آمار به صورت رسمی هستیم.
فرشید پورحاجت ادامه داد: اما بر اساس بازدیدهای میدانی و رصدی که ما انجام دادهایم در دو سه ماهه ابتدایی امسال شرایط صدور پروانههای ساختمانی مطلوب نیست و این موضوع انگیزه سرمایهگذاران بخش خصوصی را برای سرمایهگذاری در این بخش از بین میبرد.
چقدر خانه کم داریم؟
دبیر کانون سراسری انبوهسازان مسکن در پاسخ به اینکه در حال حاضر در کشور چقدر خانه کم داریم؟ گفت: طبق آخرین آماری که وجود دارد حدود ۱۲ میلیون جوان کشور به سن ازدواج رسیده یا از سن ازدواج گذشتهاند، بر اساس این مبنا و آمار ما ۵ تا ۶ میلیون واحد کمبود مسکن داریم البته باید در نظر داشت که این آمار جدای از آمار خانههای خالی است که گفته میشود در کشور وجود دارد.
پورحاجت با انتقاد از رویه طولانی اخذ مجوز ساخت مسکن گفت: مسکن کالای وارداتی نیست که بخواهیم وارد کنیم باید آن را تولید کنیم اما متاسفانه تولید مسکن در کشور بسیار کار سخت و پیچیدهای شده است.
وی توضیح داد: اگر روند ۲۰ سال گذشته را رصد کنیم طی ۲۰ سال گذشته بلایی بر سر صنعت ساختمان کشور آمده که حتی ساخت ساختمانهای سنتیای که ما با سرعت خیلی بالایی تولید میکردیم هم مشمول زمان طولانی شده است.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان مسکن ادامه داد: در دهه ۷۰ بعد از دوران دفاع مقدس، ساخت یک ساختمان ۴ واحده دوطبقه در کشور ما بیشتر از ۳ ماه طول نمیکشید یعنی از زمانی که شخص شروع به سرمایهگذاری میکرد تا اخذ مجوزها و دریافت پایان کار ۳ ماه طول میکشید اما امروز برای شروع کار همان ساختمان سنتی ۴ واحده در هر جای کشورمان، سرمایهگذار بخش خصوصی باید ۶ تا ۹ ماه حیران و معطل دریافت مجوز باشد لذا انتظار بخش خصوصی این است که دولت برای این موضوع هر چه سریعتر برنامهریزی مشخصی بکند.
آخرین آمار طرح نهضت ملی مسکن
طبق آخرین آماری که وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده است، در طرح نهضت ملی مسکن که از طرحهای دولت سیزدهم برای خانهدار شدن مردم است و طبق آن دولت برای ساخت سالیانه یک میلیون واحد مسکونی را دنبال میکند، تا کنون برای یک میلیون و ۷۸۵ هزار و ۴۴ واحد مسکونی، زمین تامین شده است. در بخش ساخت نیز تعداد ۴۴۲ هزار و ۹۴۸ واحد دارای قرارداد با سازنده، تعداد ۳۲۵ هزار و ۷۵۶ واحد دارای پروانه ساختمانی و تعداد ۱۸۱ هزار و ۷۰۱ واحد در مرحله اتمام فونداسیون است.
منبع: همشهری آنلاین
انتهای پیام/
نظر شما