به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی که صبح امروز به منظور بازدید از پروژههای بخش و رونمایی از نقشه راه محصولات کشاورزی به شهر همدان سفر کرده است، در شهرستان تویسرکان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ تاکنون میزان خرید تضمینی گندم به ۱۰ میلیون و ۳۰۵ هزار تن رسیده است.
بیشتر بخوانید:
گندمکاران چشمانتظار پرداخت مطالبات / وعدههای دولت چه زمانی عملی میشود؟
وی افزود: با این میزان خرید گندم، نیاز صنف نان به صورت ۱۰۰ درصدی تامین شده است و نیاز به واردات گندم برای تامین گندم نان نداریم.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: تلاش میکنیم برنامه خودکفایی گندم ادامهدار باشد و در شرایط اقلیم نامتعادل دچار مشکل نشویم.
وی با بیان این که ۲ میلیون هکتار سطح زیر کشت آبی گندم است، ادامه داد: در تلاشیم با افزایش بهرهوری و نفوذ دانش به بخش کشاورزی، عملکرد در واحد سطح را بالا ببریم تا با وقوع تنشهای آبی با مشکل مواجه نشویم.
نیکبخت خاطرنشان کرد: طرح جهش تولید در دیمزارها را با حمایت مقام معظم رهبری و با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) اجرا کردهایم، تامین نهادههای مورد نیاز برای اجرای این طرح انجام شده و ۲ هزار نفر از فارغالتحصیلان کشاورزی به صورت قراردادی در دیمزارها متمرکز میشوند تا سطح عملکرد افزایش یافته و خودکفایی گندم در کشور تثبیت شود.
وی ادامه داد: ۱۵۴.۵ همت مطالبات کشاورزان بود که تا امروز بیش از ۱۱۰ همت پرداخت شده و باقی آن با توجه به تاکیدات رئیسجمهور تا پایان شهریور ماه پرداخت خواهد شد.
مقام عالی وزارت گفت: تولید و نگهداری گندم بر عهده وزارت جهاد کشاورزی و تامین منابع بر عهده سازمان برنامه و بودجه کشور است و امیدواریم بتوانیم در اسرع وقت مطالبات گندمکاران را پرداخت کنیم.
به گزارش ایسکانیوز، مدتی است که وضعیت بازار گندم در بلاتکلیفی به سر میبرد، در حالیکه در ماه آخر فصل تابستان قرار داریم و بسیاری از کشاورزان برداشت محصولات خود را به اتمام رساندند، اما نه تنها قیمت جدید گندم تعیین نشده، بلکه هنوز مطالبات آنان پرداخت نشده است. کشاورزان هم از قیمت خرید تضمینی گندم گلایه داشتند و برخی از آنها درباره نرخ خرید تضمینی گندم برای سال آینده اینطور میگویند: اگر قیمت گندم برای سال آینده کمتر از ۲۱ الی ۲۲ هزار تومان باشد، صرفه اقتصادی نخواهد داشت و کلا دست از کار خواهند کشید و دیگر به دولت گندم نخواهند فروخت.
تا جایی که یکی از کشاورزان به ایسکانیوز میگوید: اوایل اردیبهشت گندم تحویل دادیم از آن موقع دارند برای دادن پول امروز و فردا میکنند. برای کشت جدید به هیچ عنوان گندم نمیکارم اگر هم بکارم به دلال به صورت نقدی میفروشم. ما پول قرض کردیم واسه کاشت گندم آخه دولت باید پول ما را دیر بدهد که نتونیم طلبمان رو بدهیم، دولت فکر نمیکند که منبع درآمد ما فقط همین است.
انتهای پیام/
نظر شما