به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، "کوین مککارتی"، رئیس مجلس نمایندگان کنگره آمریکا از حزب جمهوریخواه که سومین مقام برتر در سلسله مراتب دولت ایالات متحده را دارد، نتیجهگیری برخی مطبوعات درباره انعقاد توافقنامه پشت پرده با جو بایدن، رئیس جمهور دموکرات آمریکا با هدف تداوم کمکهای مالی بزرگ به اوکراین را تکذیب کرد.
بیشتر بخوانید:
آخرین تحولات اوکراین| وزیر خارجه انگلیس: توقف ارسال تسلیحات به کییف منجر به پایان درگیری نخواهد شد
وی به خبرنگاران گفت: "هیچ توافق جداگانهای در این باره وجود ندارد. بنابراین من نمیدانم چه کسی این [موضوع] را مطرح کرده است."
علاوه بر این، رئیس مجلس نمایندگان تاکید کرد که اظهارات بایدن در این مورد را اشاره به نوعی توافق پنهانی بین دموکراتها و جمهوری خواهان نمیداند. مککارتی گفت: «به عقیده من، اوکراین مهم است و من همیشه از ارائه تسلیحات به اوکراین حمایت کردهام. اما این به معنای ارسال پول به اوکراین نیست. ما به ارسال سلاح به اوکراین برای محافظت از خود ادامه می دهیم. با این حال، من فکر میکنم که حل مشکل مرزهای جنوبی ایالات متحده بر ادامه کمک به اوکراین اولویت دارد.»
کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید نیز در نشست خبری شب گذشته خود اعتراف کرد که دولت رئیس جمهور بایدن هیچ توافقی با کوین مککارتی، رئیس مجلس نمایندگان، در خصوص ادامه کمک به اوکراین بدست نیاورده است.
وی گفت: چیزی که ما میگوییم این است که حمایت هر دو حزب برای تامین مالی اوکراین وجود دارد.
سخنگوی بایدن افزود: دولت ایالات متحده متعهد است تا آنجایی که لازم باشد به اوکراین کمک کند، اگرچه اقدامات جمهوری خواهان در کنگره به این امر کمک نمیکند.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به پانصد و هشتاد و هفتمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
بایدن قصد دارد شخصاً به متحدان خود درباره ادامه کمک به کییف اطمینان دهد
آژانس خبری بلومبرگ صبح امروز بر اساس مکالمات انجام شده در کاخ سفید گزارش داد که جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، پس از اینکه کنگره کمک ۶ میلیارد دلاری به کییف را از لایحه بودجه حذف کرد، قصد دارد با متحدانش تماس بگیرد تا آنها را از ادامه حمایت از اوکراین مطمئن سازد.
به گفته افراد مطلع، بایدن قصد دارد با متحدان خود تماس بگیرد تا به آنها اطمینان دهد که حمایت ایالات متحده از اوکراین ادامه خواهد داشت. این امر پس از آن صورت گرفت که کنگره ایالات متحده ۶ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین را تصویب نکرد و این نگرانی را در میان برخی از متحدان واشنگتن ایجاد کرده که حمایت ایالات متحده ممکن است ضعیف شود.
روز دوشنبه جو بایدن قانونی را امضا کرد که بودجه دولت را به مدت ۴۵ روز (تا ۱۷ نوامبر ۲۰۲۳) تمدید میکند، که البته شامل کمک به اوکراین نیست. وی بدین ترتیب از تعطیلی دولت ایالات متحده جلوگیری کرد. در عین حال، بایدن گفت که واشنگتن «تحت هیچ شرایطی» حمایت از اوکراین را متوقف نخواهد کرد.
پنتاگون همچنان ۵.۲ میلیارد دلار برای کمک به اوکراین در اختیار دارد
روزنامه "وال استریت ژورنال" به نقل از مقامات ناشناس در وزارت دفاع آمریکا گزارش داد که پنتاگون هنوز حدود ۵.۲ میلیارد دلار در اختیار دارد و دولت ایالات متحده آماده است آن را برای حمایت مالی از اوکراین اختصاص دهد. این مقدار پول احتمالا تا شش ماه دیگر ادامه خواهد داشت.
به گفته منابع این نشریه، مبلغ ذکر شده موجودی وجوهی است که پنتاگون برای کمک به اوکراین در سال ۲۰۲۲ اختصاص داده بود. بدین ترتیب، کییف در آینده نزدیک بدون حمایت مالی واشنگتن نخواهد ماند، اما وضعیت فعلی ممکن است بر برنامه ریزی بودجه تأثیر بگذارد.
کاخ سفید: به زودی بسته جدیدی از کمک نظامی به اوکراین اعلام خواهد شد
کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید شب گذشته در یک نشست خبری اعلام کرد که دولت جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در آینده نزدیک بسته کمک نظامی دیگری به اوکراین را اختصاص خواهد داد.
او افزود: دولت ایالات متحده مصمم است تا آنجایی که لازم باشد به اوکراین کمک کند، اگرچه اقدامات جمهوری خواهان در کنگره در این راستا نیست. رئیسجمهور دیروز یادآورشد که اقدامات اخیر دیده شده از سوی جمهوریخواهان به متحدان و شرکای ما کمکی نمیکند.
اعتراف وزارت خارجه آمریکا از کمبود بودجه برای حمایت بلندمدت از اوکراین
متیو میلر، دبیر مطبوعاتی وزارت امور خارجه آمریکا شب گذشته در یک نشست خبری اعلام کرد که دولت ایالات متحده پروژههای قراردادی به منظور ارائه کمکهای لازم به اوکراین را به دلیل کمبود بودجه طولانی مدت متوقف کرده است.
میلر با اشاره به اینکه تامین مالی به حالت تعلیق درآمده است، گفت: «در حالی که ما توانایی ادامه حمایت از توانایی اوکراین برای دفاع از خود را در آینده نزدیک داریم، ما در حال حاضر اکثر کمکهای مالی امنیتی خود را تمام کردهایم. با فقدان بودجه بلندمدت دولتی، ایالات متحده توانایی اجرای برنامه قراردادی که امکان انعقاد قراردادهای بلندمدت را میدهد را نخواهد داشت.»
واشنگتن معتقد است پوتین در نشست APEC در سانفرانسیسکو شرکت نخواهد کرد
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در یک نشست خبری گفت که در ایالات متحده اعتقاد بر این است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در نشست همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه " The Asia Pacific Economic Cooperation" در سانفرانسیسکو شرکت نخواهد کرد.
میلر افزود: به نظر ما او (پوتین) در ماه نوامبر در سانفرانسیسکو حضور نخواهد داشت. من فکر می کنم همه ما می توانیم درک کنیم که دلیل این امر کاملاً واضح باشیم.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: ایالات متحده به عنوان میزبان اجلاس APEC به همه تعهدات خود عمل خواهد کرد، اما این کشور در هنگام ارسال دعوتنامه از تمامی قوانین و مقررات تحریمی خود نیز تبعیت خواهد کرد.
آنتونوف: روسیه خود تعیین میکند چه کسی در نشست APEC شرکت خواهد کرد
آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده صبح امروز اعلام کرد که این مقامات روسیه هستند که با در نظر گرفتن مصلحت عملی، تعیین خواهند کرد که چه کسی نمایندگی کشور را در نشست ماه نوامبر APEC در سانفرانسیسکو (ایالت کالیفرنیا) برعهده خواهد داشت.
این دیپلمات روس در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: در زمینه ارسال دعوت نامه، واشنگتن به عنوان ریاست نشست APEC یک وظیفه فنی است و ارسال آن برای همه شرکت کنندگان در این رویداد ضروری است.
آنتونوف تاکید کرد: حل و فصل "موضوع ترکیب هیئت و سطح نمایندگی صرفاً در اختیار طرف روسی است." ما خودمان بر اساس مصلحت عملی، به محض دریافت دعوتنامه، تعیین خواهیم کرد که چه کسانی از مسکو به سانفرانسیسکو بروند.
وی ادامه داد: در مورد اشاره میلر به تحریمهای آمریکا، ما آنها را بیاساس میدانیم و تلاش برای مشروط کردن ارسال دعوتنامه به اجرای محدودیتهای غیرقانونی یکجانبه، نقض مستقیم تعهدات بینالمللی آنهاست.
وزیر خارجه اسپانیا: اتحادیه اروپا خواهان درگیری طولانی مدت در اوکراین نیست
خوزه مانوئل آلبارز، سرپرست وزارت امور خارجه اسپانیا در مصاحبه با روزنامه الموندو، مدعی شد که اتحادیه اروپا علاقهای به درگیری طولانی مدت در اوکراین ندارد.
وی گفت: نه تنها اتحادیه اروپا، بلکه ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نیز خواهان طولانی شدن درگیری نظامی نیستد. تنها چیزی که ما می خواهیم این است که صلح بازگردد، اما این یک صلح عادلانه باید در چارچوب آنچه در منشور سازمان ملل آمده، بدست آید.
آلبارز در مورد تخصیص احتمالی ۲۰ میلیارد یورو به کییف تا سال ۲۰۲۷، اضافه کرد که اسپانیا تمام تلاش خود را برای رسیدن به این هدف انجام می دهد. در عین حال، به گفته وی، هر کاری که اتحادیه اروپا برای اوکراین انجام میدهد "به نشانه دشمنی با روسیه نیست."
حمایت جمهوری چک از آغاز مذاکرات برای الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا
یان لیپاوسکی، وزیر امور خارجه جمهوری چک روز دوشنبه در پایان نشست غیررسمی شورای اتحادیه اروپا در سطح وزرای خارجه در کییف، تاکید کرد که جمهوری چک انتظار دارد که اوکراین به عضویت اتحادیه اروپا در آید و از آغاز زودترین مذاکرات ممکن برای پیوستن این کشور به اتحادیه حمایت میکند.
وزیر خارجه گفت: «مذاکرات بین اتحادیه اروپا و اوکراین، به عقیده مقامات چک، باید به سرعت آغاز شود. این مذاکرات که یک فرایند فنی است باید پاییز امسال یا اوایل سال آینده آغاز شود که طی آن ارزیابی شود که اوکراین چقدر آماده عضویت در جامعه اروپایی را دارد و مشخص خواهد شد که کاستیهایی کجاست و باید در این زمینه هنوز کار شود. »
وزیر خارجه چک گفت که این جمهوری مانند کل اتحادیه اروپا به حمایت خود از اوکراین ادامه خواهد داد.
وزیر خارجه لهستان: ورشو و کییف برای عادی سازی روابط به تلاش زیادی نیاز دارند
زبیگنیو رائو، وزیر امور خارجه لهستان در یک مصاحبه تلویزیونی در خصوص علت غیبت خود در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در کییف در تاریخ دوم اکتبر، اعلام کرد که در حال حاضر دورهای از رکود اقتصادی بین لهستان و اوکراین بوجودآمده و تلاشهای زیادی برای عادیسازی روابط دو کشور لازم است.
وزیر خارجه لهستان توضیح داد که یکی از دلایل این امر منافع ملی متفاوت است، به ویژه "سوء تفاهم در مورد ترانزیت غلات اوکراین از طریق خاک لهستان"و این وضعیت تا حدی بیانگر تیرگی روابط دو کشور است.
کولبا: عضویت کامل در اتحادیه اروپا تنها مورد قابل قبول برای کییف است
دیمیتری کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین روز دوشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی به همراه جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا تاکید کرد که مقامات کییف تنها با عضویت کامل در اتحادیه اروپا بدون هیچ گزینه جایگزین برای ادغام این کشور در اتحادیه قانع خواهند شد.
وی مدعی شد: اوکراین یک کشور درجه یک است، بنابراین ما به هیچ چیز جز عضویت درجه یک راضین نخواهیم داد.
به گفته وی، علامت ارسالی کییف برای اتحادیه اروپا این است که تحت هیچ شرایطی نباید اجازه داد که اصلاحات اتحادیه اروپا به عنوان ابزاری برای کند کردن روند عضویت در اتحادیه اروپا توسط اوکراین و سایر نامزدها، یعنی کشورهای حوزه بالکان غربی و مولداوی مورد استفاده قرار گیرد.
پیش از این، آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان نیز که در نشست وزرای خارجه در کییف صحبت میکرد، نسبت به چشم انداز روشن پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا ابراز اطمینان کرد و مدعی شد که مقر اتحادیه اروپا "به زودی از لیسبون به لوهانسک گسترش خواهد یافت."
کولبا: اتحادیه اروپا باید روی مکانیزمی برای انتقال داراییهای روسیه به اوکراین کار کند
دیمیتری کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین از اتحادیه اروپا خواست تا بر روی ایجاد یک مبنای قانونی برای انتقال داراییهای توقیف شده روسیه به کییف کار کند. وی این مسئله را روز دوشنبه در جریان کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود با جوزپ بورل بیان کرد. وی گفت: «امروز بر لزوم تشدید کار بر روی تدوین چارچوب قانونی که اجازه انتقال داراییهای توقیف شده روسیه به اوکراین را میدهد، تاکید کردم. می دانیم که یک سری مسائل حقوقی وجود دارد که باید حل و فصل شود. ولی به عقیده ما چنین راه حل هایی را می توان در مرزهای حاکمیت قانون یافت و باید در این خصوص تلاش بیشتری شود.»
اوکراین بانک OTR مجارستان را از فهرست حامیان جنگ حذف کرد
آژانس ملی پیشگیری از فساد اوکراین گزارش داد که پس از مذاکرات طولانی، مقامات کییف سرانجام بانک OTR مجارستان را از "فهرست حامیان جنگ" حذف کردند.
طبق این اطلاعات، این تصمیم به این امید اتخاذ شده که مجارستان مانع از تخصیص کمکهای نظامی اتحادیه اروپا به کییف به مبلغ ۵۰۰ میلیون یورو نشود.
در این بیانیه آمده است: «در طول بحث هایی که طی چند روز گذشته با مشارکت سرویس سیاست خارجی اتحادیه اروپا به صورت شبانه روزی ادامه داشت، OTP Bank تعهداتی در رابطه با برنامههای آتی خود برای مشارکت در بازار روسیه اتخاذ کرده است.»
اینکه این بانک مجارستان دقیقاً چه تعهداتی را در رابطه با بازار روسیه متعهد شده، گزارش نشده است.
شکایت زلنسکی از وقفه در اعمال تحریمهای جدید علیه روسیه
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، در جریان سخنرانی خود در جمع وزرای خارجه اتحادیه اروپا در کییف، از این وضعیت شکایت کرد که دولتهای اروپایی پس از معرفی بسته یازدهم تحریمهای ضد روسی، استراحت زیادی به خود دادهاند.
وی گفت: «مکث پس از بسته تحریمهای یازدهم بیش از حد خیلی طولانی شده است».
زلنسکی همچنین بر لزوم اعمال تحریمهایی علیه ایران تاکید کرد که طبق ادعای کییف پهپادهایی را برای استفاده در منطقه عملیاتی اوکراین به روسیه میدهد.
پیش از این، پیتر استانو، سخنگوی سرویس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته بود که امکان دارد تا قبل از پایان سال جاری میلادی دوازدهمین بسته تحریم ها علیه روسیه اعمال شود.
عدم توافق وزرای خارجه اتحادیه اروپا در مورد میزان کمک نظامی به کییف
جوزپ بورل، مسئول اصلی اتحادیه اروپا در امور خارجه و سیاست امنیتی روز دوشنبه اعتراف کرد که وزرای خارجه اتحادیه اروپا نتوانستند بر سر تخصیص کمک نظامی به کییف به مبلغ ۵ میلیارد یورو در سال ۲۰۲۴ به توافق برسند.
در عین حال، بورل قصد دارد تا پایان سال جاری بر سر کمک نظامی به اوکراین برای سال ۲۰۲۴ به میزان مشخص شده به توافق برسد.
او در پایان نشست غیررسمی وزرای خارجه اتحادیه اروپا در کییف، گفت: من یک بسته جدید دوجانبه چند ساله کمک نظامی (به اوکراین) از صندوق صلح اروپا به مبلغ حداکثر پنج میلیارد یورو برای سال آینده پیشنهاد کردهام... امیدوارم که بتوانیم به توافق لازم بر سر آنها قبل از پایان سال جاری در جریان مذاکرات اصلاحات در بودجه چند ساله اتحادیه اروپا دست یابیم.
علاوه بر این، رئیس دیپلماسی اروپا گفت: اتحادیه اروپا همکاری خود با اوکراین را در زمینه صنایع دفاعی، پاکسازی مین و در زمینه مبارزه با اطلاعات نادرست توسعه خواهد داد. علاوه بر این، وی قصد اتحادیه اروپا برای آموزش حدود ۴۰ هزار پرسنل نظامی اوکراینی از جمله خلبانان F-۱۶ را تا پایان سال تایید کرد.
جمعیت اوکراین تا ۲۳ میلیون نفر کاهش یافته است
نیکولای آزاروف، نخست وزیر سابق اوکراین روز دوشنبه هشدار داد که جمعیت این کشور در یک شیب تند همچنان در حال کاهش است و در حال حاضر به ۲۳ میلیون نفر رسیده است.
وی در کانال تلگرامی خود نوشت: تنها ۲۳ میلیون نفر در کشور ما باقی ماندهاند. مردان اوکراینی در حال جنگیدن هستند و جوانان توانای اوکراینی، یا در جبهه کشته میشوند و یا اگر بتوانند کشور را ترک میکنند. وضعیت به جایی رسیده که زنان اوکراینی که دارای تخصص پزشکی هستند نیز ملزم به ثبت نام برای خدمت در ارتش هستند.
لازم به یادآوری است که در اوایل ماه ژوئن، مرکز تحلیلی موسسه آینده اوکراین گزارش داد که جمعیت اوکراین به ۲۹ میلیون نفر کاهش یافته و نرخ زاد و ولد در این کشور نیز نصف میزان لازم برای حفظ جمعیت در همین سطح است و این مسئله بسیار نگران کننده است.
انتهای پیام/
نظر شما