به گزارش گروه بینالملل ایسکانیوز؛ اوکراین یکی از بزرگترین صادرکنندگان غلات و دانههای روغنی در جهان بوده و گندم و ذرت را به کشورهای غرب آسیا صادر میکند، اما سوریه بخشی از این کشورها نبوده است.
بیشتر بخوانید:
مسکو: به اتباع خود برای خروج از سوریه کمک میکنیم
دمشق در زمان حکومت «بشار اسد» از روسیه مواد غذایی وارد میکرد.
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع روسی و سوری گزارش داد که عرضه گندم روسیه در بحبوحه عدم قطعیت و تاخیر در پرداخت متوقف شده است.
در همین حال زلنسکی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «ما آمادهایم به سوریه در جلوگیری از بحران غذایی کمک کنیم، بهویژه از طریق برنامه بشردوستانه "غلات از اوکراین". من به دولت دستور دادهام تا با همکاری سازمانها و شرکای بینالمللی که میتوانند کمک کنند، مکانیسمهای تامین غذا ایجاد کند.»
زلنسکی همچنین نوشت: «امروز، به دنبال گزارشهای مقامات دولتی، ما بر روی اقدامات مربوط به سوریه - عمدتا تلاشهای بشردوستانه و امنیتی با هدف ایجاد ثبات - به توافق رسیدیم. برای اوکراین، این مهم است که هر چه وضعیت در چنین مناطقی آرامتر باشد، جهان فعالتر میتواند به ما در رسیدن به صلح کمک کند.»
او با طرح اتهاماتی افزود: «دقیقا به همین دلیل است که مسکو تلاش زیادی میکند تا درگیریها و جنگهای بیشتری را در نقاط مختلف جهان شعلهور کند و به بیثباتی دامن بزند و بر چالشهای جهانی بیفزاید. ما از همه در سراسر جهان میخواهیم که به تلاشهای ثباتسازی بپیوندند تا اطمینان حاصل شود که جنگ - که بیش از یک دهه پیش در سوریه با دخالت ایران و روسیه شعلهور شد - در نهایت میتواند به پایان برسد.»
مخالفان مسلح سوریه هفته گذشته پس از پیشرویهای خود توانستند وارد پایتخت سوریه شوند و کنترل آن را بهدست بگیرند؛ اقدامی که موجب شد «بشار اسد» خاک دمشق را به مقصد مسکو ترک کند.
در همین راستا، «محمد البشیر» که به عنوان رئیس دوره انتقالی سوریه تعیین شده، رسما ریاست دولت انتقالی این کشور تا ماه مارس آینده را بر عهده گرفت.
پیش از این گزارشهایی درباره نقش اوکراین در آموزش و تسلیح شورشیان مسلح بهویژه در زمینه پهپادها منتشر شده بود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/
نظر شما