به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، سرای نوآوری بانوان دانشگاه آزاد استان سیستان و بلوچستان با حضور عاصمه قاسمی مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده، مسعود اکبریزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان، زهرا ابراهیمی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان، هژیر میرلاشاری مسئول خدماتی و تجاریسازی پارک علم و و فناوری سیستان و بلوچستان و استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان گشایش یافت.
بیشتر بخوانید:
شبکه «بانوان نقشآفرین» در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز بهکار کرد
مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده در این مراسم بیان کرد: در نقشه جامع علمی کشور بر ایجاد فضاهایی که موجب ایجاد انگیزه برای دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه شود، تأکید شده تا بتواند علم آموزش داده شده را به جامعه پیوند بزند.
قاسمی تأکید کرد: ایجاد مراکز رشد، مراکز کارآفرینی، مهارتآموزی و هستههای فناور در این راستا پیشنهاد شده و در نقشه علمی کشورتأکید شده است.
وی متذکر شد: با توجه به سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و تأکید بر حل مسائل جامعه، باید بر راهاندازی چنین مراکزی اهتمام داشته باشیم.
مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی این فضا در شکلهای مختلفی ایجاد شده و امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان با نگاه ویژه ایجاد فضای کسب و کار در قالب سرای نوآوری راهاندازی میشود.
قاسمی یادآور شد: در نگاه تحولآفرین دانشگاه، موضوع حل مسائل حوزه بانوان، ایجاد فضاهایی برای کارآفرینی، اشتغالزایی و علمی که بانوان در دانشگاه میآموزند، مهم است و مقرر شده بیرون از دانشگاه به سود دانشجویان باشد.
وی تبیین کرد: این نگاه ویژه است که از چندسال گذشته در دانشگاه با حضور دکتر طهرانچی بر آن تأکید و دستورالعملهایی نیز ابلاغ شده است.
مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده اضافه کرد: دفتر امور زنان و خانواده دانشگاه راهاندازی سرای نوآوری بانوان را پیشنهاد کرد؛ چراکه معتقدیم سرای نوآوری ویژه بانوان مهم است، از این حیث که بتواند به بخشی از مسائلی که بانوان در بازار کار در خارج از دانشگاه دارند یا حتی در ترغیب دانشجویانی که در دانشگاه تحصیل میکنند اثرگذار باشد.
قاسمی ابراز امیدواری کرد که راهاندازی سرای نوآوری بانوان الگویی برای فعالیت در سایر واحدهای دانشگاهی باشد تا بخشی از مسائل و موضوعات در حوزه بانوان از قبیل اشتغالزایی و کارآفرینی تسریع شود.
وی توضیح داد: با توجه به آمار قابل توجه بیکاری در میان بانوان تحصیلکرده گامهایی برداشتهایم تا فضای حضور اجتماعی و حتی اقتصادی بانوان در جامعه تسریع شود.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان هم گفت: در راستای اجرای سیاستهای نظام جمهوری اسلامی و دانشگاه آزاد اسلامی به گشایش سرای نوآوری بانوان در استان سیستان و بلوچستان اقدام کردیم.
اکبریزاده اضافه کرد: سیستان و بلوچستان از استانهای مستعد در زمینه صنایع دستی است که توسط بانوان انجام میشود و در این زمینه جزء استانهای پیشروی کشور است.
وی متذکر شد: صنایع متنوع دستی به شکل بومی و خانوادگی نهادینه شده و این صنایع دستی میتواند منبع درآمد قوی برای خانوادهها باشد.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: دانشگاه با سرمایهگذاری روی این موضوع و ترکیب آن با دانش روز میتواند نسبت به پیشرفت این هنر و صنعت گامهای مؤثرتری برداشته و جامعه هدف را گسترش دهد.
اکبریزاده متذکر شد: امیدوارم در راه ارتقای سطح دانش و آگاهیهای عمومی و مهارتی بهخصوص جامعه بانوان در استان سیستان و بلوچستان گام برداشته و با برنامههای متنوع جزء دستگاههایی باشیم که در این حوزه پیشرو هستند.
همزمان با افتتاحیه سرای نوآوری بانوان دانشگاه آزاد استان سیستان و بلوچستان، فن بازار دائمی بانوان خلّاق نیز با شرکت ۱۲ هسته فناور در زمینههای آیینه کاری، سوزندوزی، بافتنی، مجسمهسازی، تابلوسازی، مواد غذایی خانگی و ... در ۱۲ غرفه آغاز به کار کرد.
از مجموع ۳۷ هسته و شرکت فناور مستقر در مرکز رشد واحد زاهدان، تعداد ۱۲ هسته خلّاق با مدیریت بانوان مشغول به فعالیت بوده که با افتتاح سرای بانوان، فعالیت این هستهها به صورت تخصصیتر ادامه یافته و شتاب بیشتری خواهد گرفت.
حضور منتورهای تخصصی در کنار هستههای فناور و استفاده از ظرفیت استادان موجب ارتقای هستههای فناور فعال در این حوزه شده و موجب شکلگیری و جذب هستههای بیشتر در این حوزه خواهد شد.
معرفی الگوی هویتبخشی به زنان پس از انقلاب اسلامی
نشست مشاور امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی با بانوان عضو هیات علمی و همکاران واحد زاهدان و برخی واحدهای استان با حضور ریاست استان و جمعی از اعضای هیات رئیسه برگزار گردید.
در این دیدار اکبری زاده ریاست واحد ضمن عرض خیرمقدم در سخنانی به ارائه گزارش مختصری از برنامه های استان و دستاوردهای علمی، آموزشی و فرهنگی آن پرداخته و استان سیستان و بلوچستان را یکی از استان های پیشرو در واسپاری حوزه های مدیریتی به بانوان معرفی کرد.
در این نشست همچنین قاسمی مشاور ریاست دانشگاه در امور زنان و خانواده در سخنان خود بیان داشت: «یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی هویت بخشی به زنان و معرفی الگویی برای جهان است که در این الگو نه زن به معنای شرقی یعنی زن منفعل و دور از اجتماع و فاقد کنشگری در جانعه مطلوب است و نه زن در اصطلاح غربی که بدون کارکرد در خانواده تعریف می شد.
وی اضافه کرد: پس از انقلاب اسلامی الگوهای موفق از زنان اثرگذار در عرصه های مختلف از جمله دفاع مقدس و دوران سازندگی و دوران کنونی پیشرفت های علمی و فرهنگی معرفی شد و از این روست که می توان بانوان اثرگذار شاخصی را در سنین مختلف و با شرایط و نقش های متفاوت به عنوان الگو به جامعه معرفی کرد.
وی اثرگذاری بانوان استاد و متولی امر تعلیم و تربیت در فضای دانشگاه را در هویت یابی نسل جوان دانسته و بر ایجاد فضای همدلی و محبت در تعامل با نسل جوان تاکید کردند.
در ادامه بانوان عضو هیات علمی و همکاران واحد زاهدان به بیان نقطه نظرات خود پرداختند و مقرر شد پیشنهاداتی که قابلیت اجرا داشته باشد با ارائه طرح های مستدل و مستند جهت پیگیری به دفتر امور زنان و خانواده ارسال شود.
در پایان جلسه حکم علیزاده به عنوان خزانه دار استان سیستان و بلوچستان توسط مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به وی تقدیم گردید.
انتهای پیام/
نظر شما