به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز دوشنبه ۲۲ آبان ماه با حضور در نشست خبری هفتگی خود پاسخگوی سوالات اصحاب رسانه شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تحولات فلسطین گفت: بر اساس اعلام رسانه ها، مدیر بخش غزه در صلیب سرخ بین الملل اشاره کرده که ما با یک فاجعه وحشتناک مواجهیم. این اظهارات مقام مسئول غزه است. اشاره می کند که مردم روز و شب با ما تماس می گیرند تا به جای امن بروند.
وی افزود: سازمان جهانی بهداشت هم وضعیت بیمارستان شفا را نگران کننده توصیف می کند. این اظهار نظرات مقامات بین المللی در ارتباط با وضعیت انسانی در مناطق بحرانی است.
بیشتر بخوانید:
کنعانی: افکار عمومی فریب توجیه نسلکشی اسرائیل را نخواهد خورد
سخنگوی وزارت خارجه با طرح این پرسش که چه کسی محل خطاب و توجه این اظهارات است، گفت: غیر از رژیم صهیونیستی و حامیان آن مشخصاً آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی محل خطاب هستند؟ چه کسانی مسئول وضعیت بیمارستان شفا هستند؟ غیر از رژیم صهیونیستی و آمریکا که تمام عیار در حال حمایت است؟! در همه جای دنیا در مقابل بیمارستان تصویر بوق زدن ممنوع است.
کنعانی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی با کمال وقاحت بیمارستان ها را بمباران می کند و بیمارستان شفا را در محاصره کامل قرار داده و شلیک می کند، افزود: دنیا هیچ واکنش بازدارنده ای نشان نمی دهد. نتیجه این می شود که بیمارستان های دیگر تک به تک مورد هدف قرار می گیرند، آب و برق قطع می شود، مانع ارسال سوخت و انرژی می شوند و نتیجه این می شود کودکان مظلوم تک به تک شهید می شوند.
وی ادامه داد: چه کسی باید توجه کند؟ غیر از دولت آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان؟ چه کسانی باید به دیدگاه ملت های دنیا توجه کنند که خواستار پایان جنگ هستند. این مسئولیت دنیا است که اقدام کند در مقابل رژیم افسار گسیخته که تحت حمایت بین المللی دولت آمریکا در شورای امنیت رژیم صهیونیستی با آسودگی خاطر در حال ارتکاب جنایات وحشتناکی است که زبان از گفتن آن قاصر است. امیدواریم که دنیا به خود بیاید. اجازه استمرار جنایات را ندهد و به فریاد ملت مظلوم غزه توجه کند و اقدام عملی نشان دهد.
سخنگوی وزارت خارجه درباره دیپلماسی فعال ایران برای توقف جنایات در غزه گفت: ایران در ارتباط با وضعیت دلخراش غزه از آغازین روز حمله به نوار غزه مجموعه اقدامات مختلفی را در همه سطوح آغاز کرده و همچنان ادامه می دهد. ما در سطح ملی اعلام کردیم که اقدام نیروهای فلسطین اقدام کاملاً مشروع در چارچوب حقوق ملت تحت اشغال بود و این حق مشروع از منظر حقوق بین الملل مورد شناسایی قرار گرفته است.
کنعانی با اشاره به اینکه نکته بعدی تلاش ایران در حوزه منطقه بود، اظهار داشت: ایران تلاش کرد با دولت های موثر که بتوانند با ارتباطات خود متقاعد کنند که اقدامات فوری برای جلوگیری از جنایات رژیم اتجام شود. رئیس دستگاه دیپلماسی سفرهای دوره ای انجام داد و مکاتبات تلفنی رئیس جمهور با سران کشورها انجام گرفت.
وی ادامه داد: همچنین شاهد برگزاری اجلاس سران کشورهای اسلامی بودیم. نامه هایی که ارسال شده است. درخواست از کشورها برای تلاش در جهت ایفای نقش و همچنین کشورهای دوست که در شورای امنیت عضویت دارند رایزنی شد.
تلاش های ایران برای بسیج کشورهای منطقه درباره فلسطین موفق بود
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه ایران در همه این سطوح تلاش کرده است، اظهار داشت: خوشبختانه اجلاس سران برگزار شد و رئیس جمهور شرکت کرد. نشستی در این سطح و با مفاد خوب و قابل قبول اینها دال بر این است که تلاش های ایران برای بسیج کردن کشورهای منطقه و عربی- اسلامی به مسئله فلسطین موفق بوده است.
کنعانی چهار موضوع اصلی در سطح اولویت های ایران را مورد اشاره قرار داد و گفت: اول توقف جنگ بود. دوم رفع محاصره و باز شدن گذرگاه انسانی و گسیل کمک های انسانی و همچنین مقابله با اقدامات قهری رژیم و کوچاندن مردم فلسطین بود.
وی ادامه داد: در ۳ دور گفتگوی تلفنی وزیر خارجه با همتای مصری و دیدار خوبی که در ریاض صورت گرفت، هم موضوع کمک رسانی و گشایش گذرگاه رفح یکی از موضوعات مورد تاکید ایران بود.
نتایج سفر هیئت طالبان امید آفرین بود
کنعانی درباره سفر هیئت طالبان به ایران گفت: در ارتباط با موضوع حقابه، در گفتگوهای خود این موضوع را مقامات ایران مطرح کردند و جزو خواسته های ایران است. این سفر در جهت تقویت مناسبات تجاری ایران و افغانستان بود. ایران تلاش کرد که اثبات کند به عنوان کشور دوست و برادر در کنار ملت افغانستان است تا کمک کند شرایط اقتصادی مردم این کشور بهبود پیدا کند و تا مناسبات ایران و افغانستان ارتقا پیدا کند. نتایج سفرها امید آفرین بود. پنج تفاهم نامه امضا شده در این سفر عمدتاً ناظر بر مناسبات تجاری بوده است. مجموعاً این سفر موفق بود و زمینه جدیدی فراهم کرد تا دو کشور در چارچوب منافع مشترک همکاری خود را تقویت کنند.
وی در پاسخ به سوال تسنیم در خصوص نشست سران اسلامی در ریاض و رضایتمندی ایران گفت: نفس برگزاری اجلاس سران کشورهای اسلامی و اینکه کشورها در سطوح عالی در این نشست شرکت کنند، توفیق بود و در نتیجه تلاش های ایران و همکاری خوب عربستان برگزار شد. اینکه ملت ها در سراسر جهان اسلام در طول بیش از یک ماه گذشته درخواست داشتند دولت های اسلامی اقدام لازم را برای حمایت از فلسطین انجام دهند، در مقر سازمان همکاری اسلامی برگزار نشست نشان دهنده این است که دولت ها هم یک اهتمام جدی نشان دادند که با این اجتماع بزرگ در ریاض نشان دهند در حمایت از قضیه فلسطین جدیت دارند.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: در همین چارچوب مفاد بیانیه صادر شده مفاد قوی بود. در بحث حمایت از ملت فلسطین و محکوم کردن جنایات رژیم، درخواست پایان بخشیدن به حملات و ضرورت گشایش مسیرهای کمک های انسانی به غزه، بحث پیگیری حقوقی و کیفری و موارد دیگر است.
کنعانی با اشاره به تحفظات رسمی ایران در ارتباط با برخی از بندهای بیانیه پایانی گفت: ایران در نشست های کارشناسی آماده سازی، این تحفظات را بیان کرد و در پایان نشست هم به طور رسمی به دبیرخانه منعکس شد. مهم این است که این نشست برگزار شد و موفق بود. اما این نشست ضروری بود و نیازمند اجرای مفادی است که در قطعنامه آمده است و کمیته ای هم که قرار شد شکل بگیرد، موارد خواسته شده را به طور جدی در مجامع بین المللی دنبال کنند.
وی افزود: مضافاً اینکه ملت فلسطین انتظار دارد دولت های اسلامی علاوه بر قطعنامه، در حوزه عملی اقدامات لازم را انجام دهند و این خواسته ایران هم است. هم در سطح رئیس جمهور نشست هایی برگزار شد و هم در تلاش های وزیر خارجه، مبنی بر اینکه کشورهای اسلامی از ظرفیت های اقتصادی خود علیه رژیم صهیونیستی استفاده کنند. قطع ارسال نفت و همچنین قطع روابط با این رژیم.
سخنگوی وزارت خارجه این موارد را ظرفیت هایی خواند که در اختیار دولت ها قرار دارد و تاثیرات خاص خودش را دارد و بیان کرد: ایران امیدوار است که علاوه بر سازوکارهای چندجانبه کشورهای اسلامی از ظرفیت خودشان برای فشار بر رژیم استفاده کنند. دنیا نسبت به مسئله فلسطین مسئولیت دارد.
نظر شما