به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، تجمعکنندگان از شهرهای مختلف در این تجمع حاضر شده و خواستار دیدار با وزیر بهداشت بودند. یکی از تجمعکنندگان درخصوص دلایل این تجمع به خبرنگار ایسکانیوز گفت: توجه نداشتن وزیر بهداشت به درخواستهای مکرر اساتید و تشکلها جهت ملاقات حضوری و نامههای متعدد مختوم شده دست به تجمع سکوت با بنرهای متعدد زدیم که یکی از بنرها نامه درخواست کمک از رهبری برای خطرات اجرایی نشدن قوانین توسط وزارت بهداشت است. تضعیف جایگاه مامایی در همه سطوح و کاهش زایمان طبیعی نتیجه این بیتوجهیهاست که تبعات متعددی خواهد داشت. قابل توجه است که کارزار نامه درخواست ماماها از رهبری برای ورود به اجرایی نشدن قوانین جمعیتی در حوزه زایمان در کمتر از یکماه با بیش از ۱۷ هزار امضا در رسانهها منتشر و ثبت شده است.
بیشتر بخوانید
جزئیات اجرای طرح تعرفهگذاری خدمات پرستاری
وی افزود: این چندمین بار است که ماماها در اعتراض به عملکرد ضعیف مسئولین وزارت بهداشت در هشدار به خطرات پیش روی جمعیت به جهت تضعیف مامایی دست به تجمع زدهاند اما این بار به دلیل بیتوجهی و رفتار غیرمنصفانه در نپذیرفتن نمایندگان تشکلها و اساتید برای ملاقات مستقیم با وزیر و واگذار کردن ملاقات اساتید به افرادی غیر مرتبط در حد کارشناسهای حوزه درمان، از کل استانهای دوردست به اینجا آمدیم تا مطالباتمان را مطرح کنیم.
این متخصص مامایی توضیح داد: ماماها یکی از مهمترین نیروی انسانی وزارت بهداشت هستند و کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان کشور مدیون زحمات شبانه روزی این قشر ۸۰ هزار نفری است. اعتراض ما به اجرا نشدن ماده ۴۵، ۴۹، و ۵۰ قانون جوانی جمعیت و تغییر نام ماما به مراقب ماما در شبکه بهداشت است. همچنین دانشجویان مامایی شرکت کننده نیز از اجرا نشدن عدالت آموزشی، اسفبار بودن شرایط بخشها و نداشتن دفاتر مستقل آموزشی مامایی در بیمارستان و رسیدگی نکردن سایر مسئولین بیمارستان به تبعیض و توهین به اساتید و دانشجویان مامایی به ستوه آمدهاند.
وی ادامه داد: خواسته جامعه مامایی اجرای قوانین مصوب بود که نتایج این کوتاهی پرچمدار شدن کشور ایران در کل جهان در موارد افزایش درصد سزارین، جراحی چسبندگیهای پس از جراحی سزارین، چسبندگیهای جفتی منجر شونده به خارج کردن کل رحم و ناباروری زنان کم سن و سال با هزاران امید بر باد رفته شده است.
این متخصص عنوان کرد: در همه کشورهای دنیا ماما به کسی اطلاق میشود که ازابتدا تا انتهای بارداری فیزیولوژیک که ۸۵ درصد کل بارداریها را به طور میانگین را تشکیل میدهد، وظیفه مراقبت مادر و و انجام زایمان مادران را حتی در منازل و یا مراکز تولدی که مستقیما توسط ماماها اداره میشود، برعهده داشته باشد. ماما همچنین مسئول عملکرد خود به عنوان یک حرفه کاملا مستقل است. مامایی کشور ایران از نظر ساعات و آموزش تئوری و بالین دو برابر میانگین استاندارد کنفدراسیون بین المللی مامایی است و مامایی ایران در ۲۲ کشور منطقه مدیترانه رتبه اول و در دنیا رتبه سوم را به خود اختصاص داده است به گونهای که ماماهایی که اقدام به مهاجرت به خارج از کشور کردهاند سریعا توسط بهترین مراکز و دانشگاهها جذب میشوند.
وی ادامه داد: این در حالی است که در کشور و وطن خودشان یک سوم حوزه استاندارد فعالیت ماماهای دنیا را میتوانند، انجام دهند و روز به روز نیز وزارت بهداشت ایران عرصه را بر خدمات حرفهای این گروه تنگتر میکند. لازم به ذکر است که رشته مامایی دومین رشته پرجمعیت کشور پس از پرستاری است اما ما متولی در وزارت بهداشت نداریم. سوال اغلب ماماهای کشور از وزیر بهداشت این است که چگونه ۸۰ هزار نفر ماما با این توزیع گسترده خدمات در سطوح و حوزههای متعدد، مدیر نمیخواهند؟ و چگونه وزارت بهداشت به جای تقویت و استفاده بهینه از پتانسیلهای این رشته در اجرایی شدن قوانین جمعیتی و ایجاد تشکیلات جمعیتی در زیرمجموعه مامایی و بهداشت باروری دست به حذف مامایی در سطح مدیریت زده است.
یکی دیگر از تجمعکنندگان هم به خبرنگار ایسکانیوز گفت: ما نماینده، تشکیلات و متولی در وزارت بهداشت نداریم که مطالبات ما را پیگیری کنند. یکی از مهمترین مشکلات ما این است که در برنامه پزشک خانواده نقش ماماها دیده نشده است. این درحالی است که ماماها نقش مهمی در سلامت خانواده دارند.
وی ادامه داد: در اثر این تصمیم مامایی از سیستم ارجاع خارج میشود و شاهد تعطیلی روزافزون مطبهای مامایی خواهیم بود. ماما فقط به عنوان مراقب سلامت تعریف شده و هویت مستقل آن نادیده گرفته شده است.
به گزارش ایسکانیوز، در حال حاضر طبق آخرین آمار حدود ٨٠ هزار نفر ماما از دانشکدههای پرستاری مامایی کشور در مقاطع مختلف فارغ تحصیل شده که حدود ٣۴ هزار نفر در دانشگاههای علوم پزشکی مشغول خدمت هستند.
انتهای پیام/
نظر شما