چه عواملی خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهند؟

برخی عوامل در سبک زندگی ممکن است احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد؛ البته داشتن یک یا چند مورد از این ویژگی‌ها به این معنا نیست که حتما به این بیماری مبتلا خواهید شد.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سرطان سینه دومین سرطان شایع (بعد از سرطان پوست) در زنان در سراسر جهان است.

بیشتر بخوانید:

کاهش خطر ابتلا به سرطان با روغن بادام زمینی

سرطان سینه، مهم‌ترین عامل مرگ و میر زنان در ایران و دنیا به حساب می‌آید که اگر در زمان مناسب تشخیص داده شود، هزینه درمان و عوارض ناشی از آن کمتر شده و عمر بیمار افزایش می‌یابد.

۸ عامل خطر مرتبط با بروز سرطان پستان شامل موارد زیر است:

_ وزن

اضافه وزن بخصوص بعد از یائسگی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. همچنین چاقی و اضافه وزن احتمال عود سرطان را افزایش می‌دهد. محل تجمع چربی‌ها نیز مهم است؛ چربی‌های شکمی از چربی‌های اطراف ران یا باسن خطرناک‌تر است و این درحالی است که کاهش تنها ۵ تا ۱۰ درصد از وزن بدن هم می‌تواند مفید باشد.

_ الکل

نوشیدن بیش از حد الکل باعث افزایش سطح استروژن و سایر هورمون‌های مرتبط با سرطان سینه می‌شود. همچنین ممکن است به DNA آسیب برساند.

_دخانیات
در افرادی که قبل از ۱۷ سالگی سیگار را شروع کرده باشند، احتمال ابتلا به سرطان سینه بیشتر است.

_ هورمون‌ها

دریافت پروژسترون و استروژن در دوران یائسگی برای دوره بیش از ۵ سال، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد. قرص‌های ضد بارداری نیز ممکن است همین کار را انجام دهند. توقف مصرف این داروها، خطر ابتلا را کاهش می‌دهد.

_ تاخیر در فرزندآوری

اگر اولین بارداری فرد بعد از ۳۰ سالگی باشد، خطر ابتلا به سرطان سینه بیشتر است؛ زیرا فرد در طول زندگی در معرض استروژن بیشتری قرار دارد. استروژن باعث رشد بیشتر سرطان سینه می‌شود. بارداری همچنین به محافظت از فرد در برابر رشد خطرناک سلول‌ها و ایجاد سرطان کمک می‌کند.

_ عدم تحرک

کم تحرکی احتمال ابتلا به چاقی و سرطان سینه را افزایش می‌دهد؛ بنابراین لازم است حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت بدنی با شدت متوسط داشته باشید.

_ کمبود ویتامین D

پایین بودن ویتامین D خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد. ویتامین D عمدتا از طریق مکمل و نور خوشید و بعضی مواد غذایی دریافت می‌شود. البته باید توجه داشت که قرار گرفتن بیش از حد در معرض تابش مستقیم آفتاب می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد. معمولا ۱۵ دقیقه تابش آفتاب سه بار در هفته کافی است.

_ رژیم غذایی ناسالم

منظور از رژیم غذایی ناسالم، غذاهای بسیار فرآوری شده مانند چیپس، کلوچه و آب نبات است که ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. همچنین مصرف بیش از حد گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده و غذاهایی که در دمای بالا پخته می‌شوند نیز خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد. بهتر است در هفته بیش از سه وعده گوشت قرمز (۳۴۰ تا ۵۰۰ گرم) مصرف نشود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1209601

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =