پرتاب موفقیت‌آمیز جدیدترین کپسول زیستی ایران با پرتابگر بومی سلمان / نتایج استخراج داده اعلام شد + عکس و فیلم

جدیدترین کپسول زیستی ایران ساعاتی پیش با پرتابگر بومی سلمان با موفقیت پرتاب شد.

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، کپسول زیستی ایران ساعاتی پیش با پرتابگر بومی سلمان با موفقیت پرتاب شد.

بیشتر بخوانید:

موشک فتاح ۲ چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

در راستای عزم دولت مردمی سیزدهم برای احیای بخش‌های مختلف صنعت فضایی کشور و تثبیت دانش کسب‌شده در حوزه زیست فضایی، ساعاتی پیش جدیدترین کپسول زیست فضایی کشورمان با پرتابگر بومی سلمان، با موفقیت پرتاب شد.

این کپسول زیستی محموله علمی، پژوهشی و فناورانه در راستای تحقق نقشه‌راه طرح اعزام انسان به فضاست که به‌منظور توسعه و اکتساب فناوری‌های موردنیاز در این راستا، به ارتفاع ۱۳۰کیلومتری از سطح زمین پرتاب شد.

با پرتاب موفق این کپسول ۵۰۰کیلوگرمی که به‌سفارش سازمان فضایی ایران و توسط پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ساخته شده است، توسعه فناوری‌های مختلف طرح اعزام به فضا شامل پرتاب، بازیابی، سامانه‌های کنترل سرعت و سپر ضربه‌گیر، طرح آیرودینامیک کپسول و چتر، سامانه‌های مربوط به کنترل و پایش شرایط زیستی و... مورد آزمایش قرار گرفت.

پرتاب موفقیت‌آمیز جدیدترین کپسول زیستی ایران با پرتابگر بومی سلمان + عکس

پرتابگر این کپسول که سلمان نام دارد هم اولین نسخه از این کلاس پرتابگرهاست که قابلیت پرتاب کپسول‌های زیستی با وزن نیم تن را داراست و ویژگی‌هایی متعدد و پیشرفته در حوزه پیشران، ایرودینامیکی و کنترل دارد و توسط سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع ساخته شده و تماماً بومی است.

صنعت فضایی ایران در سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ باپرتاب موفق ماهواره‌ها و کپسول‌های زیستی،‌ دوران درخشانی را رقم زد وشاهد شکوفایی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های کشورمان در این حوزه بودیم.

در موضوع کپسول‌های زیستی، جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۸۵ تا سال ۱۳۹۲ در مجموع ۸ کاوشگر به فضا پرتاب کرده است که آخرین پرتاب محموله زیستی ایران در سال ۱۳۹۲ بوده است که این کاوشگرها با موفقیت موجودات زنده از جمله موش، لاک‌پشت، کرم و میمون را به فضا پرتاب کردند.

زیست فضایی یکی از زیرشاخه‌های علوم و اکتشافات فضایی است اما متأسفانه از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۴۰۰ در زیست فضا پرتابی نداشتیم و حتی در بحث‌های تحقیق و توسعه‌ای نیز کاری انجام نشده است!

بعد از روی کار آمدن دولت آقای رئیسی، شورای‌عالی فضایی که ۱۱ سال تعطیل بود چندین جلسه تشکیل داد و این،‌ نشان از تحرک جدی دولت برای احیای صنعت فضایی ایران می‌داد که در آمارها نیز این امر به‌وضوح دیده می‌شود چرا که در ۸ سال دولت‌های دوازدهم و سیزدهم فقط ۶ پرتاب انجام شده است درحالی که در دوسال ابتدایی دولت سیزدهم با احتساب کپسول جدید، نهمین پرتاب انجام شده است.

پرتاب موفقیت‌آمیز جدیدترین کپسول زیستی ایران با پرتابگر بومی سلمان + عکس

کار ساخت کپسول زیستی ایران از ابتدای دولت سیزدهم آغاز شد و آن طی دو سال ساخته شد و همین امر نشان‌دهنده رویکرد جدی دولت در حوزه علوم و اکتشافات فضایی و به‌ویژه زیست فضایی است.

امروز ۲۱ کشور در دنیا در حوزه فضایی حرفی برای گفتن دارند که ایران نیز یکی از این کشورها و جزو ۱۰ کشور برتر دنیاست و در حوزه زیست فضا نیز ایران جزو ۷ کشور است.

وزن این کپسول زیستی ایران که به فضا پرتاب شده ۵۰۰ کیلوگرم است که تا امروز در صنعت فضایی ایران هیچ‌گاه جرم ۵۰۰کیلوگرمی به فضا پرتاب نشده بود! و عمده ماهواره‌های ایرانی نیز بین ۵۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم وزن دارند.

پرتابگر بومی این کپسول نیز برای نخستین بار در کشور ساخته شده است و همچنین برای نخستین بار است که مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کپسول زیستی ایران قابلیت‌های زیادی دارد که به بعضی از آنها اشاره می‌کنیم:

در مرحله اول این‌که این کپسول قابلیت‌هایی را تست کرده است که این قابلیت‌ها در نقشه راه اعزام انسان به فضا برخی شرایط اعزام انسان به فضا و حیات آن را در فرایند پرتاب تست کرده است.

موضوع دوم "سپر حرارتی" است و این کپسول باید بتواند در مقابل تشعشعات خورشیدی مقاومت کند.

موضوع سوم "فشار" است و این کپسول باید بتواند از لحاظ سازه و مسائل مختلف، در مقابل فشار مقاومت کند.

موضوع چهارم "بازگشت و بازیابی" است چراکه این کپسول دارای یک ضربه‌گیر است که از صدمه به کپسول و انسان هنگام فرود جلوگیری خواهد کرد.

با پرتاب این کپسول زیستی جدید، ایران دوباره در مسیر رسیدن به اعزام انسان به فضا قرار گرفت و این امیدواری وجود دارد که با رویکرد جدید و با این پرتاب‌های موفق، به‌زودی شاهد نخستین فضانورد ایرانی با کپسول و پرتابگر بومی به فضا باشیم و چه‌بسا اگر زنجیره پرتاب‌های کاوشگرهای ایرانی از سال ۱۳۹۲ و در دولت‌های دوازدهم و سیزدهم قطع نمی‌شد امروز شاهد حضور فضانورد ایرانی با کپسول و پرتابگر بومی در فضا بودیم.

حسین دلیریان در جمع خبرنگاران گفت: پس از پرتاب موفق جدیدترین کپسول زیستی ایران که با پرتابگر جدید و بومی «سلمان» پرتاب شد، متخصصان صنعت فضایی ایران اندکی پس از پرتاب، موفق به بازیابی کپسول روی زمین شدند.

وی افزود: طبق بررسی‌های انجام شده، سپر ضربه‌گیر کپسول زیستی موفق عمل کرده و توانسته مطابق طراحی، انرژی کپسول را در هنگام رسیدن به سطح زمین به خوبی تلف کند که از دستاوردهای مهم این پروژه به حساب می‌آید.

سخنگوی سازمان فضایی ایران تصریح کرد: در حال حاضر بوردهای داده‌برداری از داخل کپسول خارج شده و داده‌های ذخیره شده کپسول هم در حال ارزیابی هستند. از این داده‌ها در بهبود فرآیند طراحی و ساخت کپسول‌های زیستی بعدی استفاده خواهد شد.

دلیریان اضافه کرد: لازم می دانم که این نکته را هم تاکید کنم که در ماموریت این کپسول حمل موجود زنده تعریف نشده بود، اما تعدادی کیت زیستی توسط کپسول حمل شده و با موفقیت روی زمین بازیابی شده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1209725

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =