به گزارش گروه بینالملل ایسکانیوز، مسکو برخاستن جنگندههای اف-۱۶ با خلبان اوکراینی از پایگاههای لهستان، رومانی و اسلواکی را معادل مشارکت این کشورها در درگیری نظامی با روسیه میداند.
بیشتر بخوانید:
آخرین تحولات اوکراین| کمک نظامی ۲۰۰ میلیون دلاری هدیه بایدن به زلنسکی
کنستانتین گاوریلوف، رئیس هیئت نمایندگی روسیه در مذاکرات وین در مورد امنیت نظامی و کنترل تسلیحات، طی سخنرانی خود در نشست عمومی مجمع همکاری امنیتی سازمان امنیت و همکاری اروپا تاکید کرد که استفاده از پایگاههای هوایی ناتو در کشورهای لهستان، رومانی و اسلواکی توسط خلبانان اوکراینی جنگنده اف-۱۶ از نگاه مقامات مسکو به منزله مشارکت این کشورها در درگیری در اوکراین تلقی خواهد شد.
این دیپلمات گفت: «با توجه به این واقعیت که ساختارهای فرودگاهی اوکراین تخریب شدهاند، نظراتی به تازگی مطرح شده، مبنی بر اینکه به خلبانان اوکراینی اجازه داد شود تا از پایگاههای هوایی در خاک لهستان، رومانی و اسلواکی برای انجام پروازها استفاده کنند. ما قویا هشدار میدهیم که پرواز این جنگندهها از قلمرو کشورهای عضو ناتو از سوی مسکو به عنوان مشارکت آنها در درگیری در اوکراین تلقی شده و روسیه را مجبور به اقدامات تلافی جویانه خواهد کرد.»
در این رابطه، لوبوش بلاگا، نایب رئیس پارلمان اسلواکی نیز پس از دیدار با ایگور براتچیکوف، سفیر روسیه هشدار داد که پرواز جنگندههای F-۱۶ تحویل داده شده به نیروهای مسلح اوکراین از پایگاههای هوایی کشورهای عضو ناتو خط قرمز طرف روسی است و این امر منجر به درگیری آشکار میشود.
وی گفت: سفیر روسیه موضوع مهمی را به من اطلاع داد. به گفته وی، برخی از کشورهای غربی قصد دارند مستقیماً به درگیری در اوکراین پیوسته و فرودگاههای خود را برای پرواز جنگندههای F-۱۶ تحویلی به اوکراین آماده کنند که از خاک این کشورها به نبرد بپیوندند. چنین اقدامی برای مسکو این یک خط قرمز است و آنها هشدار می دهند که این تصمیم منجر به یک رویارویی آشکار خواهد بود و تشدید تنش میتواند منجر به جنگ جهانی سوم شود.
ین مقام پارلمانی تاکید کرد که اسلواکی باید همچنان طرف صلح باقی مانده و هیچ کمکی به ادامه درگیری نکند.
چند روز پیش، یوری ایگنات، سخنگوی نیروی هوایی اوکراین گفت که کییف قصد دارد حداقل ۱۵۰ هواپیمای جنگی از کشورهای غربی برای جایگزینی تجهیزات ساخت شوروی که اکثر آنها نابود شدهاند، دریافت کند و اف-۱۶ های آمریکایی اصلیترین هواپیمای جنگی دریافتی کییف خواهند بود.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به ششصد و پنجاه و نهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
قصد غرب برای متقاعد کردن اوکراین برای مذاکره با روسیه
روزنامه "نیویورک تایمز" گزارش داده است که کشورهای غربی امیدوارند بتوانند اوکراین را برای مذاکره با روسیه متقاعد کنند، زیرا آنها با توجه به شرایط این را تنها راه برای بازگرداندن صلح به این کشور میدانند.
در این مقاله آمده: «بسیاری از مقامات آمریکایی و اروپایی، از جمله حامیان قوی اوکراین، بر این باورند که راه حل سیاسی از طریق مذاکره تنها نتیجه نهایی درگیری کنونی است».
همانطور که این روزنامه اشاره کرده، حمایت کشورهای غربی از کییف در حال کاهش است. بدین ترتیب، دونالد ترامپ اعلام کرد که در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، کمک به اوکراین را متوقف خواهد کرد. به عقیده این سیاستمدار، فقدان حمایت، دولت کییف را وادار میکند تا به مذاکره برای حل مناقشه بیندیشد.
علاوه بر این، به نوشته این نشریه، کشورهای اروپایی نیز تمایل و قدرت ادامه کمک فعالانه به اوکراین را ندارند. علاوه بر اینکه، مجارستان ممکن است ارائه بسته کمکی اتحادیه اروپا به کییف را وتو کند.
در این مقاله یادآوری شده: «[ولادیمیر] زلنسکی روز گذشته در واشنگتن با جو بایدن و اعضای کنگره آمریکا دیدار کرد تا آنها را متقاعد کند که به ارسال سلاح، خودرو، مهمات و سایر تجهیزات به کشورش ادامه دهند. رئیس جمهور اوکراین اکنون دیگر عواقب قطع احتمالی حمایت آمریکا را درک کرده و میداند که بدون کمک مالی و نظامی غرب، کییف مجبور خواهد شد تا از تلاش نظامی دست برداشته و راه مذاکره را در پیش بگیرد.»
وزارت خارجه روسیه: کییف برای گفتگوی سازنده با مسکو آماده نیست
رودیون میروشنیک، نماینده تام الاختیار وزارت خارجه روسیه در زمینه جنایات اوکراین، اعلام کرد که در حال حاضر هیچ پیش نیازی برای آغاز مذاکرات صلح با اوکراین وجود ندارد.
این دیپلمات صبح امروز در مصاحبهای گفت: در حال حاضر هیچ پیش نیاز اساسی از سوی روسیه برای آغاز مذاکرات با اوکراین دیده نمیشود. اکنون برای مقامات کییف بسیار دشوار است که نشانههایی از حداقل نوعی حاکمیت و استقلال از خود نشان داده و بنابراین گزینه هایی برای دستیابی به توافقی که بتوان آنها را اجرا کند، در نظر بگیرند. بدین ترتیب چشم انداز گفتگوی سازنده بین مسکو و کی یف به دلیل بی ارادگی کییف به عنوان یکی از طرف های مذاکرات، بسیار دور از ذهن است.
این مقام وزارت خارجه تاکید کرد که روسیه آمادگی خود برای مذاکره با کییف را بارها تایید کرده و به دنبال دستیابی به اهداف تعیین شده برای عملیات نظامی ویژه از طریق تلاشهای سیاسی و دیپلماتیک است که این موضع گیری از سوی ولادیمیر پوتین بارها تکرار شده است.
سناتور دموکرات: پس از شکست کییف، درگیری در اوکراین مسئولیت ناتو خواهد بود
شرود براون، سناتور دموکرات از ایالت اوهایو، ابراز عقیده کرد که اگر کییف حمایت واشنگتن را از دست بدهد، اوکراین در درگیری با روسیه متحمل شکست خواهد شد و بدین ترتیب پای ناتو به این مناقشه کشیده خواهد شد.
به گفته این سیاستمدار، نیروهای مسلح اوکراین بدون کمک آمریکا، در مدت زمان بسیار کوتاهی شکست خواهند خورد و کییف بسیاری از مناطق تحت کنترل خود را از دست خواهد داد. براون پیش بینی کرد که در این صورت این درگیری میتواند بر سایر کشورها گسترش یابد و دیر یا زود ناتو و مسلماً آمریکا به این رویارویی کشیده خواهند شد.
او گفت: «بدون حمایت آمریکا، اوکراین ممکن است مناطق زیادی از خاک خود را از دست بدهد و سپس این درگیری به مشکلی برای ناتو تبدیل خواهد شد.در حالی که"هیچکس خواهان چنین تشدید وخامت اوضاعی نیست.»
پیش از این، مارجوری تیلور گرین، عضو مجلس نمایندگان کنگره آمریکا گفت که پنتاگون خود را درگیر جنگی بین کشورهای خارجی کرده و بدین ترتیب ایالات متحده بار دیگر و مثل گذشته در مناقشات نظامی خارجی مداخله کرده است.
کرملین: ادعای زلنسکی درباره عدم موفقیت ارتش روسیه در میدان نبرد دروغی بیش نیست
دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیسجمهور روسیه، شب گذشته در یک گفتوگوی تلویزیونی، سخنان ولادیمیر زلنسکی در واشنگتن مبنی بر عدم موفقیت ادعایی در میدان نبرد در میان سربازان روسیه در طول سال را یک ادعای نادرست خواند. زلنسکی روز سه شنبه در مصاحبه با فاکس نیوز به دروغ اعلام کرد که نیروهای مسلح روسیه حتی "نتوانستهاند یک روستا را در طول سال گذشته فتح کنند".
پسکوف یادآور شد: مطمئناً سازمانهای اطلاعات نظامی قدرتمند ایالات متحده وضعیت جبهه نبرد را رصد کرده و به خوبی میدانند که چه اتفاقاتی در اوکراین افتاده و نتایج عملکرد نظامیان روسیه در طول سال را مشاهده میکنند و برتری آنها در میدان جنگ غیرقابل انکار است.
تغییر لفاظی مقامات واشنگتن در مورد مسئله اوکراین
سخنگوی کرملین همچنین اشاره کرد که "تغییرات واقعی" در لفاظیهای بین المللی در مورد مسئله اوکراین ظاهر شده است و حتی در واشنگتن صحبت از حمایت از کییف تنها در چارچوب مشخص و کوچکی امکان پذیر شده است.
دیمیتری پسکوف گفت: قبل از همه، واشنگتن، که نظراتش توسط کشورهای اروپایی تکرار میشود، همچنان به طور فعال این شعار را تکرار می کند که آنها همیشه تا زمانی که لازم باشد از اوکراین حمایت خواهند کرد. اما اکنون سخنانی شنیده میشوند به این مضمون که آنها این کار را تنها در محدودههای ممکن انجام خواهند داد و توانایی غرب در این خصوص کاهش یافته است.
پسکوف یادآور شد: «مقامات کییف در ازای دریافت ۱۰۰ میلیارد دلار، به آمریکاییها وعده "پیروزی در میدان نبرد" را داده بودند، اما اکنون در واشنگتن متوجه شدند که فریب خورده و هیچ پیروزی در میدان جنگ وجود ندارد. علاوه بر این، نیروهای مسلح اوکراین به سرعت و به طور اجتناب ناپذیری در حال از دست دادن مناطق تحت کنترل خود هستند. برای اینکه توان نظامی روسیه و اوکراین، با وجود کمکهای غربی کاملاً غیرقابل مقایسه است و قدرت اقتصادی دو طرف نیز قابل مقایسه نیست. بنابراین، وضعیت در اینجا آشکار است. آمریکاییها در این شرایط میپرسند که آیا ما باید دهها میلیارد دلار بعدی را برای کییف آماده کنیم؟ این پولها کجا میروند؟»
افشای "طرح B" اتحادیه اروپا برای حمایت مالی از اوکراین
یوهانس هان، کمیسر بودجه و منابع انسانی اتحادیه اروپا شب گذشته اعلام کرد که رهبران این جامعه ممکن است به زودی ۵۰ میلیارد یورو کمک مالی به اوکراین اختصاص دهند، حتی اگر مذاکرات پس از نشست اتحادیه اروپا که از ۱۴ تا ۱۵ دسامبر در بروکسل برگزار میشود، با شکست مواجه شود.
وی در مصاحبه با رویترز گفت: اگر بر اساس نتایج اجلاس آتی در بروکسل، مجارستان که مانع از ابتکارات اختصاص ۵۰ میلیارد یورو به کییف شده است، با بقیه اعضای اتحادیه اروپا در نیمه راه ملاقات نکند، اعضای اتحادیه به اصطلاح "طرح B" را آماده کردهاند.
البته این مقام اروپایی مشخص نکرد که راه حل جایگزین برای حمایت از اوکراین دقیقا چیست.
با این حال، این سیاستمدار معتقد است که ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان، در نهایت با شرایط اکثر اعضای اتحادیه اروپا موافقت خواهد کرد، زیرا بسته کمکی به اوکراین همچنین شامل طرحی برای محافظت از مجارستان در برابر هجوم مهاجرت غیرقانونی است که بوداپست یکی دو سال گذشته از آن رنج میبرد.
هان افزود: این بسته نه تنها برای اوکراین در نظر گرفته شده، بلکه برای مهاجرت، حفاظت از مرزها و حمایت از کشورهایی مانند ترکیه که امروز دوستان خوب مجارستان هستند، دارد.
شولتز: حمایت بین المللی از اوکراین کاهش خواهد یافت
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، روز گذشته در سخنرانی خود در بوندستاگ احتمال زیاد کاهش حمایت بین المللی از اوکراین را تایید کرد. وی گفت: همه چیز نشان میدهد که پوتین (رئیس جمهور روسیه) مصمم است اوکراین را از نظر نظامی به زانو درآورد.
شولتز در عین حال پیش بینی کرد: «با این وجود حمایت بین المللی از اوکراین کاهش خواهد یافت. متأسفانه، ما نمیتوانیم خطری را که این محاسبه میتواند داشته باشد، نادیده بگیریم.»
وی به عنوان مثال از تلاش جو بایدن برای رسیدن به توافق با کنگره ایالات متحده در مورد جهت گیری بودجه جدید برای حمایت از اوکراین، و همچنین عدم موافقت دولت مجارستان با تخصیص بیشتر کمکهای مالی به اوکراین از بودجه عمومی اتحادیه اروپا اشاره کرد.
در بودجه آلمان ۸ میلیارد یورو برای کمک به اوکراین اختصاص داده شده
اولاف شولتز همچنین اعلام کرد که بودجه فدرال آلمان برای سال ۲۰۲۴ شامل ۸ میلیارد یورو کمک نظامی و مالی به اوکراین است.
صدراعظم آلمان در این باره توضیح داد: ما از طریق بودجه معمولی که برنامه ریزی کردهایم و مهمتر از همه تا زمانی که لازم باشد، از اوکراین حمایت خواهیم کرد. این حمایت شامل ۸ میلیارد یورو برای تامین تسلیحات، کمک مالی برای بودجه اوکراین و احتمالا بیش از ۶ میلیارد یورو برای حمایت از پناهندگان اوکراینی در آلمان است.
تاکید ماکرون از نقش تعیین کننده نشست اتحادیه اروپا برای پذیرش احتمالی اوکراین
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، روز گذشته در پاریس بعد از دیدار با رابرت گولوب، نخست وزیر اسلوونی، اعلام کرد که مذاکرات آتی در اجلاس سران کشورهای اتحادیه اروپا در بروکسل، جایی که قرار است در مورد چشم اندازهای پذیرش اعضای جدید در جامعه بحث شود، برای اوکراین، مولداوی، گرجستان و کشورهای حوزه دریای بالکان غربی بسیار تعیین کننده خواهد بود.
ماکرون در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «مسلماً ما به ویژه در مورد موضوع گسترش اتحادیه اروپا بحث کردیم. ما یک توصیه از کمیسیون اروپا در مورد کشورهای نامزد داریم و باید در مورد عضویت آینده اوکراین، گرجستان، مولداوی و همه کشورهای بالکان غربی تصمیم گیری کنیم و بحثها در نشست سران بسیار تعیینکننده خواهد بود.»
وی همچنین افزود که فرانسه و اسلوونی به حمایت از اوکراین در زمینه نظامی، اقتصادی، دیپلماتیک و بشردوستانه متعهد هستند و تا زمانی که لازم باشد این کار را انجام خواهند داد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما