به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، کانونهای فرهنگی در راستای حمایت و هدایت از فعالیتهای فرهنگی دانشجویان و با هدف نهاد سازی به منظور تاکید بر هوست اسلامی ایرانی، ارتقا سطح همکاری گروهی، تعمیق فرهنگ مشارکت در دانشگاه، تاسیس و و تقویت حلقههای میانی و استناد اسناد بالادستی تشکیل میشوند.
بیشتر بخوانید:
کانونهای ایثار و شهادت دانشگاه آزاد اسلامی آغاز به کار کرد
این کانونها برای مثمر ثمر و هدفمند بودن، بر اساس آییننامه اجرایی کانونهای فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت میکنند.
کانونهای فرهنگی نهادهایی داوطلبانه و دانشجویی هستند که در قالب قوانین این آیین نامه در حوزههای دینی و مذهبی، انقلاب اسلامی، اجتماعی، رسانه و فضای مجازی، فرهنگ و تمدن، اجتماعی فعالیت میکنند.
علاوه بر آن؛ شورای مرکزی نظارت بر کانونهای دانشگاه آزاد اسلامی مرجع اصلی رسیدگی به اختلافات کانونها و مسئول مستتقیم نظارت، رسیدگی و ارزیبای فعالیت این کانونها است.
لغو عضویت در کانون فرهنگی
البته عضویت و فعالیت در این کانونها شرایط خاصی دارد و براساس آییننامه اجرایی کانونهای فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی امکان لغو این عضویت وجود دارد که شامل موارد زیر است:
*دانش آموختگی یا انصراف از تحصیل یا اخراج دانشجو
*عدم فعالیت در چار چوب اساس نامه کانون با تشخیص شورای مرکزی کانون یا شورای هماهنگی کانونها یا استاد مشاور کانون با تایید شورای تخصصی فرهنگی و اجتماعی واحد
*محرومیت از تحصیل به واسطه حکم قطعی کمیته انضباطی
نحوه رسیدگی به تخلف کانونهای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی
بر اساس ماده ۳۱، در صورتیکه دبیر و شورای مرکزی کانون پایبند به آییننامه کانونها، اساسنامه مصوب، مصوبات معتبر کانون یا آییننامه انضباطی نباشد، متخلف محسوب میشود.
شورای تخصصی فرهنگی و اجتماعی واحد یا مرکز مرجع اولیه رسیدگی به تخلفات کانونها در چارچوب این آیین نامه و شورای نظارت استانی کانونها، مرجع تجدید نظر خواهی و شورای مرکز نظارت بر کانونهای فرهنگی دانشجویی مرجع تجددی نظر نهایی است. همچنین آرای صادره توسط هر یک از این نهادها از زمان نقض توسط مرجه بالا دست لازم الاجرا است.
گفتنی است، چنانچه فعالیتهای کانون مغایر مفاد این آییننامه و وظایف مندرج در اساسنامه باشد، دبیر کانون توسط شورای شورای هماهنگی کانونهای واحد مورد سوال قرار میگیرد. همچنین در صورت موجه نبودن دلایل وی، دبیر شورای هماهنگی به کانون مورد نظر اخطار کتبی خواهد داد.
علاوه بر آن؛ چنانچه کانون در مدت زمان یک نیم سال تحصیلی هیچ فعالیتی در سطح دانشگاه نداشته باشد، شورای هماهنگی در این خصوص دبیر کانون و شورای مرکزی را مورد سوال قرار میدهد. در صورت موجهخ نبودن ادله ارائه شده، بنا بر نظر اکثریت مطلق شورای فرهنگی ضمن صدور اخطار کتبی، مدت یک ماه به دبیر و شورای مرکزی کانون مهلت داده خواهد شد تا نسبت به فعال کرد کانون اقدام کنند.
در صورت عدم فعالیت کانون در مدت زمان در نظر گرفته شده، شورای هماهنگی کانونها، شورای مرکزی کانون را منحل و نسبت به برگزای جلسه مجمع عمومی اقدام میکند. همچنین در صورتیکی کانون در طول فعالیت یک ساله خود ۳ اخطار مشابه از سوی شورای هماهنگی کانون ها دریافت کند، باید شورای مرکزی کانون منحل و نسبت به برگزاری جلسه مجمع عمومی کانون اقدام کند.
بر اساس تبصره ۱۵ این آیین نامه، شورای تخصصی و فرهنگی و اجتماعی واحد یا مرکز بدون استناد به مواد قانونی مندرج در این ایین نامه، شورای مرکزی کانون را منحل کند. در صورت انحلال شورای مرکزی کانون، اعضای شورا منحل شده، حق نامزدی در انتخابات آینده را ندارند.
بودجه و پشتیبانی کانونهای فرهنگی
بودجه و اعتبارات مورد نیاز فعالیت کانونها و هزینههای مترتب بر این آییننامه در بودجه سالانه واحد یا مرکز پیش بینی و از محل اعتبارات فرهنگی و دانشجویی واحد یا مرکز تامین میشود.
معاونت فرهنگی دانشجویی واحد یا مرکز مسئول تامین بودجه مورد نیاز کانونهها بوده و با نظر شورای تخصصی فرهنگی و اجتماعی واحد یا مرکز و در صورت لزوم از بودجه جاری استفاده کنند.
پشتیبانی کانونهای فرهنگی
بر اساس ماده ۳۳؛ معاونت فرهنگی و دانشجویی واحد یا مرکز باید یکی از کارشناسان اداره کل امور فرعنگی دانشگاه را به عنوان مسئول امور کانونها منصوب کند.
معاونت فرهنگی و دانشجویی باید فضای فیزیکی مناسب جهت فعالیت کانون ها با حفظ شئون اسلامی در اختیار کانونها قرار دهد. این فضا باید با هدف تامین محیطی امن و عفیفانه، متناسب با ویژگیهای شخصیتی بانوان و دور از هر گونه اختلاط غیر ضروری دانشجویان باشد.
بر اساس تبصرهای از این آیین نامه اجرایی کانونهای فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در صورت عدم برگزاری به موقع انتخابات مجمع عمومی کانون و عدم درج مدارک مورد نیاز در سامانه مدیریت مدیریت کانون فرهنگی و دانشجویی، هر گونه فعالیت کانون از وی سلب میشود.
در پایان میتوان گفت که شورای مرکزی کانونها وظیفه دارد بعد از دریافت مجوز فعالیت، ظرف مدت یک ماه، برنامه ۶ ماهه فرهنگی خود را جهت طرح در شورای تخصصی فرهنگی و اجتماعی واحد یا مرکز جهت عملیاتی شدن به معانت فرهنگی دانشجویی واحد یا مرکز ارائه دهد.
انتهای پیام/
نظر شما