انجام چه کارهایی برای پروستات ضرر دارد؟

پروستات غده ای کوچک و گردو مانند در سیستم تولید مثل مردانه است. این غده، مجرای میزراه را در بر گرفته و مقدار زیادی از مایع موجود در منی را می سازد. عملکرد پروستات به بیرون راندن مایع منی در طول انزال جنسی کمک می کند.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، دکتر شهریار ناطق جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری نوشت: پروستات غده ای کوچک و گردو مانند در سیستم تولید مثل مردانه است. این غده، مجرای میزراه را در بر گرفته و مقدار زیادی از مایع موجود در منی را می سازد. عملکرد پروستات به بیرون راندن مایع منی در طول انزال جنسی کمک می کند. در بسیاری از مردان پروستات می تواند به بیماری های مختلفی از جمله بزرگی خوش خیم و سرطان پروستات منجر شود.

بیشتر بخوانید:

داروی درمان ریزش مو خطر حمله قلبی در مردان را کاهش می‌دهد؟

در این مطلب موارد مضر برای سلامت پروستات و عوامل بروز یا تشدید کننده بیماری های این غده را بررسی می کنیم.

عوامل ابتلا به بزرگی پروستات

ابتلا به بزرگی پروستات عوامل مختلفی داشته که در پایین به چند مورد از مهم ترین ها اشاره شده است:

۱_ افزایش سن
بزرگی خوش خیم پروستات یک عارضه طبیعی (مانند پیری پوست) بر اثر افزایش سن است. محققان معتقدند، مردان در صورت داشتن عمر کافی، همگی بزرگی پروستات را تجربه خواهند کرد. با این که علت دقیق این پدیده مشخص نیست اما تاثیر افزایش سن بر تغییرات هورمون های جنسی مردانه می تواند یک عامل موثر به شمار رود. طبق آمار ها، نزدیک به یک سوم مردان ۶۰ ساله و بیش از ۹۰ درصد مردان بالای ۸۰ سال به بزرگی پروستات مبتلا هستند.

۲_ سابقه خانوادگی و ژنتیک
در صورت ابتلای اعضای خانواده یا نزدیکان به هر گونه مشکل یا بیماری پروستات، خطر ابتلا به بزرگی پروستات نیز در شما افزایش خواهد یافت. البته، مردانی که بنا به دلایلی در سن جوانی مجبور به تخلیه بیضه های خود شده اند، به بزرگی پروستات دچار نخواهند شد.

۳_ بیماری های زمینه ای
مطالعات نشان داده که ابتلا به بیماری هایی همچون دیابت، مشکلات قلبی و اختلال نعوظ می تواند خطر ابتلا به بزرگی خوش خیم پروستات را افزایش دهد.

۴_ سبک زندگی
در حالی که بی تحرکی و چاقی می توانند خطر ابتلا به بزرگی پروستات را افزایش دهند، ورزش کردن به طور منظم در کاهش این خطر موثر است.

۵_ نژاد
این بیماری مردان سفید و سیاه پوست را بیش از مردان آسیایی به خود درگیر می کند. مردان سیاه پوست علائم بیماری را در سنین پایین تر نشان خواهند داد.

آیا داروهای مصرفی می توانند بزرگی پروستات را تشدید کنند؟

بله، مصرف برخی دارو ها می تواند احتمال ابتلا به بیماری هایی همچون بزرگی خوش خیم پروستات را افزایش دهد. در صورت مصرف هر کدام از دارو های زیر باید در اینباره با پزشک خود مشورت کرد:

داروهای ادرار آور
داروهای ضد افسردگی
داروهای ضد التهاب های غیر استروئیدی
آنتی هیستامین ها و ضد احتقان ها: این دارو ها تخلیه مثانه را دشوار تر می کنند.

سبک زندگی چگونه بر بزرگی پروستات اثر می گذارد؟

بزرگی پروستات نیز همچون هر بیماری دیگری تحت تاثیر سبک زندگی افراد قرار می گیرد. در پایین نکاتی بیان شده که با رعایت آن ها می توان از تاثیر سبک زندگی نامناسب بر تشدید بزرگی پروستات پیشگیری کرد:

از مصرف الکل و کافئین مخصوصا در ساعات پس از شام خودداری کنید: بر اساس تحقیقات، نوشیدن الکل فرد را در خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار می دهد.
استرس خود را مدیریت کنید: استرس می تواند تعداد دفعات دفع ادرار را افزایش داده و بر پروستات فشار وارد کند.
با ورزش منظم می توان از کم تحرکی و تشدید علائم بیماری ناشی از آن جلوگیری کرد.
از آن جایی که سرما می تواند سبب بدتر شدن علائم پروستات شود، ناحیه تناسلی خود را گرم نگه دارید.
مقدار مایعات مصرفی خود را قبل از رفتن به خواب یا بیرون از خانه کاهش دهید.
از پر شدن مثانه خود و تلاش برای نگه داری ادرار خودداری کنید.

مواد غذایی مضر برای پروستات

رژیم غذایی فرد در کاهش یا افزایش خطر ابتلا به بیماری های پروستات موثر است. در پایین به مواد غذایی اشاره شده که سبب بدتر شدن بیماری پروستات می شوند:

گوشت قرمز: گوشت قرمز مخصوصا در صورتی که به خوبی پخته شده باشد، می تواند خطر ابتلا به بزرگی یا سرطان پروستات را افزایش دهد.

محصولات لبنی: شیر، ماست، پنیر و دیگر محصولات لبنی توانایی بالا بردن خطر ابتلا به سرطان پروستات را دارند. با کاهش مصرف این محصولات می توان از تاثیرات نامناسب آن ها بر بزرگی پروستات جلوگیری کرد.

شکلات های حاوی کافئین

مواد غذایی فرآوری شده همچون سوسیس و کالباس

رژیم غذایی پر نمک یا پر چرب

چربی های اشباع شده: برخی تحقیقات از ارتباط بین مصرف چربی های اشباع شده و خطر ابتلا به سرطان پروستات خبر می دهند. این چربی ها همچنین از عوامل بروز مشکلات قلبی نیز هستند.

چربی های اشباع در مواد غذایی همچون گوشت، محصولات لبنی، سس سالاد، غذا های آماده یا فرآوری شده یافت می شوند.

منبع: سلامت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1222875

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =