رژیم صهیونیستی در برزخ «بقا به شرط بحران» و «ناتوانی در جنگ»

کارشناس ارشد مسائل بین الملل با بیان اینکه اقدامات افراطی نتانیاهو رژیم صهیونیستی را به شدت آسیب‌پذیر کرده و او برای ماندن در قدرت به هر اقدامی متوسل خواهد شد، گفت: از طرفی موجودیت اسرائیل در پرتو بحران‌ها بقا پیدا می‌کند و از طرف دیگر احتمال حمله اسرائیل به ایران را بسیار ضعیف است.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، شورای امنیت سازمان ملل متحد که نشستی با عنوان «وضعیت خاورمیانه» و با هدف بررسی پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی برگزار کرده بود، از صدور بیاینه و قطعنامه‌ای علیه ایران پرهیز کرد. به نظر می‌رسد مهمترین نکته‌ای که اعضای شورای امنیت به ویژه دبیر کل بر آن تاکید داشتند، لزوم کاهش تنش در خاورمیانه بود. آنتونیو گوترش با بیان اینکه اکنون وقت کاهش تنش، بی‌اثر کردن درگیری و خویشتنداری حداکثری است، اظهار کرد: مردم منطقه با یک خطر واقعی روبرو هستند که نشان‌دهنده یک درگیری ویرانگر در مقیاس وسیع است.

نکته حائز اهمیت در نشست مذکور تقابل قدرت‌های بزرگ و اختلاف آنها در ارتباط با مسائل خاورمیانه بود؛ در حالی که آمریکا و انگلیس طبق معمول از مواضع رژیم صهیونیستی حمایت کردند، دو کشور روسیه و چین، ضمن تاکید بر خویشتنداری و پرهیز از تنش، حمایت قاطع آمریکا از اسرائیل را زمینه‌ساز تشدید تنش در خاورمیانه معرفی کردند. سرویس بین الملل ایسکانیوز در گفتگو با نوذر شفیعی -عضو هیئت علمی دانشگاه، کارشناس مسائل بین الملل و نماینده سابق مجلس- به بررسی این موضوع پرداخت.

وی با بیان اینکه شورای امنیت رکن اصلی سازمان ملل برای حفظ صلح و امنیت بین المللی است، اظهار کرد: مهمترین وظیفه شورای امنیت حفظ صلح و امنیت در جهان است و بنابراین باید در قبال تحولات و رویدادهایی که صلح جهانی را با خطر مواجه می‌کند، تشکیل جلسه داده و موضع گیری کند. از نظر این کارشناس مسائل بین الملل، نتایج نشسته‌ها بسته به کیفیت مسئله و همچنین دخل و تصرف قدرت‌های بزرگ متفاوت خواهد بود.

وی افزود: لذا اگر اقدامات تلافی‌جویانه ایران علیه اسرائیل را بخشی از یک فرایند کلی به نام بحران غزه بدانیم، شورای امنیت سازمان ملل به دلیل استفاده مکرر آمریکا از حق وتو، تقریبا به یک نهاد ناکارامد تبدیل شده است و در حقیقت این نهاد بین المللی اکنون تلاش می‌کند تا جایگاه سازمانی خود را از منظر تشریفاتی حفظ کند. این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: آمریکا تمام قطعنامه‌هایی را که علیه اسرائیل در شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح شد را وتو کرد و حتی نشست شورای امنیت در قبال حمله به کنسولگری ایران هیچ گونه اقدام موثری در بر نداشت.

از نظر شفیعی، نشست «وضعیت خاورمیانه» صرفا با فشار قدرت‌های بزرگ مثل فرانسه، بریتانیا و آمریکا تشکیل شد و اگر موضع‌گیری‌های قبلی شورای امنیت نبود، شاید این جلسه با فشار بیشتری علیه ایران به پایان می‌رسید و تصمیمات جدی‌تری علیه ایران اتخاذ می‌شد. وی افزود: شورای امنیت و به طور کلی سازمان ملل متحد تحت تاثیر سیاست‌های قدرت‌های بزرگ عمل می‌کنند و در واقع نهادهای مستقل محسوب نمی‌شوند.

این کارشناس مسائل بین الملل در ارتباط با اقدام احتمالی رژیم صهیونیستی علیه ایران گفت: شرایط در اسرائیل به گونه‌ای است که رفتار تهاجمی را اجتناب ناپذیر می‌کند و موجودیت اسرائیل در پرتو بحران‌ها بقا پیدا می‌کند؛ بنابراین سردمداران این رژیم اساسا نیازمند بحران هستند تا بقای آن را حفظ کنند. وی افزود: اکنون در اسرائیل فردی در راس قدرت قرار دارد که جبرگرا و افراطی است و بر همین اساس سیاست خارجی او نیز تهاجمی است.

از نظر شفیعی، اقدامات افراطی نتانیاهو رژیم صهیونیستی را به شدت آسیب‌پذیر کرده و او برای ماندن در قدرت به هر اقدامی متوسل خواهد شد. وی تاکید کرد: اسرائیل با بحران زنده است، طیف حاکم بسیار رادیکال افراطیست، بقای کابینه فعلی با توجه به شرایط داخلی رژیم در خطر قرار دارد و بنابراین استراتژی «وادارندگی» را در پیش گرفته است و معنای آن این است که آنها به دنبال وادار کردن طرف‌های مختلف از جمله ایران و آمریکا و به طور کلی جهان به جنگ هستند. وی افزود: بر این اساس اکنون نمی‌توان هیچ احتمالی را رد کرد و فرض بر این است که بدترین سناریو اتفاق خواهد افتاد اما به طور کلی می‌توان گفت که احتمال حمله اسرائیل به ایران بسیار ضعیف است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1227199

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =