زینب زاهدی مدرس و مشاور دانشگاه آزاد اسلامی در گفت وگو با خبرنگار استانی ایسکانیوز از کهگیلویه و بویراحمد به سابقه بحث خودکشی پرداخت و افزود: خودکشی در تاریخ سابقه طولانی دارد. در یونان باستان و روم به عنوان روشی قابل قبول در شکست نظامی تلقی میشد. این عمل در تمام ادیان قبیح و زشت و ناپسند و غیر قابل پذیرش برای دینداران میباشد.
وی افزود: خودکشی عملی عمدی است که باعث مرگ فرد میشود. این کار پدیده پیچیده ای است که میتواند علل گوناگون داشته باشد. مهمترین علل خودکشی ناامیدی، اختلالات روانی، نظیر افسردگی، اختلال دوقطبی، اختلال طیف اوتیسم، اختلالات فیزیکی مانند سندرم و خستگی مزمن، شکست عاطفی، اعتیاد به الکل و مواد مخدر، فقر فرهنگی و اقتصادی میباشد.
ایشان افزودند: ۱/۵ درصد مرگ و میرهای سراسر دنیا به دلیل خودکشی است. این آمار ۱۲ در ۱۰۰۰۰۰ نفر است. میزان خودکشی عموما در مردان بیشتر از زنان میباشد. در خیلی از کشورها خودکشی در سن ۷۰ سال و در برخی از کشورها بین ۱۵ تا ۳۰ سال است. اروپا بالاترین نرخ خودکشی را دارد. سالانه ده تا بیست میلیون خودکشی ناموفق وجود دارد. در آسیا کشورهای قزاقستان، کره جنوبی، هند، ژاپن و سریلانکا به ترتیب بیشترین آمار خودکشی را دارند.
ایران رتبه ۱۵۵ در جهان را دارد و روزانه بین ۴ تا ۹ نفر در ایران خودکشی میکنند. معمولا ۶۲ درصد خودکشیها منجر به مرگ میشوند.
وی درباره خودکشی در استان خاطر نشان کرد: خودکشی تبدیل به اولین معضل استان کهگیلویه و بویراحمد شده است. مُعضل پدیده خودکشی یک بحث بسیار پیچیدهای است اما بطور کُلی، این معضل اکنون اولین معضل استان کهگیلویه و بویراحمد شده است. آمار خودکشی در جغرافیای ایران نسبت به تراکم جمعیت متفاوت است. از نظر جمعیت بیشترین آمار خودکشی مربوط به استانهای کهگیلویه و بویر احمد، ایلام و کرمانشاه و کمترین مربوط به خراسان رضوی، جنوی و سیستان و بلوچستان است. خودکشی در استان کهگیلویه و بویراحمد آمار قابل ملاحظهای دارد. مهمترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی، افسردگی و اختلال روانی میباشد.
ایشان خاطرنشان کرد: اگر به دو مولفه یعنی فرهنگ و زیست محیطی آنان توجه شود بیماری افسردگی و اختلالات روانی قابل کنترل و درمان است. روند زیست محیطی و فرھنگی در استان به وفور دیدہ میشود. فضای مجازی اطلاعات فزایندهای را به ذهن جوانان ما داده و ذهن آنها راکت کرده است، همین اطلاعات فزاینده باعث ایجاد شکاف نسلی شده است. با توجه به تاثیرگذاری فضای مجازی و ترویج فرهنگ غربی، جوانان و نوجوانان پدر و مادرشان را از خودشان جدا میکنند زیرا این تفکر درک نشدن از سوی والدین در ذهن آنها نهفته شده است. عقیده نوجوانان این است که کسی به آنها توجه نمیکند. احساس عدم توجه در نوجوانان موجب میشود تا آنها احساس پوچی کنند و با توجه به کلیپ و فیلم ھای مبتذل و دروغین توقعات از خودشان بالا میرود. این احساس یاس و ناامیدی باعث میشود که آنها تمایلی به ادامه این راہ نداشته باشند.
خبرنگار: الهام سادات هاشمی اصل
انتهای خبر/
نظر شما