به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از آذربایجان شرقی، اکبر فتحی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ظهر امروز در جلسه خرید تضمینی گندم اظهار کرد: گندم محصولی است که قوت غالب سفره مردم به آن وابسته است و کشاورزان متعددی در تولید این محصول راهبردی نقش دارند که در آذربایجان شرقی تعداد این کشاورزان به ۲۵۰ هزار نفر می رسد. وی با توجه ویژه به اصلاح بذر و زراعی در کشت گندم تاکید کرد و گفت: اقدامات قابل توجهی در این حوزه انجام شده است، اما کارهای زیادی نیز هست که باید انجام شود تا بهرهوری در حوزه کشت گندم افزایش پیدا کند. رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی بر اهمیت تنظیم و معاینه فنی کمباینها قبل از برداشت تاکید کرد و گفت: محصولی که از انواع بلایای طبیعی و غیرطبیعی عبور کرده و به فصل برداشت رسیده است، نباید به هیچ وجه از دست برود. با تنظیم کمباینها می توانیم حداقل ۵ تا ۶ درصد از ریزش محصول جلوگیری کنیم که این میزان هم در معیشت کشاورزان و هم در تامین امنیت غذایی موثر است.
فتحی ادامه داد: البته معاینه فنی کمباینها باید توسط افراد متخصص و حرفهای انجام شود که در این زمینه از نظام مهندسی کشاورزی استان میخواهیم که نقش آفرینی فعالی در این حوزه داشته باشد و با انعقاد قرارداد با چند تنظیم کار ماهر، زمینه انجام فوری این کار را فراهم کند.
وی با اشاره به وقوع بلایای طبیعی از قبیل سیل و تگرگ و وقوع خسارت ناشی از آن در عرصه کشاورزی گفت: این بلایای طبیعی در بخشی از شهرها خسارت زیادی را بر کشاورزان وارد کرده است و صندوق بیمه باید هر چه سریعتر به تعهداتی که در قالب خسارت دیدگان دارد عمل کند، چرا که سرعت عمل در انجام تعهدات یک سرمایه گذاری برای صندوق بیمه محصولات کشاورزی خواهد بود و باعث میشود که اقبال کشاورزان به بیمه محصولات خود افزایش پیدا کند. رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: عدم ایفای تعهدات توسط بیمه محصولات کشاورزی سبب خواهد شد تا مردم از بیمه محصولات خود امتناع کنند و حتی به توصیههای فنی کارشناسان نیز اعتماد نکنند.
فتحی بر ضرورت مبارزه با آفات و بیماریهای گندم تاکید کرد و گفت: در خرید تضمینی گندم باید از ظرفیتهای بخش خصوصی مانند اتحادیه کارخانجات آرد و ... استفاده کنیم و از نقش آفرینی این تشکلها به صورت کامل حمایت می کنیم. وی با اشاره به ظرفیتهای تعاون روستایی در زمینه نقش آفرینی در حوزه کشاورزی گفت: تعاون روستایی با توجه به اساسنامهای که دارد می تواند در حوزه مختلف ورود کرده و نقش آفرینی کند و این آزادی عمل باعث میشود که نتوانند ایرادی به تعاون روستایی وارد کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: وقوع سیل باعث شده است در برخی از مناطق استان، کانالهای آبیاری به لایروبی نیاز پیدا کنند که باید هر چه سریعتر در این زمینه اقدامات لازم انجام شود چرا که در صورت تعلل علاوه بر محصولاتی که با وقوع سیل خسارت دیدهاند، سایر محصولات نیز دچار آسیب خواهند شد.
خبرنگار: محمد لطفی
انتهای پیام/
نظر شما