آموزش آشپزی / طرز تهیه کوکو بادمجان و سیب زمینی

کوکو بادمجان و سیب زمینی یکی از انواع کوکوهای خوشمزه ایرانی است که از ترکیب بادمجان، سیب‌زمینی و پیاز تهیه می‌شود و بسیار ترد و خوشمزه است.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ کوکو یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی‌هاست که در برنامه غذایی ما جایگاه ویژه‌ای دارد. تهیه کوکو معمولاً آسان است و زمان کمی برای طبخ نیاز دارد؛ همچنین مواد تشکیل دهنده آن ساده و در دسترس است. کوکوها انواع متفاوتی دارند و بسیار متنوع هستند. برای مثال می‌توان به کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کوکو مرغ، کوکو لوبیا سبز، کوکوی سبزیجات، کوکوی کدو سبز و... اشاره کرد که نشان دهنده تنوع این غذاست.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی/ طرز تهیه کوکو شیرین مشهدی

کوکوی بادمجان یکی از انواع کوکوهای سبزیجات است که به دلیل داشتن بادمجان در ترکیباتش ارزش غذایی بالایی دارد؛ همچنین یک شام سبک و مقوی است. کوکو بادمجان برای گیاه‌خواران نیز یک غذای کامل و مغذی محسوب می‌شود. کوکو بادمجان در ترکیب با سیب زمینی بسیار ترد و خوشمزه می‌شود که اگر یکبار آن را امتحان کنید، از خوردنش سیر نمی‌شوید، پس در ادامه این مطلب با طرز تهیه کوکو بادمجان و سیب زمینی با ما همراه باشید.

مواد لازم
بادمجان: ۴ عدد
سیب زمینی: ۱ عدد
سیر: ۴ حبه
تخم مرغ: ۴ عدد
پیاز متوسط: ۲ عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه کوکو بادمجان

برای درست کردن این کوکوی خوشمزه ابتدا بادمجان، پیاز و سیب زمینی را به صورت جداگانه پوست و رنده کنید. آب هر سه را بگیرید، سپس با هم داخل یک کاسه بریزید. در مرحله بعد سیر رنده شده، تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. داخل یک ماهی تابه نچسب مقدار مناسبی روغن بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا داغ شود. حالا مایه کوکو را داخل ماهی تابه بریزید و پخش کنید. بعد از اینکه یک طرف کوکو پخت و طلایی شد، کوکو را برگردانید تا سمت دیگرش هم طلایی و برشته شود. حالا کوکو خوشمزه شما آماده سرو است که می‌توانید آن را همراه با نان داغ و سبزی خوردن میل کنید، نوش جان.

نکات مهم

۱ـ بادمجان از سبزیجات مورد علاقه ما ایرانی‌هاست که در بسیاری از غذاها از آن استفاده می‌کنیم. شاید برایتان جالب باشد بدانید که بادمجان سرشار از ویتامین، کلسیم، فسفر، فیبر، پتاسیم، ضد سرطان است و برای قلب هم بسیار مفید است. هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجان‌های چین اول استفاده کنید؛ چون بادمجان‌های چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. همچنین موقع خرید بادمجان حتماً بادمجان‌های براق، کشیده و سنگین را انتخاب کنید. حواستان باشد که بادمجان زخمی نباشد. هنگام خرید بادمجان توجه کنید که کلاهک بادمجان هرچه کشیده‌تر باشد، نشان از شیرین بودن آن است. بهتر است برای خوشمزه‌تر شدن کوکو بادمجان از بادمجان دلمه‌ای استفاده کنید.

۲ـ برای خوشمزه‌تر شدن کوکو بادمجان می‌توانید یک قاشق غذاخوری رب انار و مقداری گردوی آسیاب شده به مایه کوکو اضافه کنید.

۳ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را به صورت خام خورد و یا در سالادها از آن استفاده کرد. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1241601

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =