داوطلبان کنکور مناطق درگیر بلایای طبیعی از چه سهمیه‌ای برخوردار می‌شوند؟

داوطلبان کنکور مناطق درگیر بلایای طبیعی می‌توانند از ۵ درصد مجموع ظرفیت دوره روزانه دانشگاه‌های واقع در استان‌های آسیب‌دیده بهره‌مند شوند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، سازمان ملی سنجش با انتشار دفترچه کنکور ۱۴۰۳ سهمیه داوطلبان آزمون سراسری در مناطق درگیر بلایای طبیعی (سیل، زلزله و...) را اعلام کرد.

بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی شورای سنجش و پذیرش دانشجو مبنی بر اختصاص سهمیه به داوطلبان آزمون سراسری در مناطق درگیر بلایای طبیعی، حداکثر ۵ درصد مجموع ظرفیت دوره روزانه دانشگاه‌های واقع در این استان‌ها به صورت مازاد بر ظرفیت در رشته‌های مورد نیاز و پیشنهادی استانداری‌ها پس از تائید شورای سنجش و پذیرش دانشجو، به داوطلبانی که شهر یا بخش «محل اقامت» یا «محل اخذ مدرک تحصیلی سال آخر دوره متوسطه» یا «محل اخذ مدرک تحصیلی سال ماقبل آخر دوره متوسطه» و یا «محل اخذ مدرک تحصیلی دو سال ماقبل آخر دوره متوسطه» دریکی از شهرها یا بخشهای درگیر بلایای طبیعی مندرج در جدول مناطق مشمول در صفحات ۲۱ و ۲۲ باشد، اختصاص داده می‌شود. این داوطلبان می‌توانند کدرشته‌های اختصاصی این شهرستان‌ها را از بخش‌های مربوط در دفترچه راهنمای انتخاب رشته، انتخاب کنند.

دوره تحصیلی در همه رشته‌های تحصیلی مناطق درگیر بلایای طبیعی (سیل، زلزله و ...) همانند دوره روزانه رایگان است. شهر و یا بخش محل اقامت در صورتی ملاک عمل قرار می‌گیرد که داوطلب مستقلاً یا به همراه خانواده در زمان وقوع بلایای طبیعی در آن شهرستان یا بخش اقامت داشته و این موضوع مورد تأیید فرمانداری ذیربط قرارگیرد. داوطلبانی که شرایط استفاده از این آیین‌نامه را دارند و در زمان وقوع بلایای طبیعی، آسیب جانی و مالی دیده‌اند، باید قبل از انتخاب رشته گواهی مربوط (نمونه مندرج در انتهای این دفترچه) را از فرمانداری محل رخداد حادثه دریافت و در زمان انتخاب رشته، گزینه مربوط به استفاده از این سهمیه را انتخاب کنند. همچنین لازم است کدرشتهمحلهای مربوط به این سهمیه را در فرم انتخاب رشته درج کنند. داوطلبانی که با این سهمیه در دانشگاه پذیرفته میشوند، باید در زمان قبولی گواهی دریافتی فوق را به دانشگاه محل قبولی تحویل دهند و اگر فاقد گواهی مورد تائید فرمانداری باشند، قبولی آنها لغو میشود. این ظرفیت در دانشگاههای واقع در مناطق آسیبدیده همان استان اختصاص مییابد و در صورت نبود رشته در آن استان، در دانشگاههای واقع در استانهای همجوار اختصاص داده میشود. اولویت با دانشگاههای واقع در شهر منطقه آسیب دیده، سپس دانشگاههای واقع در استان مربوطه است.

این سهمیه زمانی اختصاص خواهد یافت که بلایای طبیعی موجب خسارتهای جانی و مالی شود. به طوری که این خسارت‌ها عملاً موجب وقفه و خلل در تحصیل دانش‌آموزان شود. پذیرش در این کدرشته‌محل‌ها مستلزم کسب حدنصاب ۸۰ درصد گزینش آزاد و در رشته‌های پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی کسب حدنصاب ۸۵ درصد گزینش آزاد خواهد بود. میزان تعهد خدمت پذیرفته‌شدگان با استفاده از این سهمیه، دو برابر مدت تحصیل است که در زمان ثبت نام باید تعهد خود را به استانداری مربوطه اعلام و یک نسخه از آن در پرونده دانشجو درج شود. هرگونه تغییر رشته یا انتقال برای پذیرفته‌شدگان با استفاده از این سهمیه ممنوع است. مدت اعتبار سهمیه برای هر منطقه درگیر بلایای طبیعی، حداکثر ۳ سال است. در سال اول وقوع بلایای طبیعی، توسط سازمان ملی سنجش اقدام می‌شود. برای تخصیص سهمیه در سال دوم و یا سال سوم از زمان شروع اختصاص سهمیه برای آن منطقه، در صورت تصویب شورای سنجش و پذیرش دانشجو، اقدام خواهد شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1241939

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =