لایحه بودجه اول آبان تقدیم می‌شود / گلایه قالیباف از اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه

وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان برنامه و بودجه در مورد عملکرد تبصره‌های موسوم به تولید و اشتغال قانون بودجه ۱۴۰۳ در جلسه امروز مجلس به نمایندگان گزارش می‌دهند.

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، جلسه علنی امروز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد.

نمایندگان مجلس رسیدگی به موارد زیر را در دستور کار جلسه امروز خود دارند:

- گزارش مشترک کمیسیون‌های اقتصادی و ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاست های کلی اصل (٤٤) قانون اساسی در مورد بررسی عملکرد تبصره های موسوم به تولید و اشتغال (تبصره (۱۸) در قوانین بودجه ۱۴۰۰ الی ۱۴۰۲ و تبصره (۲) قانون بودجه ۱٤٠٣ کل کشور جهت تشریح وضعیت موجود با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی و معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور.

- گزارش کمیسیون اصل نودم (۹۰) قانون اساسی در مورد رسیدگی به شکایات پیرامون تدوین و اجرای سند جامع الگوی کشت

- ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور

- گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه تجارت

پورمحمدی: نگرانی برای تخصیص اعتبارات اشتغال نیست/لایحه بودجه اول آبان تقدیم می‌شود

حمید پورمحمدی در جلسه علنی امروز مجلس و در جریان بررسی گزارش مشترک کمیسیون‌های اقتصادی و ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاست های کلی اصل (٤٤) قانون اساسی در مورد بررسی عملکرد تبصره های موسوم به تولید و اشتغال (تبصره (۱۸) در قوانین بودجه ۱۴۰۰ الی ۱۴۰۲ و تبصره (۲) قانون بودجه ۱٤٠٣ کل کشور جهت تشریح وضعیت موجود اظهار کرد: این گزارش درباره آن است که چه مقدار اعتبارات برای اشتغال تخصیص داده شده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه توضیح داد: سازمان برنامه و بودجه در سال ۱۴۰۱، ۲۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای اشتغال تخصیص داد که این میزان در سال ۱۴۰۲ به ۲۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان رسید منتها در سال جاری بنابر دلایلی تاکنون تخصیص داده نشده که جزو اولویت‌های سازمان برنامه و بودجه است که تخصیص‌ها در نیمه دوم سال انجام شود.

وی اضافه کرد: دلیل آنکه این اعتبار تاکنون اختصاص داده نشده این است که در نیمه اول سال هزینه‌های دولت زیاد و درآمدها کم است مثلا باید پول گندم‌کاران و پاداش بازنشستگان داده شود. لذا اعتبارات برای اجرای طرح‌های اشتغالزا در نیمه دوم سال پرداخت می‌شود.

پورمحمدی همچنین اظهار کرد: طبق گزارش‌ها حدود ۳۱ هزار میلیارد تومان پول تخصیص داده شده در حساب بانک‌ها و حساب اشتغال موجود است لذا وقتی پولی وجود دارد تخصیص دوباره به معنای برهم زدن اولویت‌ها است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: علاوه بر این منتظر گزارش دستگاه‌ها هستیم تا سازمان برنامه و بودجه براساس آن گزارش‌ها تخصیص را انجام دهد.

پورمحمدی در جمع‌بندی بیان کرد: سازمان برنامه و بودجه در سال‌های قبل برای اشتغال اعتبارات را تخصیص داده و در نیمه دوم امسال هم این کار انجام می‌شود ما منتظر گزارش نظارتی دستگاه‌ها هستیم تا این کار را براساس اولویت‌ها انجام دهیم. لذا نگرانی برای تخصیص اعتبارات اشتغال در سال جاری نیست و پرداخت می‌شود.

وی همچنین با اشاره به زمان تقدیم لایحه بودجه سال آینده به مجلس شورای اسلامی گفت: اول آبان‌ماه کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ به همراه تبصره‌ها به مجلس تقدیم می‌شود تلاش براین بوده که بودجه انطباق حداکثری با برنامه هفتم داشته باشد.

پورمحمدی اظهار کرد که قرار است همایش مشترکی از سوی دولت و مجلس شورای اسلامی در ۳۰ مهرماه در خصوص نحوه اجرای قانون برنامه هفتم توسعه برگزار شود که از نمایندگان برای حضور در این همایش دعوت می‌کنم.

همتی: بانک‌ها برای ارائه تسهیلات تولید و اشتغال آمادگی دارند

عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد عملکرد تبصره‌ ۱۸ که موسوم به تولید و اشتغال قانون بودجه ۱۴۰۳  است در جلسه امروز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی در گزارش به نمایندگان اظهار کرد: مشکلی که در این چند ماه گذشته یعنی از ابتدای سال بوده است، بیشتر برمی‌گردد به  تلاشی که دوستان ما برای ایجاد سامانه یکپارچه کردند و این سامانه الحمدلله نهایی شد و الان دیگر مغایرتی بین استان‌ها و بانک‌های ما و دستگاه‌ها وجود ندارد و تمام دستگاه‌ها و بانک‌های عاملی که از این تبصره یعنی تبصره ۱۸ پرداخت می‌کنند، الان در سامانه حضور دارند. بنابراین ما دیگر هیچگونه مغایرتی بین استان‌ها و دستگاه‌ها نداریم.

وزیر اقتصاد ادامه داد: مشکل دیگر ما برمی‌گردد به منابعی که می تواند تخصیص پیدا کند. سال ۱۴۰۰، ۱۸.۹ همت پولی بوده است که در بودجه پیش‌بینی کردند. وقتی ما اوراق را می‌خواهیم به بانک‌ها بدهیم، بانک‌ها باید اول بروند و این‌ها را در بازار بفروشند و تنظیم کنند. این اوراق‌ها با توجه به سن اوراق یعنی تاریخ سررسیدشان تا ۶۰ درصد ارزشش را پیدا می‌کند. بنابراین مقدار پولی که برای سال ۱۴۰۱ بود، ۱۵.۳ همت شد. در سال ۱۴۰۲ میزان ثروت نقدی برای تبصره ۱۸ دو همت بیشتر نبود و بقیه اوراق بود که تقریباً ۲۴ همت بود.

همتی تاکید کرد: در سال ۱۴۰۳ دچار کسری بودجه شدیم و بخشی از بودجه عمومی را در هدفمندی هزینه کردیم. همچنین از صندوق توسعه ملی با اجازه از رهبری برای کسری بودجه استفاده کردیم. بنابراین برای تامین تبصره ۱۸ دچار کسری بودجه هستیم اما بانک‌ها برای این موضوع و برطرف کردن آن آمادگی دارند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: در دولت چهاردهم بخش زیادی از ارائه تسهیلات اشتغال روستایی را تعیین تکلیف کردیم و از طریق بانک‌ها ۱۵ همت در اختیار اشتغال روستایی قرار خواهد گرفت. پس این هم دوباره چیز جدیدی بود که در دولت چهاردهم توانستیم احیا کنیم.

وی ادامه داد: بنابراین چیزی نزدیک به ۵۱ همت به بانک‌ها داده شده است تا پروژه‌ها را تامین مالی کنند و با همکاری دستگاه‌ها، این پروژه‌ها را پیش ببرند.

همتی تاکید کرد: یکی از کارهای بسیار خوب مجلس شورای اسلامی و دولت این بوده است که با نظارتی که از طریق سامانه‌ای که طراحی شده است برای اختصاص بودجه‌ها انجام می‌شود، به طور متمرکز نظارت و کنترل بر ارائه تسهیلات انجام می‌شود.

گلایه قالیباف از اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه

محمدباقر قالیباف در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و در خلال گزارش مشترک کمیسیون‌های اقتصادی و ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاست های کلی اصل (٤٤) قانون اساسی در مورد بررسی عملکرد تبصره های موسوم به تولید و اشتغال (تبصره (۱۸) در قوانین بودجه ۱۴۰۰ الی ۱۴۰۲ و تبصره (۲) قانون بودجه ۱٤٠٣ کل کشور جهت تشریح وضعیت موجود ضمن درخواست از نمایندگان برای رعایت نظم گفت: ما در یک دوره چهار ساله در مجلس یازدهم و دولت سیزدهم حساب پیشرفت و عدالت را برای اشتغال درست کردیم بعد امروز آقای پورمحمدی توضیح می‌دهد که ۳۱ هزار میلیارد تومان پول در بانک‌ها رسوب کرده که این برای سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ است.

وی اضافه کرد: ما این صندوق را درست کردیم تا اهرمی برای اشتغال باشد. هر سال باید تخصیص پیدا کند و بر این کار هم نظارت باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به نمایندگان گفت: اکنون ما در حال بررسی موضوع به این مهمی هستیم بعد برخی از نمایندگان حتی اجازه نمی‌دهند آقای پورمحمدی به سخنان سایر  نمایندگان مجلس گوش دهد. ما ۹۰ دقیقه وقت مجلس شورای اسلامی را می‌گیریم تا کار نظارتی انجام دهیم بعد با این وضعیت اتفاقی نمی‌افتد. اگر نمایندگان نامه‌ای دارند در روزهای دوشنبه که جلسات علنی هم برگزار نمی‌شود، نامه را به دفاتر دولت ببرند چون اکنون وقت مجلس برای گزارش‌های نظارتی است سوال این است که آیا موضوع اشتغال مهم نیست؟

قالیباف اضافه کرد: آقای پورمحمدی می‌گوید پول در بانک رسوب کرده مگر ما مسئول رسوب شدن پول در بانک‌ها هستیم، دستگاه‌های اجرایی مربوطه در این باره مسئول هستند و نباید پول در بانک رسوب می‌کرد بلکه تبدیل به اهرمی می‌شد.

وی ادامه داد: امسال اعتباراتی تخصیص داده شده بعد آقای پورمحمدی به راحتی می‌گوید که پول نمی‌دهیم و ۳۱ همت اعتبارات رسوب شده در بانک‌هاست؛ باید این اعتبارات به صورت رفت و برگشتی مورد استفاده قرار گیرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی مجددا خطاب به نمایندگان گفت: ما باید به این صحبت‌ها گوش دهیم نه این‌که حتی اجازه نمی‌دهید که من هم این حرف‌ها را بشنوم، این موضوعات مهمی است. ما در شرایط کمبود منابع هستیم اگر هم پولی وجود دارد باید به درستی و با همکاری مجلس شورای اسلامی و دولت تخصیص پیدا کند و به وقت هم وصول شود موضوع اشتغال و تولید مهم است بعد دوستان در مجلس به این موضوع مهم توجه نمی‌کنند.

وی در پایان مجددا خطاب به نمایندگان مجلس گفت: اگر مطلب یا نامه‌ای دارید به دفتر دولت در مجلس شورای اسلامی دهید معاونان پارلمانی هم به درستی کارشان را انجام دهند تا اینگونه وقت نمایندگان هدر نرود.

قالیباف: حقوق بازنشستگان را در یکی از جلسات نظارتی مجلس بررسی می‌کنیم

بیت‌الله عبداللهی در جلسه علنی امروز سه‌شنبه مجلس در تذکری با تاکید یر اینکه بازنشستگان از اقشار آسیب‌پذیر جامعه هستند، خواستار برگزاری جلسه‌ای در صحن مجلس درباره موضوع همسان‌سازی حقوق بازنشستگان شد.

نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی همچنین در تذکر دیگری گفت: بانک‌ها در ۶ ماهه اول امسال تسهیلات را قفل کرده‌اند و فقط وام ازدواج و فرزندآوری آن هم به مقدار بسیار ناچیز پرداخت می‌کنند و اساساً با این تسهیلات تکلیفی مخالفند و آن را مانع پیشرفت کار بانک می‌دانند. مشکل دیگری که در پرداخت تسهیلات داریم این است که بانک‌ها بخش عمده تسهیلات خود را به عده‌ای خاص می‌دهند.

احمد فاطمی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در تذکری اظهار کرد: مجلس منتظر اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان است. من خواهش می‌کنم آقای قالیباف پیگیری کند تا از طریق تصمیم سران قوا این کار انجام شود. چون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان فوریت دارد. بحث فرهنگیان که در سال ۱۴۰۰ بازنشست شدند و هنوز پول خودشان را دریافت نکردند، فوریت دارد.

محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکرات عنوان کرد: درباره موضوع بازنشستگان یک جلسه نظارتی در مجلس داریم.

انتقاد صباغیان از عدم اجرای قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

محمدرضا صباغیان در جلسه علنی امروز سه‌شنبه مجلس در تذکری درباره گزارش ارائه شده در صحن مجلس درباره عملکرد تبصره‌های موسوم به تولید و اشتغال قانون بودجه ۱۴۰۳ گفت: ای کاش در جلسه امروز نمودار و آماری ارائه می‌شد که هر استان چه میزانی اعتبار دریافت کرده است چرا که این موضوع واقعاً مبهم است.

وی عنوان کرد: اگر موضوعات مربوط به گندم، دارو، پاداش بازنشستگان و همسان سازی برطرف شود ۸۰ درصد مراجعات مردم کم خواهد شد؛ در این زمینه خواهش می‌کنم که جلسه‌ای برگزار شود و این موضوعات بررسی و حل شوند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی هم‌چنین با اشاره به اظهارات حمید پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه در جلسه امروز صحن مجلس، مدعی شد: در صحبت‌های آقای پورمحمدی و لایحه پیشنهادی که ارائه شد به نظر می‌رسد که قصد دارند که همسان سازی را دور بزنند؛ این درحالی است که اگر همسان‌سازی ۴۰ سی سی تغییر کند، بعداً اجرایی نخواهد شد و سرنوشت برنامه ششم توسعه را خواهد داشت. دولت به بهانه عدم اعتبار یا هر دلیل دیگری می‌خواهد قانون را دور بزند. ما باید پاسبان این ۴۰ سی سی باشیم.

وی گفت: الان ۷ ماه از سال گذشته است و این قانون اجرا نشده است؛ همه بازنشستگان از نمایندگان مجلس مطالبه همسان‌سازی حقوق را می‌کنند؛ بخش اعظمی از اعتراضات و نارضایتی‌ها به همین دلیل است. ارزش دارد که آقای رئیس جمهور و وزرا به صحن مجلس بیایند و اختصاصاً این موضوع را برای مردم شفاف کنند.

صباغیان از رئیس مجلس شورای اسلامی خواست که شخصاً به موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان ورود کند.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به صباغیان تاکید کرد: حتما آقای پورمحمدی این دغدغه را دنبال می‌کنند و ما نیز در مجلس مجدد آن را دنبال می‌کنیم.

وی همچنین گفت: سهم استان‌ها در حوزه اشتغال از حساب پیشرفت و عدالت ۷۰ درصد است و حساب مرکز ۳۰ درصد است؛ حتماً شورای برنامه‌ریزی استان در این امر دخیل است و کمیسیون اقتصادی نیز کار نظارتی خود را پیگیری می‌کند. مجری این کار وزارت اقتصاد است گزارش و نظارت آن نیز وزارتخانه کار باید ارائه دهد. ما در تبصره ۱۶ سال ۱۴۰۲ نیز یک سری اعتبارات بانکی داشتیم که در ۱۴۰۳ به تبصره ۲ منتقل شد.

قالیباف: دولت حقوق پرستاران را به موقع پرداخت کند/تمهیداتی برای مقابله با کمبود دارو اندیشیده شود

محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز مجلس و بعد از بررسی گزارش مشترک کمیسیون‌های اقتصادی و ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاست های کلی اصل (٤٤) قانون اساسی در مورد بررسی عملکرد تبصره های موسوم به تولید و اشتغال (تبصره (۱۸) در قوانین بودجه ۱۴۰۰ الی ۱۴۰۲ و تبصره (۲) قانون بودجه ۱٤٠٣ کل کشور جهت تشریح وضعیت موجود و اظهارات پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه اظهار کرد: کشاورزان و گندمکاران زحمات زیادی می‌کشند دولت از طلب ۲۲۰ همتی بخش قابل توجهی را تامین کرده و ۴۲ همت باقی‌مانده است که نباید پرداخت آن را موکول به ارائه لایحه اصلاحی بودجه کنیم. دولت از بودجه تحت اختیارش برای پرداخت این مطالبات استفاده کند.

وی اضافه کرد: فراموش نکنیم که کشاورزان وارد فصل کاشت می‌شوند و باید قبل از آن مطالبات آنها پرداخت شود اگر هم برای مطالبات آنها به مجوز سران قوا نیاز است ما کمک خواهیم کرد تا هرچه سریع‌تر این مطالبات پرداخت شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع دارو اظهار کرد: بنده از پشت همین تریبون به رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه گفتم باید تکلیف مابه‌التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی تا ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی به ازای هر دلار ۲۴ هزار تومان برای تجهیزات پزشکی مصرفی مشخص شود پس ما پیش‌بینی اعتبار کمی نداشتیم و سقف را هم ۷۵ همت تعیین کردیم پس چند برآوردی از طرف مجلس شورای اسلامی نشده است و این اصرار دولت بود.

وی اضافه کرد: باید تمهیدات به گونه‌ای پیش‌بینی شده تا در نیمه دوم سال دچار مشکل دارو نشویم لذا تامین اعتبارات آن مهم است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع پرستاران تصریح کرد: تعداد پرستاران به ازای تخت‌های بیمارستانی کم است پرستاران که بخش عمده‌ای از آنها از خانم‌ها هستند مجبور به اضافه کاری می‌شوند که این باعث شده از یک طرف مشکلات خانوادگی ایجاد شده و از طرف دیگر حقوق‌ها در زمان خود پرداخت نمی‌شود برای این موضوع هم پنج همت در بودجه پیش‌بینی شد که انتظار می‌رود قانون اجرایی شود. باید دولت موضوعات مانند کشاورزان و پرستاران را در اولویت قرار داده تا دچار تاخیر در پرداخت نشویم.

قالیباف با اشاره به موضوع حساب پیشرفت و عدالت گفت: حساب ملی و استانی داریم که اعتبارات باید به تناسب ۳۰ به ۷۰ تقسیم شود پنج همت هم مربوط به سازمان روستایی و عشایری است که باید اعتبارات این علاوه بر آن اعتباراتی که در سال ۱۴۰۳ برای اشتغال پیش‌بینی شد که بانک‌ها هم باید سهم خود را پرداخت کنند و در پرداخت اعتبارات اشتغال هم تاخیر ایجاد نکنند تا کار با سرعت انجام شود.

وی در ارتباط با متناسب سازی حقوق بازنشستگان هم اظهار کرد: قانون برنامه هفتم توسعه اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان را پیش‌بینی کرده است و دولت مکلف به اجرای قانون است اگر علی‌الحسابی هم پرداخت شده باید طبق قانون باشد پس اگر پرداختی‌ها به کسانی بوده که شامل حال آنها نمی‌شود نباید پرداخت می‌شد اگر سازمان برنامه و بودجه فکر می‌کند که در آن مقطع اشتباهی صورت گرفته نباید ادامه دهد.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: برآورد ما برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ۵۰ تا ۵۵ همت بود که با درآمد حاصل از افزایش یک درصد مالیات بر ارزش افزوده اعتباری بالغ بر ۷۰ تا ۷۵ همت در دست دولت است. مطمئن هستیم این اعتبار پاسخ‌گوی اجرای مصوبه قانونی مجلس شورای اسلامی است باز هم می‌گوییم اگر اشتباهی رخ داده دولت جدید آن را ادامه ندهد چون نتیجه آن کسری در بودجه است. نباید کسانی که ذیحق نیستند این پول را دریافت کنند چون به آنها تعلق نمی‌گیرد.

قالیباف با تاکید بر این‌که باید همه قانون را اجرا کنند، اظهار کرد: حتما مجلس شورای اسلامی با دولت همکاری می‌کند برای دادن مجوز جهت جابه‌جایی ردیف‌ها این را هم در جلسه سران قوا مطرح کرده و همکاری می‌کنیم تا هرچه سریع‌تر این مشکلات حل شود.

وی در پایان از کمیسیون‌های مربوطه مجلس شورای اسلامی خواست که جمع‌بندی از جلسه نظارتی مجلس داشته باشند.

نجفی: مصرف بنزین خودروهای داخلی بالاست

ابراهیم نجفی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی سه شنبه در تذکری گفت: مصرف بنزین خودروی وارداتی با خودروی داخل پنج درصد فرق می‌کند. ولی وقتی بحث خودرو پیش می‌آید، دولتمردان ما همیشه اشاره می‌کنند بایستی از تولید داخل حمایت کنیم.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: تشکر می‌کنم از وزیر جهاد کشاورزی، آقای دکتر نوری که بعد از ۴۵ سال در واقع ایشان قیمت خرید حمایتی محصولات کشاورزی خصوصا برنج را اجرایی کردند.

انتهای پیام

کد خبر: 1245309

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =