اولین ارتباط دو طرفه افراد در خواب شکل گرفت

دانشمندان به اولین ارتباط دو طرفه بین افراد در طول رویا یا خواب عمیق دست یافتند و داستان‌های علمی تخیلی را یک قدم به واقعیت نزدیک‌تر کردند.

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ «رم‌اسپیس» (REMspace) یک استارتاپ مستقر در کالیفرنیای آمریکاست که روی فناوری بهبود خواب و رویاهای شفاف تحقیق می‌کند. منظور از رویای شفاف رویایی است که در آن فرد آگاهی دارد که در حال دیدن رویاست. فرد در رویای شفاف توامایی کنترل محیط فیزیکی را ندارد، ولی به صورت آگاهانه روی رویای خود کنترل دارد و حتی می‌تواند صحنه رویا را به میل خودش تغییر دهد. به همین دلیل در رویای شفاف بسیاری از فانتزی‌ها و غیرممکن‌ها می‌توانند قابل تجربه شوند. مغز کسانی که رویای شفاف را تجربه می‌کنند، قوه هوشیاری و آگاهی لوب آهیانه‌ای (بخش بالایی وسط نیم‌کره مغز) تقویت شده‌ای دارد.

حال رم‌اسپیس در آزمایشی که شبیه صحنه‌ای از فیلم «تلقین» (Inception) است، پیامی را بین ۲ نفر که در رویا بودند، رد و بدل کرد. این شرکت از تجهیزات طراحی شده ویژه استفاده کرد که شامل سرور، دستگاه، وای فای و چند حسگر بود، اما فناوری دقیقی که استفاده می‌کردند را مشخص نکرد.

شرکت کنندگان در مطالعه در خانه‌های جداگانه خواب بودند که محققان رم‌اسپیس یک کلمه ایجاد شده از طریق یک زبان منحصر به‌فرد را بین آنها ارسال کردند.

مایکل رادوگا، مدیرعامل و بنیانگذار رم‌اسپیس گفت: تا دیروز، برقراری ارتباط در رویاها مانند یک داستان علمی تخیلی به نظر می‌رسید، اما فردا آنقدر عادی خواهد شد که نمی‌توانیم زندگی خود را بدون آن تصور کنیم.

او افزود: این فناوری در را به روی برنامه‌های تجاری بی‌شماری باز می‌کند و نحوه تفکرمان را در مورد ارتباطات و تعامل در دنیای رویا تغییر می‌دهد.

این فناوری هنوز توسط دانشمندان بررسی نشده است، اما رم‌اسپیس می‌گوید که در صورت تائید، این فناوری به نقطه عطفی برای تحقیقات خواب تبدیل خواهد شد و کاربردهای بسیاری در درمان سلامت روان، آموزش مهارت‌های مختلف و موارد دیگر خواهد داشت.

این فناوری به دانشمندان امکان می‌دهد که به جای تعامل تصادفی با دنیای رویا بدون هیچ گونه حس کنترلی، رویاهای خود را تحت کنترل خود درآورند. این پدیده در طول خواب رم یا خواب حرکت سریع چشم، یعنی زمانی اتفاق می‌افتد که رویا به طور معمول رخ می‌دهد.

رم‌اسپیس دقیقاً نشان نداده که از چه تجهیزاتی در آزمایش آنها استفاده شده است، اما گفته که این آزمایش شامل دستگاهی است که امواج مغزی شرکت‌کنندگان و سایر داده‌های بیولوژیکی را در طول آزمایش ردیابی می‌کند. همچنین شامل یک سرور است که می‌تواند تشخیص دهد شرکت‌کنندگان چه زمانی به رویای شفاف وارد می‌شوند و پیام‌هایی را ایجاد می‌کنند که به آنها منتقل می‌شود.

۲ شرکت‌کننده در این آزمایش در خانه‌های جداگانه‌ای خوابیدند؛ در حالی که امواج مغزی آنها از راه دور توسط دستگاهی که داده‌ها را به سرور ارسال می‌کرد، ردیابی می‌شد. هنگامی که سرور تشخیص داد که یکی از شرکت‌کنندگان رویای روشنی دیده است، یک کلمه تصادفی از زبان خاص تولید کرد و آن را از طریق هدفون به او منتقل کرد. سپس شرکت‌کننده این کلمه را در خواب خود تکرار کرد و آن پاسخ ضبط و در سرور ذخیره شد.

اولین ارتباط دو طرفه افراد در خواب شکل گرفت

هشت دقیقه بعد، شرکت‌کننده دوم رویای روشنی را دید. سرور پیام ذخیره شده را از اولین شرکت‌کننده به او مخابره کرد که او پس از بیدار شدن تکرار کرد.

رم‌اسپیس توانست این آزمایش را با یک جفت دیگر از شرکت‌کنندگان تکرار کند. اما قبل از اینکه شرکت بتواند به طور قطعی بگوید که آنها به ارتباطات رویایی دست یافته‌اند، این مطالعه نیاز به بررسی دقیق دارد.

مدیرعامل کله شق

رادوگا، مدیرعامل رم‌اسپیس، که از نتایج آزمایش‌هایش مطمئن است، به دلیل آزمایش‌های جاه‌طلبانه - و گاهی عجیب و غریب - شهرت زیادی دارد. در سال 2023، زمانی که تلاش کرد برای کنترل رویاهایش ریزتراشه‌ای را در مغز خود کاشته کند، زندگی خود را به خطر انداخت.

اولین ارتباط دو طرفه افراد در خواب شکل گرفت

این مرد 40 ساله که هیچ صلاحیت جراحی مغز و اعصاب ندارد، آزمایش بسیار خطرناک خود را با فیلم تلقین مقایسه و ادعا کرد که الکترود او روزی این پتانسیل را دارد که مسیر رویاهای شفاف را تغییر دهد.

فیلم وحشتناکی از او حین جراحی سرش وجود دارد که در آن پوست خود را با گیره‌های کاغذ به عقب نگه می‌دارد؛ در حالی که پشت جمجمه خود را با مته‌ای که در یک فروشگاه سخت‌افزار پیدا کرده است، سوراخ می‌کند. او پس از تماشای ساعت‌ها ویدئوی یوتیوب جراحی مغز و اعصاب و تمرین روی پنج گوسفند، تراشه را در مغزش قرار داد؛ در حالی که به هیچ کس حرفی از برنامه‌هایش نزده بود.

در نهایت هم تراشه داخل سرش پس از پنج هفته در بیمارستان برداشته شد.

این مطالعه بسیار خطرناک در هیچ مجله معتبری منتشر نشده و هیچ دانشگاهی از آن پشتیبانی نکرده است، اما رادوگا ادعا کرد که باید این کار را برای خودش انجام دهد.

او سال گذشته در مصاحبه‌ای گفت: خوشحالم که زنده ماندم، اما آماده بودم بمیرم. او هم‌اکنون هدف بلندپروازانه دیگری را در ذهنش می‌پروراند و آن امکان برقراری ارتباط در زمان واقعی در رویاهای شفاف است.

رادوگا گفت: ما معتقدیم خواب رم و پدیده‌های مرتبط، مانند رویاهای شفاف، صنعت بزرگ بعدی پس از هوش مصنوعی خواهند بود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1245889

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =