ترویج اندیشه ایرانی-اسلامی، راهِ مقابله با اسناد تحمیلی فرهنگی

در اختتامیه جشنواره تابستانه حفظ نهج‌البلاغه در اصفهان، ترویج حکمت‌های نهج‌البلاغه به‌عنوان یکی از منابع اصیل فرهنگ دینی و اندیشه ایرانی-اسلامی، به مثابه اقدامی مهم در راستای مقابله با ترویج فرهنگ تحمیلیِ تبلوریافته در اسنادی چون ۲۰۳۰، مورد تأکید قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های ایسکانیوز از اصفهان، آیین اختتامیه جشنواره تابستانه حفظ نهج‌البلاغه توسط نوجوان به همت مؤسسه نور نهج‌البلاغه، شهرداری اصفهان و اداره‌کل آموزش و پرورش اصفهان در محل آمفی‌تئاتر کتابخانه مرکزی شهر اصفهان با حضور گسترده نوجوانان و جوانانِ حافظ حکمت‌ها و خطبه‌های نهج‌البلاغه برگزار شد.

در این مراسم، احمد سالک، رییس هیأت مدیره مؤسسه نهج‌البلاغه ضمن تشریح اهمیت حفظ و گسترش فرهنگ نهج‌البلاغه، اشاره کرد: روح انسان مانند زمینی آماده کشت است که باید با کاشتِ بذرِ اخلاق و حکمت‌های زیست علوی، به آن طراوت داد. تربیت انسان‌هایی با روح خدایی و زیست علوی، باید از سنین پایه انجام شده تا به نتایج خوبی دست یابیم.

ترویج اندیشه ایرانی-اسلامی، راهِ مقابله با اسناد تحمیلی فرهنگی

حرکت با نور خداوند

سالک با اشاره به قیام علی علیه‌السلام در روزگاری که اسلام و قرآن در نهایتِ غربت قرار داشت، تشریح کرد: امیرالمؤمنین زمانی لب به سخن گشود که تمامی بزرگان، سکوت اختیار کرده بودند. علی علیه‌السلام هرگز از اعتقاد به قرآن و پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم و حرکت در جهت احقاق حقوق مسلمین دست نکشید؛ زیرا با نور خداوند حرکت می‌کرد.

نماینده مردم اصفهان در پنج دوره مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از طرح‌های اجرایی در راستای حفظ و نشر نهج‌البلاغه، گفت: امید دارم با اقدامات هدف‌مند در استان اصفهان بتوانیم هر روز به جمعیت حافظان نهج‌البلاغه بیافزاییم. ما باید از تمامی فرمایشات امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام در زندگی خود بهره برده و به ملتی علوی همراه با زیست شرافتمندانه تبدیل شویم.

ترویج اندیشه ایرانی-اسلامی، راهِ مقابله با اسناد تحمیلی فرهنگی

نهضت حفظ نهج‌البلاغه

در ادامه این آیین، علی‌اصغر بیگی -رئیس مرکز تحقیقات نهج‌البلاغه دانشگاه آزاد- ضمن تقدیر از استقبال مردم اصفهان از طرح حفظ نهج‌البلاغه، به تشریح همکاری‌های فی‌مابین دانشگاه آزاد و مؤسسه نور نهج‌البلاغه در تحقق «زیست شرافتمندانه علوی» پرداخت و گفت: مؤسسه نور نهج‌البلاغه برای همگانی کردن فرهنگ علوی، طرح‌های آینده‌نگرانه‌ای هم‌چون یکشنبه‌ها با نهج‌البلاغه در مساجد، آموزش‌های پیوسته ضمن خدمت نهج‌البلاغه در دستگاه‌های استان و هم‌چنین تدوین محتوای علمی مبتنی بر نهج‌البلاغه برای رشته‌های ارشد و دکتری، در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به تأثیر مثبتِ تألیف و انتشار کتاب «۴۰ حکمت نهج‌البلاغه» در کمک به یادسپاری مفاهیم نهج‌البلاغه توسط حافظان جدید، تصریح کرد: در طرح حفظ نهج‌البلاغه توسط نوجوانان که در تابستان ۱۴۰۳ اجرایی شد، بیش از ۲۰۰ نفر با میانگین سنی ۸ تا ۱۵ سال، حافظ حداقل ۴۰ حکمت نهج‌البلاغه شدند که حرکت بزرگی در راستای نهضت حفظ و گسترش نهج‌البلاغه بود.

مدارس، میزبان «فرزندان نهج‌البلاغه»

بیگی ضمن معرفی دیگر طرح‌های آموزشی نهج‌البلاغه برای قشر جوان، اشاره داشت: طرح «فرزندان نهج‌البلاغه» از جمله طرح‌های مهم دیگری است که با همکاری شهرداری اصفهان، در مدارس استان اصفهان اجرایی خواهد شد. در نظر داریم با اجرای این طرح، فرهنگ نهج‌البلاغه‌خوانی را از مدارس اصفهان، به دیگر مدارس کشور گسترش یابد.

این مدرس حوزه و دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: اگر با ترویج فرهنگ غیرانسانی و غیراسلامی که در اسنادی چون ۲۰۳۰ به دنیا تحمیل شده مخالفیم، باید اهتمام مضاعفی نسبت به ترویج اندیشه و فرهنگ بومی خود با بهره بردن از قرآن، نهج‌البلاغه و دیگر آثار ارزشمند دینی و ملی باشیم.

ترویج اندیشه ایرانی-اسلامی، راهِ مقابله با اسناد تحمیلی فرهنگی

در پایان مراسم اختتامیه این جشنواره، از حافظان برتر نهج‌البلاغه با اهدای جوایزی قدردانی به عمل آمده و از طرح‌های تشویقی مشترک مرکز تحقیقات نهج‌البلاغه دانشگاه آزاد اسلامی، مؤسسه نور نهج‌البلاغه و دستگاه‌های اجرایی استان اصفهان پرده‌برداری شد.

خبرنگار: محمدرضا زاهد

انتهای پیام/

کد خبر: 1246195

برچسب‌ها

وب گردی

وب گردی

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =