به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ آش یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است. آشها انواع متنوعی دارند که در نقاط مختلف کشور با روشهای متفاوتی تهیه میشوند. آش غذایی پرطرفدار است که به خاطر داشتن مواد مغذی یک وعده غذایی کامل محسوب میشود. با شروع فصل پاییز و زمستان پخت آش در خانه رونق بیشتری پیدا میکند؛ زیرا خوردن آش در هوای سرد گرمای مطبوعی به بدن منتقل میکند که دلچسب است.
بیشتر بخوانید:
آموزش آشپزی / طرز تهیه آش برنج برای پاییز
آش اسفناج یکی از خوشمزهترین آشهای سنتی است که به دلیل داشتن اسفناج بسیار مقوی و سرشار از آهن و پروتئین است. این آش همچنین دستور پخت بسیار سادهای دارد و شما میتوانید ظرف نیم ساعت این آش خوشمزه و مقوی را برای اعضای خانواده تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید، پس در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
مواد لازم
اسفناج: ۱ کیلو
دوغ ترش: ۱ کیلو
آرد گندم: یک و نیم لیوان
نعناع داغ: به میزان لازم
پیاز داغ: به میزان لازم
نمک و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه آش فوری و نیم ساعته اسفناج
برای درست کردن این آش خوشمزه و فوری ابتدا اسفناج را خوب بشویید و خرد کنید و داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید. یک و نیم لیوان آب سرد را به قابلمه اضافه کنید و حرارت را به صورت متوسط تنظیم کنید تا اسفناج کمکم بپزد. در این فاصله آرد را داخل یک کاسه مناسب بریزید و نصف لیوان آب را کم کم روی آرد بریزید و با دست آرد هم بزنید تا حالت پوره پوره شود. بعد از اینکه اسفناج نیمپز شد، آرد پوره شده را با دست همزمان پودر کنید و داخل قابلمه اسفناج بریزید. در مرحله بعد نمک و زردچوبه را اضافه کنید و دوغ را داخل قابلمه آش بریزید و مدام هم بزنید تا دوغ شروع به جوشیدن کند. بعد از اینکه آش جوش آمد، حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه بدهید آش ۵ دقیقه بجوشد. در آخر نعناع داغ و پیاز داغ آماده را به قابلمه آش اضافه کنید و اجاق گاز را خاموش کنید. آش خوشمزه و فوری ما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
ـ این اش به دلیل داشتن دوغ به خودی خود دارای نمک است، پس در اضافه کردن نمک به این غذا دقت کنید.
ـ هنگام شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شنریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شنهای آن تهنشین شود و در آخر بهتدریج از اسفناجهای رویی بردارید و با آب سرد آبکشی کنید تا شنهای تهنشین شده دوباره به اسفناجها نچسبند. هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نشود. اسفناج را به مقدار مورد نیاز بپزید و هیچوقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگهای لطیف و تازه آن را انتخاب کنید. برگهای درشت و تیرهرنگ برای پخت این آش مناسب نیست. همچنین اسفناج را باید در اندازههای چهار سانتیمتری خرد کنید.
ـ پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به غذا میدهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد؛ بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته شود. سپس روی سینی پهن کنید. وقتی دوباره این کار را انجام دادید، پیازهای جدیدی را که سرخ کردهاید، روی پیاز داغهای قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلیها میشود. علاوهبر این باعث میشود که پیاز داغ حالت خمیری پیدا کند.
منبع: فرارو
انتهای پیام/
نظر شما