به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، مراسم اختتامیه نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه و عکس زبانی توکا - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب با حضور سید عظیم حسینی رئیس واحد تهران جنوب و رئیس جشنواره، فرازکیش معاون پژوهش و فناوری، مفتاحی معاون فرهنگی و دانشجویی، عامری دبیر علمی جشنواره، اریب دبیر اجرایی جشنواره و دیگر مسئولین و سخنرانان، هنرمندان و دانشجویان برگزار شد.
در ابتدای این جشنواره حسینی رییس دانشگاه ضمن تقدیر از تلاش های تمامی مسؤلین برگزاری جشنواره و معاونت پژوهشی، به تشریح دستاوردهای دانشگاه در سال های اخیر در حوزه های مختلف پرداخت.
حسینی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری گفت: همانطور که حضرت آقا در رابطه با هنر می فرمایند: (هنر یک شیوهی بیان است، یک شیوهی ادا کردن است. منتها این شیوهی بیان از هر تبیین دیگر رساتر، دقیقتر، نافذتر و ماندگارتر است)، میتوان گفت تاثیری که هنر بر نسل جوان دارد از سخن و کلام بیشتر است.
دبیر علمی جشنواره با اشاره به اهداف برگزاری این جشنواره بیان داشت: جشنواره فیلم و عکس زبانی توکا با هدف ارتقای آگاهی زبانی و پایایی فرهنگی آغاز به کار کرد. این جشنواره که توسط مرکز مطالعات زبان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب برگزار شد، به دنبال ترویج فرهنگ و ادب بر مبنای زبان از طریق هنر فیلم و عکس است.
در ادامه وی به اهمیت زبان در زندگی اشاره کرد و گفت: زبان اینقدر در زندگی ما انتشار یافته که به چشم نمیآید ما قصد داریم آن را ببریم در جامعه و ببینیم مردم زبان را چگونه میبینند؟ این جشنواره فرصتی است تا از طریق هنر، به بررسی نیکیها و آسیبهای زبانی بپردازیم و تفاهمها و سوءتفاهمهای زبانی را به تصویر بکشیم. توکا یک پروژه مردم بنیان است، کار ما بعد از این جشنواره تمام نمیشود و نهایتا هدف ما رسیدن به شعار جشنواره است، "آگاهی زبانی، پایایی فرهنگی".
وی با اشاره به حدیثی از رسول خدا (صلی الله علیه وآله) و امام سجاد علیه السلام بیان داشت: پیامبر اسلام میفرمایند: الجمال فی اللسان(تمام زیبایی انسان در زبان است) و این سخن نغز از امام سجاد علیه السلام که مفهومی مترقی (حق زبان) را مطرح می کند و می فرماید: حق زیباست که با ترک زشتگویی و خو دادن آن به خوشگویی به آن حرمت بگذاریم. و در فرازی دیگر می فرماید: ای زبان، ما فقط به واسطه تو پاداش می یابیم و جزا می بینیم. زبان راز است و رمز؛ کالبد عجیبی دارد؛ در شکل های گوناگون و گاه بی شکل، گاه سکوت نیز گونه ای زبان است: دلیل رنگ و توزین موقعیت؛ عطر، زبان سلام است، خط خوش نماد دعوت؛ و لبخند نشان لبیک، همین ها زبان هر روزهی ما است، زبان مِلک طِلق سخندانان و زبانشناسان و دستور نویسان نیست، زبان در وهله اول از آن مردمان است.
عضو هیأت علمی واحد تهران جنوب افزود: در باب زبان، کتاب و مقاله بسیار نگاشته شده؛ حالا اما وقت آن بود که خود مردم از تلقی خویش از زبان در موقعیت های یومیه بگویند و این از منظر مرکز مطالعات زبان واحد تهران جنوب همان وجه ارتباط جامعه در دفتر ارتباط با صنعت و جامعه است. این جشنواره شاید بتواند سرآغازی باشد برای بیان این مهم که اگرچه هر روزه با زبان سر و کار داریم اما زبان هنوز یک پدیده ی مغفول و مجهول و معلول در جامعه است که بسیاری از ساز و کارهای حیات فردی و جمعی پا به آن گره خورده و شناخت خصائص و عوارض و عواید آن می تواند از ما شهروند بهتری بسازد.
دبیر علمی جشنواره بیان داشت: زبان معنویتی منتشر است و ای بسا همین انتشار گسترده و درازدامن، اسباب مهار نشدن آن را پدید آورده و رویدادی چون جشنواره فیلم و عکس شاید بتواند مَطلعی باشد برای این آگهی که چه بسا خود آگاهی های دیگر راسبب گردد، آری ما با این رویداد بدنبال آن بودیم که بدانیم زبان در ساخت های گوناگون از شهر و شخص و حرفه و دانش و منصب و مسلک و مشرب چه ساز و کار و چه عطر و بویی دارد. و داده ها و یافته ها حاکی از پراکندگی و آکندگی این مفهوم رازآمیز است که باری همچنان نیازمند پژوهش و بازجست خواهد بود.
وی در پایان اظهار داشت: باشد که این جشنواره درآینده تکرار شود و فراخوان پهناورتر و شمول گسترده تری یابد و التیام مؤثری به حال زخم های زبانی جامعه باشد. در ادامه دکتر اسماعیل اریب دبیر اجرایی این جشنواره گزارشی از فعالیت ها و هماهنگی های انجام شده جهت برگزاری این جشنواره را بیان کرد.
در آئین اختتامیه نخستین جشنواره ملی توکا، بیانیه هیئت داوران توسط «حمیده جعفری» رئیس دانشکده مد و لباس واحد تهران جنوب و نایب رئیس هیأت داوران قرائت و سپس اسامی برگزیدگان این جشنواره اعلام شد.
همچنین شهاب الدین ساداتی، دکتر مرتضی لک، دکتر محمدجواد فراهانی از سخنرانان کلیدی این جشنواره بودند. که به ترتیب به موضوعاتی درخصوص مبانی روش شناسی نقد فیلم، نسبت اقتباس ادبی با سینما، زبان و بیان پدیدارشناسی در مطالعات سینمایی پرداختند از برگزیدگان این جشنواره به شرح ذیل تقدیر به عمل آمد.
بخش عکس :
نفر اول نسترن حبیبیان
نفر دوم آرین صلواتی
نفر سوم مبیناسادات حسینی
بخش فیلم:
نفر اول مهدی برزوکی
نفر دوم امید وافی
نفر سوم کریم مظلومی
انتهای پیام/
نظر شما