مرجان نوری استادیار دانشگاه آزاد رودهن در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره نشریه تخصصی دانشجویی درخصوص غذا اظهار کرد: این نشریه با مجوز از باشگاه پژوهشگران جوان بعنوان نشریه محصولات غذایی فراسودمند (Functional Food) راه اندازی شده است. در این نسخه از تعریف غذاهای فراسودند، ملانین، ویژگیهای عملکردی محصولات زراعی مانند گوجه فرنگی و گلابی دماوند نوشته شده است.
وی افزود: صنایع غذایی یک شبکه پیچیده و جهانی از مشاغل گوناگون است که بیشتر مواد غذایی مصرفی مردم جهان را تأمین میکند. عبارت «صنایع غذایی» مجموعهای از فعالیتهای صنعتی را شامل میشود که در تولید، پخش، تبدیل، تهیه، نگهداری، ترابری، صدور گواهینامه، فرآوری و بستهبندی مواد غذایی فعالیت دارند.
نوری تصریح کرد: این مجله، اولین نشریه تخصصی دانشجویی است که اطلاعات دانشجویان صنایع غذایی و رشته های مرتبط را افزایش داده و سرآغاری جهت فعالیت سایر انجمنهای فعال واحد در راه اندازی نشریات تخصصی دانشجویی است.
وی با بیان اینکه غذاهای فراسودمند چیست، گفت: غذاهای فراسودمند شامل غذاهای طبیعی و فراوری شده صنعتی است، در صورتی که منظم و به اندازه در رژیم غذایی مصرف شوند، اثرات مثبتی بر سلامتی داشته است. همچنین باعث کاهش خطر بیماری های غیرواگیر میشوند.
استادیار دانشگاه تاکید کرد: محصولات غذایی فراسودمند شامل نوشیدنی یا ترکیبات گیاهی غنی شده هستند که به منظور ارتقا سلامت و پیشگیری از بیماری استفاده میشوند. ملانین رنگدانهای طبیعی است که به دلیل خواص فراوان مانند آنتی اکسیدانی قوی و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و ... یکی از این ترکیبات به شمار میرود.
وی درباره تکنولوژیهای کاربردی در صنعت غذایی گفت: تکنولوژیهای متعددی در صنایع غذایی استفاده میشود. برای مثال، از طیف مادون قرمز برای حرارتدهی محصولات به طور گسترده استفاده میشود. از فناوری نانو در فرآوری مواد غذایی، بسته بندی و نگهداری استفاده میشود که این تکنولوژی میتواند انقلابی را در سیستمهای غذایی و کشاورزی ایجاد کند. از گاز ازن برای ضدعفونی آب برای مصارف مختلف مانند آب آشامیدنی استفاده میشود.
انتهای پیام/
نظر شما