به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کهگیلویه و بویراحمد، جشنواره پخت نان تیری و صنایع دستی همزمان با استقبال از عباس فواز سرمایه دار لبنانی کارخانه سیمان مارگون برگزار شد.
نان تیری مهمترین نوع نان مصرفی در میان روستاییان و عشایر کهگیلویه و بویراحمد است که با توجه به نوع پخت کمترین دورریز را دارد.
ضخامت این نان تا ۲ میلی متر، قطر آن بین ۳۵ تا ۴۰ سانتی متر و شکل آن دایره ای است. وزن تقریبی یه نان تیری حدود ۱۵۰ گرم میباشد، که از آرد سبوس دار گندم تهیه میشود.
در آئین و رسوم محلی مردم لرنشین کهگیلویه و بویراحمد پخت نان محلی در کنار آتش از جمله فعالیتهای روزانه زنان این سرزمین است که مادر خانواده قوت غالب سفرههای لرنشینان سرزمین چهار فصل را فراهم میکند.
نان، غذای همه ملتهاست و هر ملتی انواعی از نان سنتی با نامهای مختلف دارد؛ در نانهای ایرانی این نامها گاهی به مواد ترکیبی نان و گاهی به ابزار پخت نان بستگی دارد. به عنوان مثال در نامگذاری نانهای لواش، تافتون و بربری، نازکی و ضخامت نانها هم مدنظر است و در پخت نان خشکه، فطیر روغنی، شیرمال، نان کلوچه و… مواد استفاده شده در خمیر نان حائز اهمیت است.
خبرنگار: فائزه صداقت نژاد
انتهای خبر/
نظر شما