فناوران دانشگاه آزاد اولین کودهای یونیزه در ایران را تولید کردند

رئیس هیئت مدیره شرکت شیمی دارویی پدیده مهر کارا گفت: اولین شرکتی هستیم که کودهای یونیزه مورد مصرف گیاهان برای جذب درست گیاه از املاح و مواد مغذی تولید می‌کنیم. این شرکت توانسته مشکلات حل نشدن اوره و فسفات را که با بحران مواجه شده بود، با مصرف این کودها تا ۸۰ درصد حل کنید.

مرتضی علیپور رئیس هیئت مدیره شرکت شیمی دارویی پدیده مهر کارا در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره تولید کودهای یونیزه اظهار کرد: تحقیقات این شرکت درباره کودهای بایر آلمان در حدود ۲ سال گذشته شروع شد. نمونه‌های اولیه این کود را دریافت و به صورت عنصری و اتمی مهندسی معکوس و آنالیز شدند. درصد عناصر موجود که MPk و ریز مغذی‌ها است را به صورت کامل اندازه‌گیری کرده‌ایم. این شرکت توانسته به فرمولاسیون ۵ کود دست پیدا کند که کاملا به صورت یونیزه املاح آن در اختیار گیاه قرار می‌گیرد و جذب را تا ۷۰ درصد برای گیاه بالا می‌برد. آنالیز این محصول را فقط بایر آلمان دارد.

علیپور تصریح کرد: اولین شرکتی هستیم که کودهای یونیزه مورد مصرف گیاهان برای جذب درست گیاه از املاح و مواد مغذی تولید می‌کنیم. این شرکت توانسته مشکلات حل نشدن اوره و فسفات را که با بحران مواجه شده بود با مصرف این کودها تا ۸۰ درصد حل کنید. همچنین تیم تحقیقاتی ما این قابلیت را دارد که با توجه به عناصر و ریز مغذی‌هایی که هر گیاه نیاز دارد کود مختص به آن گیاه را تولید کند.

وی درباره طریقه تولید این محصول گفت: با بهینه روش تولید و فرمولاسیون تنظیم شده این کود برای انواع و اقسام گیاهان قابلیت استفاده دارد. ۵ مدل کود داریم. کودهای مولتی به صورت MPK-۲۰-۲۰-۲۰ به علاوه ریز مغذی‌ها، کود MPK-۱۰-۱۰-۱۰ به علاوه آهن‌۲ و بور۱، کود کلسی‌بور به صورت C-۱۵، کود پتاس و گوگرد که به C-۲۵ ارتقا داده شده و کودهای اسیدآمینه که به صورت کلات شده با اسید آمینه‌های گلایسین در اختیار گیاه قرار می‌دهیم. این محصولات سبب رشد بیشتر گیاه، شکوفاشدن و افزایش محصول می‌شود. در سه سال گذشته این محصول در قسمت باغات مزارع چغندر، گندم و برنج امتحان شده و نتایج بسیار عالی در برداشته است.

علیپور با تاکید بر اینکه این محصول در امنیت غذایی موثر است، گفت: محصولات این شرکت بدون فلزات سنگین مانند سرب، نیکل و کبالت است و در تولید محصول سالم موثر است. کودها در گذشته به صورت MPK با اتیلن فناوری کلاب می‌شد اما محصولات ما با اسیدهای آمینه است. اسیدهای آمینه جذب را بالا می برد. با استفاده کشاورزان از این محصول راندمان بالا رفته، کیفیت کالا بهتر می‌شود و یک محصول سالم در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

وی گفت: هدف این شرکت در ابتدا تولید غذای سالم برای کشور است. به این دلیل که استفاده از این محصول مصرف سموم به حداقلی می‌رساند. این کودها را در حد پایلوت به کشورهای ترکیه، روسیه و آذربایجان فرستادیم و استقبال زیادی از این محصول شد. البته با حمایت‌های مسئولین، اگر به مقدار عمده به دست مردم برسد منجر به صادرات نیز خواهد شد. همچنین این محصول به هیچ عنوان بحث ژنتیک گیاه را درگیر نمی‌کند؛ فقط آنچه که به عنوان املاح و ویتامین‌ها مورد نیاز گیاه است را در اختیار آن قرار می‌دهد. این روند باعث پربار شدن درختان می‌شود و به راحتی از طریق برگ و ریشه برای گیاه قابلیت جذب دارد.

علیپور در پایان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی از ابتدای این طرح چه از نظر مکان طرح، علمی و فناوری همراه ما بوده و حمایت‌های شایانی در خصوص بهره‌برداری از این محصول صورت گرفته است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1250140

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =