ایران یکی از پایگاه‌های ۱۶گانه فدراسیون فیلم‌های ورزشی است/ حدود ۸۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است

دبیرکل کمیته المپیک گفت: حدود ۸۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره فیلم‌های ورزشی رسیده است که پس از داوری آثار، ۸۳ اثر داخلی و ۴۳ اثر خارجی از ۷۱ کشور به مرحله نهایی رسیدند.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، نشست خبری چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم‌های ورزشی ایران پیش از ظهر امروز و با حضور سید مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک، عبدالحمید احمدی رییس شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم‌های ورزشی و سیدمجتبی علوی در ساختمان کمیته ملی المپیک برگزار شد.

سید مناف هاشمی دبیرکل کمیته المپیک در ابتدای این نشست اظهار کرد: از ششم تا نهم آذر ماه این جشنواره برگزار می‌شود و کمیته ملی در راستای سیاست صلح، دوستی و جوانمردی و حمایت از فیلم‌های ورزشی و تقدیر از تلاشگران این عرصه حمایت خود را از یک سال و نیم پیش شروع کرده و با مشارکت و همکاری دستگاه‌هایی که در کنار کمیته ملی المپیک قرار گرفته‌اند کار خود را شروع کرده است که از جمله این دستگاه‌ها می‌توان به وزارت ورزش، شهرداری تهران، کمیته ملی پارالمپیک، سازمان سینمایی و... اشاره کرد و با مشارکت این جمع هم مباحث سیاستگذاری و اجرایی را آغاز کردیم.

وی ادامه داد: در این دوره از جشنواره حدود ۸۰۰ اثر و به صورت دقیق‌تر ۷۹۸ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید. پس از داوری آثار، ۸۳ اثر داخلی و ۴۳ اثر خارجی از ۷۱ کشور به مرحله نهایی رسیدند. یک برنامه تجلیل از عزیزانی که در حوزه ورزش و سینما کنار هم مشارکت داشتند و چهره‌های برتر را در این جشنواره در نظر داریم.

هاشمی خاطرنشان کرد: کمیته ملی المپیک در راستای حمایت از همه رویدادهای ورزشی، جشنواره فیلم‌های ورزشی را هم برگزار می‌کند. ۷۱ کشور فیلم‌هایش در ایران بررسی می‌شود و در مراسم افتتاحیه و اختتامیه پیام رییس مجلس و سخنرانی یکی از وزرا را خواهیم داشت.

عبدالحمید احمدی رئیس شورای سیاست‌گذاری جشنواره اظهار کرد: اهمیت و ضرورت برگزاری جشنواره فیلم‌های ورزشی را در سه نکته می‌توان مورد توجه داشت، این جشنواره یک حرکت و یک جریان در جهت رشد و توسعه فرهنگ و ورزش است. اگر بخواهیم ورزش را توسعه دهیم بدون توسعه بخش فرهنگی ورزش راه به جایی نخواهیم برد و حوزه فیلم، سینما، تلویزیون و هنر یکی از ابزارهای قدرتمند برای ترویج فرهنگ ورزش است و به همین دلیل است فدراسیون بین‌المللی فیلم‌های ورزشی سالهاست در جهان فعالیت می‌کند و خوشبختانه ایران هم یکی از پایگاه‌های ۱۶گانه این فدراسیون جهانی است.

احمدی خاطرنشان کرد: این جشنواره می‌تواند ترویج فرهنگ ورزش، همبستگی اجتماعی، بستری برای معرفی استعدادها و شناسایی استعدادهای برتر در زمینه هنر و ورزش باشد، افزایش آگاهی اجتماعی و فرهنگی مردم، ایجاد دیالوگ فرهنگی، تبادلات فرهنگی بین کشورها را می‌توانیم با این رویداد برقرار کنیم. می‌توانیم فرهنگ ملی‌مان را معرفی کنیم و به نسل جوان الهام‌بخش باشیم، این جشنواره می‌تواند یک پل ارتباطی بین فرهنگ و ملت‌ها و تقویت روحیه همبستگی در جهان باشد، مشارکت نهادهای مرتبط تأییدی بر این موضوع است. یکی از سیاست‌ها در این جشنواره این بود که نهادهای مرتبط همکاری داشته باشند و مجموعه‌ای از نهادهای مرتبط با ما همراه شدند تا از این طریق جریان جدیدی برای نهادهای ورزشی ایجاد کنیم. سعی کردیم با کمک فدراسیون‌ها در جهت بهبود و ترویج فرهنگ ورزش و مشارکت بیشتر مردم در ورزش تلاش کنیم.

وی افزود: جشنواره فیلم‌های ورزشی تصویر مثبتی از نهادهای ورزشی در بین مخاطبانش می‌تواند ایجاد کند، فدراسیون‌های ورزشی هم می‌توانند از طریق فیلم‌های ورزشی الگوهای موفق خود را معرفی کنند و جشنواره فیلم‌های ورزشی این فرصت را ایجاد می‌کند که بتوانند دیالوگی داشته باشند و طبق تفاهمی که در این دوره انجام شده کارگروه دائمی فیلم‌های ورزشی با مشارکت کمیته ملی المپیک، سازمان سینمایی و وزارت ورزش و جوانان تشکیل خواهد شد.

سید مجتبی علوی دبیر جشنواره نیز طی اظهاراتی گفت: از سال ۸۱ کمیته ملی المپیک عضو فدراسیون IOC شد و در آن سال‌ها ۹ دوره جشنواره فیلم‌های ورزشی برگزار گردید. اما به دلایل نامعلومی این جشنواره پس از ۹ دوره متوقف شد. طبق آیین‌نامه، اگر جشنواره تا سال ۱۳۹۵ از سرگرفته نمی‌شد، ایران از این رویداد بین‌المللی خارج می‌شد که با تاکید آقای صالحی امیری این جشنواره پس از سال‌ها به خانه خودش برگشت. جشنواره فیلم ورزشی درباره ورزش است و این به همه آحاد مملکت مربوط می‌شود و همه باید حمایت کنند. این جشنواره متعلق به همه مردم است و امیدواریم دوره‌های بعدی جدی‌تر و با آیین‌نامه مشخص برگزار شود.

وی افزود: برای تامین منابع تقسیم‌بندی‌هایی صورت گرفته است، جایزه را وزارت ورزش و هزینه داوری را سازمان سینمایی پرداخت کرده و دوستان مشارکت کرده‌اند تا بتوانیم این بار را برداریم. بودجه این جشنواره به اندازه یک سوم ساخت یک فیلم سینمایی نیست.

علوی خاطرنشان کرد: کارکرد جشنواره این است که فیلم در حوزه ورزش ساخته شود و جشنواره اگر خودش جریان‌ساز نباشد ما صرفا قضاوت آثار دیگران را انجام می‌دهیم و ارزش چندانی ندارد. جشنواره‌های خارجی هم جریان‌سازی را در سیاست‌های خود مدنظر دارند و به عنوان مثال برای سیاه‌نمایی جریان‌سازی میکنند و خوشبختانه جشنواره ما از سیاست به دور است. در طول تاریخ سینمای جهان ژانر ورزشی جزو بهترین ژرانها است.

وی درباره میزان جوایز اظهار کرد: جوایز را وزارت ورزش تقبل کرده است ولی هنوز به پول نرسیدیم و نمی‌توانیم رقمی اعلام کنیم و امسال وجه نقدی بابت فیلم آینده فیلمساز که جشنواره به او می‌گوید بسازد داده می‌شود تا تولیدات سال دیگر بالا برود و جریان‌سازی کنیم. قبل از این جشنواره حرکت حمایتی در تولید فیلم‌های ورزشی نداشتیم، یک برنامه اعلام شده برای حمایت وجود نداشته و آنچه که تولید شده همت عالی تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران بوده که فیلم ساختند.

در ادامه این نشست هاشمی اظهار کرد: ما هنوز اول راه هستیم، هر اقدامی که کمیته ملی المپیک بتواند در رساندن ورزشکاران ما به المپیک انجام دهد اعم از اقدامات فرهنگی را حمایت می‌کنیم ولی وظیفه کمیته المپیک ساخت فیلم نیست. سازمان برنامه بودجه، ما را رویدادمحور می‌بیند و ما برای آنکه که بتوانیم این نکته را جا بیندازیم که دولت منابعی به ما بدهد کار سختی داریم. فیلم‌ها ابزارهایی برای فرهنگ‌سازی جوانان و همه مردم ایران هستند و همه کمیسیون‌های ما در راستای حمایت از ورزشکاران است و این جشنواره با هم همراستا هستند.

در ادامه این نشست علوی تصریح کرد: مقوله فرهنگ در کشور ما در اولویت نیست، بخش خصوصی باید حمایت شود، آقای فریدزاده قول داده در سال ۶ فیلم ساخته شود. متاسفانه فیلم‌های ایرانی با خارجی قابل رقابت نیست و اگر ما فیلم‌های ایرانی و خارجی را در یک بخش قضاوت کنیم، جوایز را خارجی‌ها می‌برند.

وی درباره حذف بخش بازی‌های بومی از جشنواره گفت: ما بخش ملی برای بازی‌های بومی محلی در نظر گرفتیم تا این بازی‌ها و این فرهنگ حفظ شود، من از بنیاد مربوطه لیست بازی‌های بومی محلی را خواستم تا در جشنواره فیلم‌های ورزشی آن‌ها را رواج دهیم اما فدراسیون لیست ندارد و ما به دلیل عدم دستیابی به چنین لیستی این بخش را حذف کردیم و بخش بانوان را اضافه کردیم. متأسفانه علاوه بر این ستاد مبارزه با مواد مخدر هم با ما پاسخی نداد و پای کار نیامد.

احمدی نیز در بخش دیگر این نشست اظهار کرد: سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی حوزه فیلم‌سازی، وزارت ورزش و جوانان به عنوان متولی حوزه ورزش و کمیته ملی المپیک به عنوان متولی جشنواره فیلم‌های ورزشی، قرار است ارکان اصلی کارگروهی را تشکیل می‌دهند. اقتصاد فرهنگ و هنر کاملا به یارانه و حمایت‌های بخش‌های دولتی متکی است، سرمایه‌گذاری می‌شود ولی ممکن است به دلیل نبود حمایت‌ها آن سرمایه‌گذاری‌ها با شکست مواجه شود. در این کارگروه یکی از دغدغه‌های ما می‌تواند رسیدگی به همین موضوع باشد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1250315

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =