توکلیتبار با اشاره به اینکه در شهرستان رزن شش باب کتابخانه عمومی وجود دارد، اظهار داشت: در این شهرستان سه کتابخانه شهری و سه کتابخانه روستایی فعالیت دارند. کتابخانههای شهری در شهرهای رزن و دمق قرار گرفتهاند و کتابخانههای روستایی در روستاهای بابانظر، خورونده و قایش مستقر هستند.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان رزن با تأکید بر اینکه تقریباً ۷ درصد جمعیت شهرستان عضو کتابخانههای عمومی هستند، گفت: کتابخانههای این شهرستان از نظر امکانات وضعیت مطلوبی دارند. تعداد کتابهای موجود در کتابخانهها بیش از ۸۴ هزار جلد است و بیش از ۴۶۰۰ نفر عضو فعال از خدمات این کتابخانهها بهرهمند میشوند.
وی با اشاره به نقش اجتماعی کتابخانهها بیان کرد: کتابخانهها بهعنوان پایگاه اجتماعی مورد استفاده اقشار مختلف جامعه قرار میگیرند و خوشبختانه استقبال مردم از این مراکز مناسب و قابل قبول است. با این حال، بیشتر مراجعهکنندگان به کتابخانهها را دانشآموزان و دانشجویان تشکیل میدهند که از فضای کتابخانه برای مطالعه استفاده میکنند. لازم به ذکر است که کتابخانههای عمومی شهرستان رزن بهصورت همزمان به آقایان و بانوان خدمات ارائه میدهند. این کتابخانهها از ساعت ۷:۳۰ صبح تا ۱۹ بهصورت یکسره فعال هستند و دارای قرائتخانههای جداگانه برای آقایان و بانوان میباشند.
توکلیتبار با اشاره به اینکه کتابخانهها علاوه بر ارائه کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی، برنامههای فرهنگی و هنری نیز برگزار میکنند، افزود: ما در کتابخانههای شهرستان برنامههایی همچون مسابقات کتابخوانی، نشستهای کتابخوان، نقد کتاب و جلسات جمعخوانی را برنامهریزی و اجرا میکنیم. همچنین برنامههای ویژهای برای کودکان و نوجوانان مانند مسابقات نقاشی، روزنامهدیواری، بازیهای سرگرمکننده و شطرنج در نظر گرفتهایم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: همکاران ما در تلاش هستند تا کتابها را بهراحتی در دسترس مردم قرار دهند و عدالت فرهنگی را در سراسر شهرستان برقرار کنند. به همین منظور، برنامهریزی برای راهاندازی کتابخانه سیار در روستاهایی که فاقد کتابخانه هستند در دستور کار قرار دارد. هدف ما این است که با ارائه خدمات مناسب، کتاب را به خانههای مردم ببریم و فرهنگ مطالعه را ترویج دهیم.
توکلیتبار ضمن قدردانی از مسئولینی که دغدغه کتابخوانی دارند و از اداره کتابخانهها حمایت میکنند، گفت: پیشنهاد من به مسئولان محترم این است که جامعه هدف را برای عضویت در کتابخانهها ترغیب کنند تا فرهنگ کتابخوانی بیش از پیش گسترش یابد.
وی با تأکید بر اینکه تعداد کتابخانههای عمومی در شهرستان رزن کافی نیست، تصریح کرد: شهرستان رزن دارای روستاهای بزرگ و پرجمعیتی است که نیازمند راهاندازی کتابخانههای عمومی هستند. از این رو، از مسئولین محلی، بهویژه دهیاران، درخواست داریم تا همکاریهای لازم را برای توسعه کتابخانهها داشته باشند.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان رزن در ادامه به موفقیتهای اخیر اشاره کرد و افزود: سرکار خانم پریسا نقوی، مسئول کتابخانه شهدای گمنام شهرستان رزن، در سی و دومین هفته کتاب و کتابخوانی بهعنوان کتابدار نمونه کشوری در مراسمی با حضور رئیسجمهور مورد تجلیل قرار گرفت. خانم نقوی از نیروهای باسابقه و فعال کتابخانههای عمومی شهرستان هستند و با اخلاق حرفهای خود نقش مؤثری در جذب اعضا داشتهاند. ارتباط مناسب ایشان با مراجعین و طراحی برنامههای متنوع فرهنگی، بهویژه برای کودکان و نوجوانان، از جمله نقاط قوت عملکرد ایشان است.
توکلیتبار در پایان گفت: خوشبختانه امسال افتخارات بسیاری توسط کتابداران و کتابخوانان شهرستان رزن کسب شده است. علاوه بر موفقیت خانم نقوی در سطح کشور، خانم اعظم احمدیبیدار، مسئول کتابخانه شهید ستار ابراهیمی روستای قایش، نیز بهعنوان مسئول نمونه استانی برگزیده شد. همچنین آقای محمد قاسمی، عضو کتابخانه ملاحسینقلی شوندی رزن، بهعنوان عضو و کتابخوان نمونه استانی مورد تقدیر قرار گرفت.
خبرنگار: نازنین مولائی منظر
انتهای خبر/
نظر شما