به گزارش خبرنگار استان تهران ایسکانیوز, دومین جلسه اندیشکده هیرمند با موضوع «بررسی پدیده افغانهراسی و چالشهای مهاجران افغانستانی در ایران»، با حضور ۴۰ نفر از دانشجویان دغدغهمند افغانستانی و کارشناسان متخصص این حوزه، در محل خبرگزاری ایسکانیوز برگزار شد. این نشست با هدف بررسی راهکارهای بهبود شرایط مهاجران افغانستانی و ارتقاء همزیستی مسالمتآمیز در جامعه ایرانی برگزار گردید.
در این نشست دکتر آرش نصراصفهانی، جامعشناس و پژوهشگر مسائل اجتماعی ایران و فائزه رضازاده، وکیل دادگستری و متخصص حوزه حقوق پناهندگان به عنوان میهمانان ویژه حضور داشتند و دیدگاه های خود را در خصوص چالشهای مهاجران افغانستانی و راهکار های بهبود شرایط آنهارا مطرح کردند.
در این جلسه، دکتر اصفهانی، استاد دانشگاه، ضمن اشاره به ظرفیتهای مثبت جمهوری اسلامی ایران در پذیرش مهاجران افغانستانی، بر ضرورت بازنگری در برخی از سیاستها تأکید کرد. وی با بیان اینکه ایران همواره در حمایت از مهاجران پیشرو بوده است، افزود: «برای بهبود وضعیت مهاجران و رفع چالشهای موجود، نیازمند تدوین برنامههای دقیقتر و بهروزرسانی قوانین هستیم. جمهوری اسلامی ایران تاکنون اقدامات مؤثری در این حوزه انجام داده است، اما باید با توجه به شرایط روز، اصلاحاتی در زمینه اقامت، اشتغال و خدمات اجتماعی صورت گیرد.»
در این نشست، مسائل متعددی از جمله بازنگری در فرآیندهای اقامت و تابعیت مورد بررسی قرار گرفت. کارشناسان بر لزوم تسهیل روند دریافت اقامت و تعیین تکلیف فرزندان مهاجران که در ایران متولد شدهاند، تأکید کردند. همچنین پیشنهاداتی در زمینه اصلاح قوانین اشتغال و ایجاد فرصتهای برابر کاری برای مهاجران مطرح شد تا این افراد بتوانند در مشاغل تخصصی نیز فعالیت کنند.
موضوع آموزش کودکان افغانستانی یکی دیگر از مباحث کلیدی این جلسه بود. شرکتکنندگان بر اهمیت ایجاد فرصتهای آموزشی برابر برای کودکان مهاجر و تقویت همزیستی فرهنگی در مدارس تأکید داشتند. بهبود شرایط خدمات اجتماعی و دسترسی مهاجران به امکانات بهداشتی و رفاهی از دیگر موضوعات مورد بررسی بود.
تعامل مثبت میان نیروهای انتظامی و مهاجران نیز یکی از چالشهایی بود که در این نشست به آن پرداخته شد. بر لزوم تقویت ارتباطات سازنده و رفع موانع قانونی در برخوردهای روزمره تأکید شد تا اعتماد بیشتری میان مهاجران و نهادهای مسئول ایجاد گردد.
دکتر اصفهانی در پایان این جلسه اظهار داشت: «ایران همواره با نگاه انسانی و اسلامی از مهاجران افغانستانی حمایت کرده است. هدف ما این است که با اصلاح برخی فرآیندها و بهروزرسانی قوانین، زمینه رشد و همزیستی مسالمتآمیز را بیش از پیش فراهم کنیم.»
این نشست با ارائه پیشنهادات دانشجویان و کارشناسان برای بهبود وضعیت مهاجران به پایان رسید و مقرر شد که نتایج این بررسیها در اختیار مراجع ذیربط قرار گیرد تا گامی مثبت در جهت رفع چالشها و تحقق عدالت اجتماعی برداشته شود.
خبرنگار: حسام رضایی
انتهای خبر/
نظر شما