حامد اهری، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز اظهار کرد: صنعت غذایی یکی از مهمترین بخشهای صنعتی هر کشور است که نزدیک ترین ارتباط را با امنیت غذایی دارد. از این رو استفاده از فناوریهای نوین مانند فناوری نانو در جهان مورد توجه قرار گرفته است. همچنین استفاده از فناوری نانو در بستهبندی مواد غذایی باعث افزایش کیفیت و امنیت غذایی خواهد شد.
وی افزود: در راستای بالا بردن امنیت غذایی، آزمایشگاه نانو فناوری گرایش اولتراسونیک ( آزمایشگاه مجاز و آکرودیت معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت)، در دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات تاسیس کردهایم. این مرکز تنها آزمایشگاه مورد تائید وزارت بهداشت برای سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و عضو فعال راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری نیز است. از اقدامات این مرکز به مواردی ازجمله بیش از ۵ ثبت اختراع به نام کشور، ۲۱ پایاننامه دکتری تخصصی و ۲ محصول نیمه صنعتی که به سرانجام رسیده است، میتوان اشاره کرد.
اهری گفت: یکی از اصلیترین ضعفهایی که در صنعتی شدن محصولات نوپای غذایی درامنیت غذایی وجود دارد، عدم هماهنگی بین صنعت و دانشگاه است. اهدافی که به صورت مستقل در هر ارگان پیش می رود و هماهنگی کافی بین آنها وجود ندارد.
وی با تاکید بر عدم هماهنگی بین دانشگاه و صنعت، خاطرنشان کرد: نبود همکاری و سیاستهای موجود در سیر اخذ مجوزها در بیشتر موارد منجر به کند شدن و در بسیاری از موارد به متوقف شدن پروژه های تحقیقاتی می شود که صدمات جبران ناپذیری در پی دارد.
استاد دانشگاه با اشاره به این که چه راهکارهایی برای ایجاد هماهنگی وجود دارد، عنوان کرد: همسوکردن پایاننامههای دکتری تخصصی در راستای نیاز صنعت و کارخانجات صنایع غذایی، می تواند کمک بزرگی در جهت پیشرفت این موضوع کند. همچنین طراحی عناوین موضوعاتی که برای سفارش محصول یا حمایت مالی از جانب صنعت وجود داشته باشد. با این وجود میتوانیم شاهد طرحهای تحقیقاتی زیادی باشیم که محصولمحور بوده و به تولید میرسند.
وی افزود: یکی از دیگر از کارهایی که در این بین بهتر است انجام شود، تقسیم پایاننامههای دکتری تخصصی به ۲ بخش اصلی است. ۱) پایان نامه هایی که منجر به ثبت اختراع و چاپ مقاله شود. ۲) پایاننامههایی که منجر به محصول شود و نیازی از صنعت را برطرف کند. این تفکیک به هماهنگی زیاد بین صنعت و دانشگاه میانجامد. قوانینی که در ارگانهای دولتی مانند وزارت بهداشت، وجود دارد ناظر بر مجوزهای محصولات غذایی هستند. از این رو ضلع سومی که بر پیش برد این اهداف موثر است وزارت بهداشت است. هرچه هماهنگی بین صنعت، دانشگاه و وزارت بهداشت بیشتر باشد، حرکت تولید مسیرهای دانشبنیان افزایش مییابد.
اهری در پایان گفت: همخوانی پروژههای صنعتی با دانشگاه، بالا بردن روحیه کار تیمی و کاهش مراحل اخذ مجوزهای اداری سه مسیر اصلی برای به نتیجه رسیدن یا نرسیدن کارهای تحقیقاتی است.
انتهای پیام/
نظر شما