به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از مازندران، گروهی از پژوهشگران و استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر در راستای شناسایی نظام مسائل دریای خزر و تقویت امور تحقیقاتی و پژوهشی در این پهنه آبی از پژوهشکده اکولوژی مستقر در فرحآباد ساری بازدید کردند.
این گروه تحقیقاتی متشکل از ۷ عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد قائمشهر به سرپرستی مجتبی کشارز و مدرسین دروس تخصصی حوزههای مرتبط با آب و زارعت دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی در گروههای آموزشی شیلات، اقتصاد کشاورزی و مهندسی آب به پژوهشکده اکولوژی دریای خزر اعزام شدند.
هئیت اعزامی درباره چگونگی انتفاع دوسویه پژوهشکده و دانشگاه با ارائه طرحهای پژوهشی استخراجشده از برنامههای علمی دانشگاه با مسئولان مجموعه تحقیقاتی که مرتبط با حوزه بومشناسی و حوزه آبزی دریای خزر است به گفتوگو پرداختند.
مجتبی کشارز در ادامه، با تشریح دستاوردهای علمی دانشگاه آزاد قائمشهر در حوزه شیلات و اقدامات موفقیتآمیز آن نسبت به پرورش ماهیان خاوریاری و تولید آبزیان تزئینی گفت: دانشگاه آزاد قائمشهر آماده همکاری مشترک با پژوهشکده در زمینه افزایش تولید است.
در ادامه حسن نصراللهزاده ساروی ضمن خیر مقدم به اعضای هیئت برای حضور در این مرکز تحقیقاتی اظهار کرد: مقام معظم رهبری در سالهای اخیر به رشد تولید و بهرهوری بسیار تاکید داشتند و به نظر بنده یکی از بخشهایی که میشود با ارتباط صنعت و دانشگاه به سود فراوانی دست یافت، تولید آبزیان با تکیه بر اقتصاد دریامحور است.
وی افزود: استان مازندران یکی از استانهایی است که ضمن بهرهمندی از موهبات الهی مانند دریا، دارای سرمایه نیروی انسانی متخصص نیز هست.
نصراللهزاده تاکید کرد: بیشترین دانشجوی شیلات و مهندسی کشاورزی در استان مازندران مشغول به تحصیل هستند؛ اما متاسفانه تاکنون برنامهریزی خوبی برای استفاده از این ظرفیت انجام نشده است.
همچنین، مسعود هدایتی فرد، دبیر سابق تشکل اسلامی اساتید و عضو هئیت علمی گروه آموزشی شیلات در دانشگاه آزاد قائمشهر نیز در این نشست ضمن بیان اهداف، توانمندیها و پروژههای پژوهشکده که میتواند به دانشگاه و امر تولید علم کمک کند گفت: امیدواریم با تبادل نظرهایی که در آینده نزدیک پس از انعقاد تفاهمنامهای که میان دانشگاه و پژوهشکده به امضا میرسد، شاهد رشد در مقالات و کارهای پژوهشی با موضوع دریای خزر باشیم.
وی ضمن ابراز امیدواری نسبت به تبدیل استان مازندران به قطب تولیدات مرتبط با دریا، تاکید کرد: اگر مسئولین امر به سیاستهای کلان اقتصاد دریامحور رجوع کنند و دانشجویان و دانشگاهیان مازندرانی نیز مشغول فعالیتهای علمی دارای انتفاع از دریا شوند، استان مازندران در آینده نزدیک به قطب تولیدات دریا محور تبدیل خواهد شد، در غیر این صورت، فرصت از دست خواهد رفت.
هیئت اعزامی دانشگاه آزاد قائمشهر در خاتمه نیز از بخشهای مختلف پژوهشکده، امکانات و تجهیزات دستگاهی آن بازدید کرد و طی گفتگوهای تکمیلی مقرر شد در آینده نزدیک گروهی متشکل از پژوهشگران و دانشمندان آن پژوهشکده در جهت بازدید از امکانات و دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی در واحد قائمشهر حضور یابند.
خبرنگار: محمدرضا کوچکسرائی
انتهای پیام/
نظر شما