آموزش آشپزی / طرز تهیه خورش هویج غذای سنتی تبریز

خورش هویج، یکی از انواع خورش‌های لذیذ ایرانی است که اصالت آن به شهر تبریز برمی‌گردد.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ طبخ غذاهای محلی ایران، یکی از بهترین گزینه‌ها برای تدارک دیدن یک مهمانی‌ فوق‌العاده به شمار می‌آیند. امروز قصد داریم دستور پخت یکی از پرطرفدارترین غذاهای آذربایجان شرقی به نام خورش هویج را به شما آموزش دهیم، خورشتی که قطعا شما را با طعم متفاوت خود، شگفت‌زده خواهد کرد. با مزه‌کردن این غذا، روزی لذت‌بخش برای خود و مهمانانتان رقم بزنید و به شهر اصیل و زیبای تبریز سفر کنید.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی / طرز تهیه آش ترخینه اصیل لرستان

خورش هویج، یکی از انواع خورش‌های لذیذ ایرانی است که اصالت آن به شهر تبریز برمی‌گردد. این خورش را معمولا با نام‌های خورش هویج ترکی و خورش هویج تبریزی نیز می‌شناسند. خورش هویج، انتخابی ایدئال برای افرادی است که به‌دنبال طعمی منحصربه‌فرد و متفاوت برای مهمانی خود هستند. طعم خورش هویج برخلاف تصور بسیاری از افراد شیرین نیست. در واقع، حضور آلو باعث می‌شود تا این خورش، طعمی ملس و خوشمزه داشته باشد.

خورشت هویج معمولا در شهر تبریز با زردک که شباهت زیادی به هویج دارد، طبخ می‌شود، اما به‌دلیل در دسترس نبودن زردک در بسیاری از شهرها، هویج جایگزین این ماده غذایی در این خورش شده است. از دیگر مواد تشکیل‌دهنده خورش هویج می‌توان به گوشت خورشتی، پیاز، آلو و زعفران اشاره کرد. این خورش را می‌توان با گوشت‌های سفید مانند گوشت مرغ یا گوشت بوقلمون نیز طبخ کرد. در ضمن، گیاه‌خواران هم می‌توانند نسخه گیاهی خورش هویج را درست کنند و از طعم آن، لذت ببرند.

مواد لازم برای ۴ نفر

۴۰۰ گرم گوشت گوسفندی خردشده خورشتی

۴ عدد هویج درشت پوست‌کنده و خلالی خردشده (حدود ۴۰۰ گرم)

۸ عدد آلو بخارا یا آلو خورشتی (یا ۶ عدد لیمو امانی)

۱ عدد پیاز درشت پوست‌کنده و نگینی خردشده

۲ تا ۳ پیمانه آب

۲ قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی

روغن سرخ‌کردنی به مقدار لازم

نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران دم‌کرده غلیظ به مقدار لازم

خلال پسته و زرشک برای سرو

آموزش آشپزی / طرز تهیه خورش هویج غذای سنتی تبریز

طرز تهیه خورش هویج

۱. روغن سرخ‌کردنی را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیازهای خردشده را به آن اضافه کنید و تفت دهید. پس از اینکه پیازها مقداری نرم شدند، به آن‌ها زردچوبه اضافه کنید و آن‌ها را هم بزنید تا کاملا یک‌دست شوند.

۲. گوشت‌های خردشده را به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن‌ها عوض شود. سپس ۲ تا ۳ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید و اجازه دهید تا گوشت کاملا بپزد.

۳. روغن سرخ‌کردنی را در یک ماهیتابه مناسب بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس هویج‌های خلالی‌شده یک‌دست را داخل روغن بریزید و تفت دهید. اجازه دهید تا هویج‌ها کمی سرخ شوند.

۴. آلوهای خورشتی را پاک کنید و بشویید و پس از پخت کامل گوشت، آن‌ها را به‌همراه هویج‌های خلالی‌شده و رب گوجه‌فرنگی به گوشت و پیاز اضافه کنید. نمک و فلفل سیاه را برای مزه‌دار کردن خورش، طبق سلیقه خود به ترکیب مواد اضافه کنید.

۵. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا خورش هویج بپزد و کاملا جا بیفتد.

۶. در ۲۰ دقیقه آخر آماده‌شدن خورش هویج، زعفران دم‌کرده را به آن اضافه کنید. اگر طرفدار غذای ترش هستید، در این مرحله مقداری آبلیموی تازه به خورش اضافه کنید و سپس اجازه دهید تا مقداری از آب خورش تبخیر شود و خورش روغن بیندازد.

۷. خلال پسته و زرشک را در روغن تفت دهید و کنار بگذارید.

۸. خورش هویج را با خلال پسته و زرشک تفت داده‌شده تزیین کنید و با برنج زعفرانی خوش‌عطر و سالاد شیرازی به سر میز بیاورید.

بیشتر بخوانید

آموزش آشپزی / طرز تهیه کباب تابه‌ای با سس انار

نکات مهم برای طبخ خورش هویج

خورش هویج، یک غذای کامل است و می‌توان آن را برای ناهار یا شام سرو کرد.

اگر به زردک دسترسی دارید، بهتر است از آن به‌جای هویج استفاده کنید.

سعی کنید تا هویج‌ها را به‌صورت یک‌دست خلالی کنید. اندازه مناسب هویج خلالی برای طبخ این خورش، کمی باریک‌تر از سیب‌زمینی سرخ‌کرده است.

هویج را به‌جای سرخ کردن، آب‌پز نکنید زیرا دراین‌صورت، طعم خورش هویج به‌سمت شیرینی می‌رود.

میزان زیبایی خورش شما به‌اندازه تفت‌دادن هویج‌ها بستگی دارد؛ البته هرچه بیشتر هویج‌ها را تفت دهید، خواص آن‌ها بیشتر از بین می‌رود.

مقدار هویج‌ها موقع سرخ شدن باید به‌اندازه کف ماهیتابه باشد تا بتوان آن‌ها را خوب تفت داد. اگر مقدار هویج از حد کف ماهیتابه بیشتر بود، هویج‌ها را در دو مرحله تفت بدهید. برای جلوگیری از له‌شدن هویج‌ها در هنگام پخت، می‌توانید یک قاشق غذاخوری آبلیمو به آن‌ها اضافه کنید.

اندازه مناسب برای خردکردن گوشت خورش هویج، اندازه گوشت خورش قیمه است.

شما می‌توانید خورش هویج خود را با گوشت مرغ نیز بپزید. برای این کار، گوشت خورشتی را از مواد لازم این دستور تهیه حذف کنید و حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم گوشت مرغ به مواد لازم اضافه کنید. مراحل تهیه خورش هویج با گوشت قرمز یا گوشت مرغ تفاوتی با هم ندارند.

آموزش آشپزی / طرز تهیه خورش هویج غذای سنتی تبریز

چاشنی اصیل خورش هویج تبریزی، زعفران، آبلیمو تازه و آبغوره است. شما همچنین می‌توانید به‌جای آبلیمو یا آبغوره از یک تا ۲ قاشق غذاخوری غوره تازه استفاده کنید.

اگر از لیمو امانی استفاده می‌کنید، قبل از افزودن آبلیمو یا آبغوره، طعم خورش خود را بچشید. زیرا ممکن است به خاطر اضافه کردن لیمو امانی، طعم خورش ترش شود.

اگر به غذاهای شیرین علاقه دارید، در ۱۰ دقیقه آخر ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری شکر به خورش اضافه کنید.

به‌جای استفاده از رب گوجه‌فرنگی می‌توانید از چند عدد گوجه‌فرنگی رسیده استفاده کنید. البته استفاده از گوجه‌فرنگی، ظاهر مجلسی این خورش را خراب می‌کند.

در استفاده از رب گوجه‌فرنگی در خورش هویج دقت کنید. زیرا هویج ها در خورش کمی حالت له‌شدگی به خود می‌گیرند و خورشت بیش از اندازه طعم رب به خود می‌گیرد.

برخی از افراد از رب انار ملس برای مزه‌دار کردن خورش استفاده می‌کنند.

اگر طعم آلو را دوست ندارید، می‌توانید آن را از دستور پخت حذف کنید.

در برخی از شهرهای آذربایجان به ترکیب مواد خورش هویج، لپه هم اضافه می‌کنند. در این صورت باید لپه را جداگانه بپزید و همراه با هویج به ترکیب خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش روی شعله ملایم گاز جا بیفتد.

خورش هویج یک خورش کم‌آب و غلیظ است، پس باید کاملا جا بیفتد و آب آن کشیده شود.

برای خوش‌عطرتر کردن خورش هویج، از ادویه‌جات مختلفی مانند زیره، گرام ماسالا، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین و فلفل قرمز استفاده کنید.

خورش هویج را می‌توان با سبزی خوردن و یک لیوان دوغ نیز نوش جان کرد.

اگر چربی خون دارید، بهتر است خلال کدو سبز را با پوست به خورش اضافه کنید. کدو سبز با فیبر فراوان به کنترل چربی خون کمک می‌کند.

آموزش آشپزی / طرز تهیه خورش هویج غذای سنتی تبریز

فواید خورش هویج

هویج: هویج، منبع غنی بتاکاروتن یا پیش‌ساز ویتامین A است. بتاکاروتن‌ها در گروه آنتی‌اکسیدان‌های قوی جای می‌گیرند و مصرف هر روزه آن‌ها می‌تواند از ابتلا به سرطان پیشگیری کند. در ضمن، باید بدانید که حضور بتاکاروتن در کنار سایر منابع پروتئینی، جذب آهن موجود در آن را نیز افزایش خواهد داد. ترکیب بتاکاروتن به‌شکل ویتامین A در بدن، منجر به تولید آنتی‌بادی توسط گلبول‌های سفید خون می‌شود و به فعالیت سلول‌های T کمک می‌کند و از همین روی، هویج، یک تقویت‌کننده سیستم دفاعی بدن است. پس اگر در مناطق آلوده زندگی می‌کنید یا مدام به عفونت‌های مختلف مبتلا می‌شوید، بهتر است هویج را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید.

گوشت قرمز: گوشت قرمز به‌خصوص ماهیچه‌ گوسفندی، منبع غنی آهن است و با کم‌خونی مقابله می‌کند. کمبود آهن، باعث کم خونی، قاشقی‌شدن ناخن‌ها، بی‌اشتهایی، عدم تمرکز و خستگی زودرس می‌شود.

منبع: ایسکانیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1253873

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =